Scudo Sports

Konya'dan Alanya'ya transtoros ’09 kamplı bisiklet turu.

Bu gezide aranızda olmak güzel bir duyguydu. Hatıramda hepinizin ayrı ayrı yeri var. Bir daha böyle hep beraber olabilir miyiz (İşaAllah) bilmiyorum ama o anı yaşadık. Vadinin derinliklerinden süzülürken başını kaldırıp bakabildiğince yukarıya berrak maviliğe bakmak, bol oksijenle dağlardan esen yelden çiçeğin kokususun solumak, misafir olup, kardeş olup, abi olup, birlik olup elimizdekileri paylaşmak “buyur buradan da al!, bak darılım!” demek; meraklı bakışlara el sallamak, selam vermek ahaliye. Hepsi ve daha fazlası hafızamızda saklı. Fotolar çok çok güzel o kadar güzel ki bazı görmediğim yerleri fotolarda gördüm. Her güzelliğin üstüne derim ki o anı yaşamak en güzeliydi. Hatta o güzellik hiç bitmesin yolumuz daha uzun sürsün dedim içimden. Yaşadım….Doyuncaya kadar yaşadım. Sırf bu yüzden her sabah erken kalktım ve gece geç yattım ve devamında görmek için gözlemlemek için, koklamak için, farklı insanlarla tadımlık tanışımlar için, güneşe merhaba demek için.

Sevgi ve saygılarımla

(Gah önünüzde, gah yanınızda gah peşinizdeki ben bahar kelebeği):)

Scudo
çok güzel bir gezi olmuş. resimleri bizimle paylaştıgın için çok teşekkür ederim mesut abi.

uzun yol bisikletçiliği için size bir kaç sorum olacak ve bu sebeple yakın zamanda bir ara sizinle bir tura katılmayı çok isterim. ama hızınıza yetişememekten de korkuyorum açıkçası.

ben de geçen h.sonu antalya ve manavgatı gezdim ama bisiklet olunca bir farklı geliyor insana değil mi? tek düşündüğüm bisiklet üzerindeyken acaba nasıl olurdu buraları. cevabını da resimlerden aldım :)

@bilaldincer

Hız konusunu hiç merak etme. Ben sizinle birlikteyim. Ekipte bazı hızlı arkadaşlarımız var. Onlar da eninde sonunda bize ayak uydururlar inşallah..

Her zaman bekleriz. Selam ve sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
Konya’dan ayrılıyoruz.:)
(link)

İstikamet Beyşehir
(link)

Tam teçhizatlı bisikleti ile yol alan Iron Hasan. Çantasında yok yok. Iron Mesut’la yoldaki enerji kardeşliği ballı kaymaklı.
(link)

Beyşehir’e ilerliyoruz yol gayet güzel. Yol alıyoruz gidiyoruz gidiyoruz, kuş misali. Bir meltem esiyor tatlı mı tatlı. Önde Ahmet hocam ardında dede ve biz de peşlerinde…..
(link)

Bir mola verelim; ballayalım, fındık, fıstıklayım, az da su depolayalım. Soldan sağa;
Dede, Ahmet, Semih, II.Ahmet
(link)

Beyşehir yeşiller içerisinde
(link)

Burası ilk kamp yerimiz. Kurduk çadırlarımızı yeşillerin içine göl manzarasına. Dinlenen bisiklet Ahmet hocanın.:)
(link)

Sabahın erken saatlerinde balıkçılar gölde balık avlıyor.
(link)

2. Günden
İlerledik Toroslara .Torosların yamacına varmak kolay değildi. Ama çok keyifliydi. Bu da Iron Mesut’un keyfi.
Başladı hafif tatlı rampalar.
(link)

Iron Dede
(link)

(link)

Vadi yolundayız bir yanımız uçurum, bir yanımız yamaç etrafta yeşillikler…Açan sapsarı vadi çiçekleri arasında akıp gidiyor Iron Dede, Iron II. Ahmet ve Iron Hasan
(link)

(link)

Baş organizator:Iron Mesut. Ekibi derler, toplar, yerli yerine koyar, foto çeker, çeşnicilik yapar. O birçok şey yaptı. Biz farkına varamadık.:)
(link)

Bu dağlar bizim dağlar
Rampada herkes ağlar
Aman verin Toroslar
Zincirimi kim yağlar.

(link)

Bu dağlar aşılacak
Neşeye neşe katılacak
Akşam olursa dostlar
Oymapınar’da yatılacak

(link)

Kardeş pedallar Torosları aşar, aşar, aşar.
(link)

Iron Mesut ve misafir pedalcımız Murat bey.
(link)

Burası İbradı, mola ve ayrılık yeri.
(link)

Murat bey bizim misafirimizdi. Akşehir’den kalkmış gelmiş Beyşehir’e bizimle kardeş olmuş. Beraber pedalladık kilometrelerce, dağ, ova, ırmak ve beraber paylaştık nimetlerimizi. Ayrılık vaktiydi zira o Akseki’ye geçecekti, bizse İbradı’dan Oymapınar’a varacaktık. Yolumuz uzuuuun. Görüşmek ümidiyle Murat bey şimdilik hoşçakalın

(link)

İbradı’dan sonra yollar biraz daha bozuldu. Tenhalaştı. Biz vardık yollarda; yolları -seven- yedi Ironman'den 4'ü.

(link)

Çıktık rampalardan bir hışımla

(link)

Bu yollar ıssız yollar
Ironlar birbirini kollar
Toros dağlarında
Hiç susmuyor pedallar.

(link)

(link)

Yollardayız
(link)

3. Günden
(Oypapınar-Manavgat-Alanya)

Gölde sabah
(link)

Burası Belediye binası.
(link)

Oymapınar’dan ayrıldık yolda oldukça fazla yabancı turist vardı. Çoğunluğu otobüsle olsa da bir kısmı da bisikletliydi.
(link)

Seleukeia=Selekya yolu
(link)

Kesintisiz Selekya tırmanışındaki Iron Ahmet.
(link)

İron çıkartması Selekya’ya girerken bu old town boşaltılmıştı. (link)

Selekya
(link)

Selekya’nın son kralı
(link)

Hoşçakal Selekya
(link)

II. Iron çıkartması. Manavgat şelale (Giriş ücretlidir. 2,5 tl kişi başı)
(link)

Waterfalls ve I in Manavgat.
(link)

İstikamet Alanya.
(link)

Alanya yolları
(link)

Aaaaalanya… Aaaaaalanya bulunmaz eşin
(link)

Veeee ….
(link)

Mutlu son.;)
(link)

Hoşçakalın.

(Mesut hocam teşekkür ederim:) )

eline sağlık ismail abi ne de güzel anlatmışsın..öyle ki iki farklı gezi yaptık deseniz inanırım vallahi :)

• Beğen
Tepkiler: seyrencem
@Erdem Yıldırım

Erdemcim teşekkür ederim. Seni de aramızda görmek isterim.

@Mesut Girgiç

Hocam sayende bu güzellikleri paylaştık. En derin teşekkürlerim sevgi ve saygılarımı bildiririm.

@AppRoacHaTe
Aslında biz gezerken ayıla bayıla gezdik o coğrafyada. Ne müthiş yerler. Hakkaten ülkemiz çooook büyük ve çok güzel. İklimleri çeşit, coğrafyaları çeşit, insanları çeşit çok şey var ülkemizde. Karadenizliyim bu geziyle Akdeniz'e indim.

Bisiklet sporu desen alası,dostluk kardeşlik desen temanın ortası, doğa desen içindesin zaten,tarih ve turizmde misler gibi tütmekte. Bu gezide herşey var sıcacık güneş sizi sizlerin sıcaklığıda bizi ısıttı. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: seyrencem
@Ediz Tevfik Özgan

Bu gezinin bir eksiği vardı.. :eek:
O da sen'din üstad. ;) :)

Ben forumda bu tür gezilerin ve fotoğrafların yasaklanması taraftarıyım. Günlük bisiklete binmekten başka vakit bulamayan biz bisiklet bağımlıları için böyle şeyler çok zararlı maazallah inme gelecek biryerlerimize.

Nefis fotolar, parkurlar, nağmeler bir yana o 30 yumurtalık menemene ben de bir lokma bandırmak için bisikletlerimden birini verirdim yahu :(

@basri

Özellikle ikinci gecemizde akşamla yatsı arasında bol yıldızlı göğün lacivert fon'unda gururla parlayan yarımayın şavkının aydınlattığı orman yolunda pedal basarken aynı zamanda yolumuzda akdenize doğru ilerledikçe kulaklarınızı çınlatmak işten değildi.

Cümle uzun ama mana derin oldu. Siz daha zorunun da altından kalkarsınız üstad.

Mesaj yazan elinize, gönlünüze sağlık. :)

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Mesut abi ben de kulagımı siz turdayken (ben sınav olurken) kim çınlatıyor diyordum demek siz mişsiniz:) tebrikler gezi süper!

• Beğen
Tepkiler: ahtt
muhteşem bir gezi işte bende böyle bir ortamda ve sizin gibi cana yakın dostlarla pedallamak istiyorum.Kalan 61 günüm sonrasında askerliğimi bitiriyorum ve yeni turlara ve yeni dostlara kucak açıyorum inşaallah.

@Zeki.Alper

Kalp kalbe karşı derler ya sizinki/bizimki öyle olmuş. Kısmet olur İşaaAllah bir daha ki seneye Toroslarda buluşuruz

@i.golge

Eminim yakında olsaydık bu gezimizde aramızda olurdunuz. Pedaldaşlarla dostluk içerisinde güzelliklerin rüzgarını kulağınızda ve burnunuzda kokusunu, tadını dilinizde ve gözlerinizde eşsizliğini yaşar; tüm bunları hatıralarınıza eklerdiniz. (Biz ekledik.:) )

Sevgiyle kalın, asker dönüşü pedalsız kalmayın

çoğu zaman tek başıma pedalladığım güzergahta (derebucak-beyşehir) daha sıkı bir bisiklet grubu ve daha güzel fotograflar görmek beni çok sevindirdi...

• Beğen
Tepkiler: smh42 ve AHMTB
mesut abi gene bitirdin beni :D çok güzel bi tur olmuş eline emeğine ayağına sağlık. biraz geç oldu ama idare edersin artık :D bu güzel kareleri bizimle paylaştığın için çok sağol

walla cok gusel bir tur olmus bittim tura hersey mukemmel ironmandeki tum abilerime kardeslerime boyle bir gezi düzenledikleri icin tesekkur ediyorum

Geri