Scudo Sports

Kopan parmak

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
Bisikletin zinciri parmağını koparttı
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde atan bisikletinin zincirini düzeltmek isterken parmağını zincir ile dişliler arasına sıkıştıran gencin parmağı koptu. Edinilen bilgilere göre, ikamet ettiği Yenişehir'de bisikleti ile gezmekte olan 16 yaşındaki Ahmet C., bisikletinin zincirinin dişliden sıyrılarak atması üzerine durarak zinciri yerine takmak istedi. Bu sırada Ahmet C.'nin sağ elinin parmakları zincir ile dişliler arasına sıkıştı. Yardım isteyen gencin imdadına çevredekiler yetişti. Kendi imkanları ile eli sıkıştığı yerden çıkarmanın mümkün olmadığını anlayan vatandaşlar durumu 112'ye bildirdi. Olay yerine gelen 112 http://img3.mynet.com/1x1/grey.gifAcil Servis ekipleri, müdahale ederek gencin elini sıkıştığı yerden kurtardılar. Sağ el işaret parmağı kopma derecesine gelen genç, ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.
http://img3.mynet.com/1x1/white.gif

Scudo
Kopma derecesine gelen demiş, inşallah kopmamıştır.

Parmağı zincirle dişli arasından çıkarmaya çalışırken pedalı çevirmeye çalışmışlardır kesin. Parmak kartondan mı da o kadar kolay kopsun :D

• Beğen
Tepkiler: Primattan Geldim
bizim arkadaş ta bi kazada parmağını kopma derecesine getirmişti. şuan sağlam ama eskisi gibi %100 fonksiyonda çalışmıyor

Dikkatli olmak gerek. Bu tarz basit işlemler yüzünden ciddi kazalar atlatmamak adına dikkati toplamalı kazaya sebep verebilecek herşeyi bu insanda olabilir bertaraf etmeliyiz. Kazasız belasız bol pedallı günler diliyorum

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Bnde kucuk bir not duseyim , yuzukte parmak kopma kazalarina neden olabiliyor (avülziyon kopmaları) , yuzuklü arkadaslarin bisiklet surerken yuzugu takmamalarini tavsiye ediyorum :)

@soner kalaycıoğlu ben elime yağ bulaşmasın diye eski bisikletimde çubuk gibi bişe ile takıyodum zinciri

Konuyu hafife alanlar var. Çok sakat bir olay bence bu. Hepimizin başına gelebilir hemen hemen her gün zincirimiz atabilir takarken ki bir anlık dalgınlık geri dönüşü olmayan bir yola sokabilir bizi.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Avulziyon kirigi demek cekme kirigi anlamina gelir , genelde kas tendonlarinin kemige yapistigi yerlerde tendonun kemigi cekmesi ve kemigi koparmasi ile olur , bnm kast ettigim ise yuzugun biyere takilmasi ile parmagin cekilerek kopmasidir , iyilesme ihtimali en az olan kopma sekillerinden biridir.

@furkan.zaman Bir arkadaşım kamyondan inerken yüzüğü kapıya takılmış ve parmağı kopmuştu, hemen müdahale edip diktiler ama tutmamıştı. Protez kullanıyordu en son. Kazadan kısa süre önce de eşi ile yüzük takmadığı için bir diyaloğu olmuş, eşi de ısrar ettiği için pişman olmuştur.

Aynen hocam bu sekilde oluyor , illede takmak zorunda olan boynuna asabilir :)

Çekerek koptuysa dönüşü yok
Ayrıca emot 30000 tl kadar para istiyor

Yüzyıllardır yüzüğün bir yere takılma durumunda parmak yaralanmalarına neden olabildiğine dair örnekler var. Genelde bu bütün vücut ağırlığının etkisi ile ya da bir mortorlu sistemin takılan yere güç uygulaması ile mümkün. Bisikletle giderken düşme anında yüzüğün bir yere takılması ile olabilir ama atmış zinciri durup değiştirirken kendi kendine nasıl yapılabiliyor ? Akla uygun bir model hayal etmek zor.

Çok geçmiş olsun...:(

Geri