Scudo Sports

Konya

Ogün abi sen gel yeter ki... :in: Neyleyim karbon kadroyu, avid juicy'li, exilir'li, sram'lı shimano'lu, rock shox'lu bisikleti... Ogün abimle pedallamayınca...:vroam:

http://img94.imageshack.us/img94/3653/ognh.jpg

Scudo
@bisikletseven

İsmail Bey,
İlgi ve alakana çok teşekkür ederim. Allahıma binlerce şükür ki sağlık problemim yok ama ailemlebirlikte olmak zorunda olduğum için aranıza katılamadım. Bu arada çok şey kaçırdığımın da farkındayım. İnşaallah başka turlarda birlikte oluruz.
DEDE

@Faruk ÇUBUKCU

Kadınhanı'nda deee mi? Wahayt! Süper olur...:rolleyes:

@bisikletseven

İyi dileklerin için çook teşekkür ederim İsmail. Pazar günkü gezilerinizi bu sayfadan takip etcem artıkın. :) Arada bikaç taciz atışı yaparım canım yorum babında... :p

@dede

Dede;
öncelikle, "emekli" olduğuna tamam ama "yaşlı" olduğuna kesinlikle hayır.
"Alüminyum kadro"ya da evet ama "karbon kadro" sana yakışır be dede be. Yaa, ben yine kötü oldum. He he he heee...:D

@sadık1964

Mesut abi, nasıl da alıştırdın yaw! :( Bak Sadık abi MTB'yi satacağını söylüyor yaw! :eek: Hay Allah! Ohooo... Nasıl olcak böyle? Umarım, satmazsın Kron'u Sadık abi. :)

@sgtalper

Yaw be Hasan; dağlarda kaybolmak bile acayip güzel bi duyguymuş. Burda "kaybolma" ihtimalin bile yok. Yani öyle tahmin ediyorum. Her taraf tabela: Kadıköy, İzmit, Edirne, Maltepe (sahilyolu ), Ümraniye falan :p İlla bi yere çıkıyon. Konya'mın yeri ayrı. :rolleyes:

@-aht-

Ahmet, n'apmışsın olum sen yaw? :( Hüzünlendim, kızardım, terledim ve her bi şekle girdim walla ekran karşısında... Böyle bi grafiği yapmak için zaman ayırmışsın; çok teşekkür ederim :eek: Bisiklet Forum'un Konya temsilcisi olmanda vesile olanlar, ne kadar da isabetli bir karar almışlar.
Tatlı sözlerin için de çok teşekkür ederim Ahmet ama, şööle bi düşündüm de, hemen her turda sana ve Semih'e yetişmeye çalıştığımı sonra da vazgeçtiğimi hatırlıyorum. Yani, zaten birlikte pedallamamışız ki :D :D Çufçuf expresçiler sizi...

Konya'daki pedalşörlerime sesleniyorum buradan:
"Way efendim, benim çok fena İstanbul'a gidesim geldi amma kalacak yerim yok!"
ya da
"Yok işte, İstanbul'da çok uygun fiyata bi bisiklet var ama kim gidecek şimdi 700 km."
veya
"Ben şimdi İstanbul Pastanesi'nde oturmak yerine, İstanbul'da bi pastanede otursam ne güzel olurdu be!" gibi düşüncelere boğulduğunuzda,
Unutmayın
İstanbul'da da bi eviniz var artık.

ogün bey bak sınırları zorlarım istanbuldaki pastanelerde ona göre:D :D :D :D :in: :in: :in:

• Beğen
Tepkiler: Bugsbunny
Konya’da bisiklet sporunun geçmişi 1923 yılında İdman Cemiyetleri İttifakı’nın kuruluşuna kadar uzanır. Coğrafi yapısı itibariyle düz bir araziye sahip bulunan şehrimizde bu spor, futbol ve diğer branşlarda olduğu gibi, Gençlerbirliği ile İdmanyurdu arasındaki rekabet sayesinde gelişmiştir. “Odacı Ahmet” diye tanınan Ahmet Çelikdöğen, memur Tayyar Bey, Nuri Yenal ve Necati Kaşıkçı Konya’nın ilk bisikletçileridir. 1930’lu yıllarda bunlara Demirci Mehmet, Ali Saim Kaymak, Himmet Ölçmen, Mehmet Kıcıkoğlu ve Arap Selahaddin dâhil olmuştur. Konya’da bisiklette ilk derece yapan sporcu 1932’de Türkiye yol üçüncüsü olan Nuri Yenal’dır.
http://www.yasincandan.com/nusretergul.jpg
Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk Türkiye Turu öncesi antrenör Nusret Ergül'e başarı dilerken (N. Bülbül)

Konya’daki bisiklet sporuna olan ilginin neticesinde Vali Refik Şefik Soyer ve Beden Terbiyesi Müdürü Dündar Ataman’ın girişimi ile Türkiye’nin ilk yarış pistinin yapımına Konya’da başlandı (1949). Yapımı tamamlanan pist, 28 Haziran 1950’de Genel Müdür Vildan Aşır Savaşır, Bisiklet Federasyonu Başkanı Hüsnü Naili Seden ve dönemin Konya Valisi Kemal Hadımlı’nın* hazır bulunduğu törenle açıldı. Açılışta 1948 Londra Olimpiyatlarına katılan Ali Çetiner, Talat Tunçalp, Orhan Suda ve Enver Osmalı gösteri yaptılar. 1952’de şehrimizde yapılan yarışlarda yol ve pistte üç birincilik alan Saim Kıyıcı, Türkiye Şampiyonluğu kazanan ilk Konyalı bisikletçi oldu.
http://www.yasincandan.com/1970.jpg
1970 yılı Konya halk bisiklet yarışı (GSİM)

1954’te faaliyete geçen Konya Şeker Fabrikası’nın bisiklet takımı kurması Türk bisiklet tarihinde yeni bir çığır açtı. 1955’te Yugoslavya’dan gelip, Konya’ya yerleşen Nezir Sonakın’ın, tecrübesiz gençler arasında düzenlediği yarışlarda seçilen yüzden fazla millî sporcu yirmi beş yıl Türkiye yol ve pist şampiyonalarında rakip tanımadı. Erol Küçükbakırcı*, 1973’te Balkan şampiyonluğu kazanan ilk Türk sporcusu oldu. Ayrıca, Çumralı Mustafa Özinal 2004’te Bursa’da büyükler, Ahmet Örken de 2009’da Tekirdağ’da yıldızlar Balkan şampiyonu olmayı başardılar. Seyit Kırmızı* ise 1973 ve 1975’te iki defa Uluslararası Türkiye Turu’nu kazandı.

NAİL BÜLBÜL

Konya Ansiklopedisi (B Cildi, Bisiklet Maddesi)

@atunsay

Senin ve diğer tüm arkadaşların iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Ben de çoğunuz için aynı dilekleri taşıyorum ancak ne zaman geri dönerim yada dönermiyim dönmezmiyim inanın hiç belli değil.
Eğer bahara tek başına uzun turlara çıkmayı düşünürsem bu sayfalarda hakkımda özlemle not yazanlara cepten ulaşıp yol arkadaşı olarak çağırabilirim. ;)

Sevgi selam ve saygılarımla. :)

Paylaşım için teşekkürler fotoğraflar da çok hoş olmuş

• Beğen
Tepkiler: gevele
biri yaz turu mu dedi. Evet bencede Mesut hocayı çok özledik :D

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
Bu ne sessizlik... :eek:
Havalar soğudu diye kimse pedallamak istemiyor mu yoksa?
Bir planım var yine kar üstüne, eğer yağarsa inş.
Meteor da yağış gözüküyor ama Allah bilir.
Cumartesi akşamına forumu takip edelim.
Kim bilir bir şenlikte bu hafta çıkar.
Ne diyelim, nasip....

ve canı çeken dostlar da süpriz yapar inş... :D

Sevgili Ironman arkadaşlarım. Bu hafta aranızda olamayacağım. Atalarımızın bir sözü var ya : Evdeki hesap çarşıya uymaz:eek:
Ama güzel bir rotayla hele bir de kar yağarsa -İşaAllah- gezi dondurmalı baklava gibi olur tadına doyum olmaz. Bu arada geçen haftaki gezimizin tadı damağımda kaldı.

• Beğen
Tepkiler: AHMTB
Bu hafta samimi bir arkadaşımın düğünü var o bakımdan öğlene kadar tamamlanacak rotalar tercihim olur :D herkesi çok özledim. Görüşmek ümidiyle.

• Beğen
Tepkiler: AHMTB
Geri