Scudo Sports

Konya

Scudo
Pazar günü eve geldiğimde bisikletimin km saati 110 km yol yaptığımı gösteriyordu. Eğer benim saat Kaşınhanı Turizm'in yaptığı yolu da kendi yapmış gibi kabul etmiyorsa, Demir Kelebek ile birlite aldığımız motorize destek 5 km demektir.

5 km ile GDO'lu olduğumuza şükrediyorum, ya ironman icazetini kaybetseydik ??

@KaanDurgut

Kaan kardeş kusura bakma. Bana gönderdiğin mesajı yeni gördüm ( Biraz geç oldu ama ) Cevap yazacak puanım da yok. Bahsettiğin adreste oturmuyorum. Numune Hastanesinde çalışıyorum. Vakit bulur da uğrarsan bi çay içer tanışırız. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: bisikletciiii
@Bugsbunny

wayyy abi ya sen miydın :) gün tanıyamadım bugun tanıdım :) gün bugun kım dir diye düşünüyordum nasıl abi beni sorarsan asker :D ortalama 8 ay kaldı çömezimizde bot bağladı çömez gelecek torun akabinden bilet gelecen sonra ben ole bişey :D :D :D darısı yapmayanlara (kısa donem gelin aklınız warsa):eek: :D

• Beğen
Tepkiler: Bugsbunny ve smh42
bosnadan sabah erken kalkıp gelebilir miyim bilmiyorum ama bu pazar gezi yapacaksanız bende katılmaya pek hevesliyim. anonsları hep bu başlık altından mı yapıyorsunuz? mail:eeyuptr@gmail.com

Pazar günü gezi anonsu.

Arkadaşlar, malum bu günlerde havalar yağışlı.
Görüştüğüm ironların çoğunluğu offroad çamur parkurlara yada dağlara çıkma niyetlisi değil.
Bundan dolayı ben de çoğunluğun arzusuna uyarak pazar günü:
"saat 13:00 da (öğlen namazından sonra) Tıp fakültesi önünde buluşup Kentormanına uzanıp dönelim" diyorum.
Dileyen belenbaşından daha erken de dönebilir.

Selam sevgi ve saygılar.

not: Lütfen sevgili ironlar benim hangi bisikletle gelip gelmeyeceğimi merak etmeyin. Hava yağışlı olursa Trek, olmazsa Tau ile gelirim. Size de sevgilerimi sunarım. :)

Konya'da bisiklet sporu 1920' li yıllara kadar uzanmaktadır. Ülkemizde bisiklet sporundan söz edilince hemen hemen herkesin aklına İlimiz gelir.

Konya'da bisiklet yarışları 1923 yılında İdman Cemiyetleri İttifakı' nın kuruluşu ile başlamıştır. Topoğrafik yapısı nedeni ile düzlük bir yerde bulunan Konya' da çoğu kişinin ulaşım sorununu bisiklet ile sağlaması nedeniyle İlimizde bisiklet kullananlar rekor düzeye çıkmıştır.

Konya' da ilk Türkiye birinciliğini kazanan isim ise Saim KIYICI olmuştur. KIYICI 1952 yılında hem yol hemde pistte İlimizde yıllardır özlemi çekilen Türkiye şampiyonluğuna erişerek şeref kürsüsüne birinci olarak çıkma başarısını gösterir.

1940-1950 yıllarında yarış bisikletlerinin çok ilkel ve ağırlıklarının da fazla olmasına karşın, İlimizde bu sporu yapan gençlerin sayısının oldukça arttığını görüyoruz.

BİSİKLET SEVDAMIZIN DAİM OLMASI DİLEĞİYLE...

Hocam yaza yaza bu kadar mı yazdın "Konya Bisiklet Tarihi" hakkında .Pes doğrusu

@Cem Yunden

Cem Hocam ayıp ettin ama:boese157:

Forumumuzda çoğu kişi yazının uzun olduğunu görünce okumaya bile yeltenmiyo o yüzden az ama öz yazıp konuya dikkat çekmek istedim;

Yok eğer daha ayrıntılı bilgi isterseniz ricanızı belli ederseniz seve seve sayfalar dolusu bisiklet tarihiyle ilgili bilgi atarım.

Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Dediğin gibi bence de az ve öz olmuş sana katılıyorum paylaşım için sağol..

• Beğen
Tepkiler: 42FY
(link)

Buyrun size Konya Bisiklet Tarihi .Tabii başta size 42FY kardeşim fazla sinirlenme. İzmirli ama "Konya Bisiklet Tarihi'ni " de bilirim

Duyarlı Canım Kardeşim Cem;
Hoşgörü şehri Konyadan kızgın bisikletsever çıkmaz ben tepkimi belli etmek istedim sadece.
Verdiğin link ve bunun gibileri benim kısaca aktardıklarımın ana adresidir.
Konuyu fazla uzatmak istemem kısaca;

Ben yazmasam, sen yazmasan, biz yazmasak; nasıl çıkar KONYA aydınlığa"

Geri