Scudo Sports

Konya

26-27 aralık Cumartesi pazar günü gezi programı.

Arkadaşlar;
Cumartesi günü sabah 9 da Realin önündeki benzinlikte buluşup malas dağı eteklerinde (rahmet ormanı civarı) tırmanma, denge ve teknik çalışmaları yapacağız. Dileyen mtb si ile katılabilir.

Pazar günü ise saat 8 de Meram son duraktaki tarihi köprüde buluşup Çayırbağı-Hatunsaray-Alakova-Kaşınhanı-Yarma-Aksaray yolu güzergahıda MTB ile karışık parkur yapacağız.

Kask ve yiyeceklerinizi almayı unutmayın.

Scudo
Bugünkü (Cumartesi) gezimize katılan Aslankangal, Sadık Hoca ve dedeye teşekkürler.

Bugünkü gezide dağlarda gerçek kangal köpekleriyle karşılaştık. Kafaları aslan kafasına benziyordu. Çok heybetli duruyorlardı. Hayvanlar(aslında onlara hayvan demek içime sinmiyor) o denli bilinçli ve saygılıydılar ki, bizim yoldan çıkıp sürünün üzerine doğru bisiklet sürüp sürmeyeceğimizi çok dikkatli izlediler. Bizi dağda saklandıkları kayaların kenarından çok itinayla dikizlediler. Baktılarki bizler koyun sürüsündeki koyunlardan daha sessisiz ve kimseye zarar vermeye niyetimiz yok, kangallar da sessiz sedasız bize yaptıkları kuşatmayı bozup yollarına devam ettiler.Bu hareketlerini ibretle izledik, yorumladık, kangalların çalışma prensiplerine hayran kaldık. Bu şekilde bizim sonsuz saygı ve sevgimizi kazandılar. Buradan onlara tekrar kucak dolusu sevgi ve selamlarımızı iletiriz. Allah sürülerini onlara bağışlasın yollarına kurt çıkartmasın.

Oysa o dağlara varmadan önce ne kırma köpekler görmüştük. Sesleri önceleri kendilerinden daha büyük çıkıyordu. Hele biri yolda bizim yanımızda koşmaktan soluk soluğa kaldı, sonunda sesi kesildi neredeyse sessiz sinema gibi havlamaya başladı. Yani görüntü var ses yok, ses çıksa da iş yok. Ama bizi ürkek bulsa korkutur.
Tabi bu köpek kırmaydı. (not: kırma= melez) Kangalların karakterini bu itten beklemek çok yanlış olurdu. Onu da bu zevzek haliyle hoşgördük. Fazla koşma yorulursun dedik. Aslında niyeti bizimle uğraşmak falan değil de sahibine dalkavukluk yapıp birkaç parça daha fazla kemik kotarmak idi. Yani iki yüzlü bir köpekti. Ne de olsa kırmaydı. Kırıtarak evine geri döndü.

Bu kıssadan çıkan ders:
Akılsız kırma köpeği yol kocatır, akıllı kangal ise yolların hoca'sıdır.

GERÇEK KANGAL TANITIM BELGESELİNİ İZLEYİN VE SİZE DAĞLARDA SALDIRAN KÖPEKLER LE KIYASLAYIN (BU GEZİMİZDEKİ KANGALLARDA SAF KANDI )

İŞTE SAF KANgalLARIN KAFA YAPISI ASLANA BENZER BURUNLA ANLI DÜZ GELMEKTEDİR
(link) (link)

(link) (link)

(link) (link)

(link) (link)

kangal kafası ve aslan kafası

(link) (link)

(link) (link)

(link) (link)

(link) (link)

BİR AYIRT EDİCİ RESİM DAHA
(link) (link)

işte kırmaları kafatasın dan boyutlarından ayırt edebiliriz keşke her çoban buğün gezimizdeki köpekler gibi köpekleri seçip besleseler

GEZİ ANONSU:

Arkadaşlar bu cumartesi sabah 10 da Meram son durakta MTB ler ile buluşuyoruz.
Hava yağmurlu olabilir de olmayabilir de.. Herkes ona göre hazırlansın.

Muhtemel gezi planı:
Hava kuru olursa Tavusbabadaki parkurda çalışır, sonra da Loras eteklerinden Meram-Dereye ineriz.
Hava yağışlı olursa dere yolundan Kent ormanı civarına uzanırız.

Pazar gününün planını ise
Sabah 9 da Meram son durakta MTB ler ile buluşacağız. Rotaya hava durumuna göre karar vereceğiz. ... :)

.

yeni yılımız hayırlı ugurlu olsun :eek: cebiniz para dolsun :D bisikletiniz SCOTT lastikleriniz sılaymlı kadronuz karbon malzemeniz en iyisi olsun vesaire vesaire benli gezi Ahmet yıldırım'ın espirileri dedenin cerezi mesut abinin fotoları bacı kalfa hasan vs vsvs siz geziler bunlar olmadan ekip yola cıkmasın Allah kaza bela vermesin ;)

@sgtalper
kayıp derken anlamadım ama neyse arkadaş buralardan vızır vızır geciyon insan camdan elini cıkarır bi sallar bi slm werir hal hatır sorar ne bilim bişey yapar :D :D

yolu tarif etmeme gerek yok ( 58 TOPCU TUGAYI KARARGAH VE KARARGAH BOLUGU NAZMİ ELMAS KIŞLASI ACIKIR POLATLI ANKARA ) İZMİR ESKİŞEHİRE GİDERKEN SAGDA GELİRKEN SOLDA ) :D :D :D :D

bilmem anlatabildim

10 Ocak 2010 pazar gününe ait gezi anonsu.

Tıpfakültesi önünde saat sabah 10:00 da buluşup Altınapa barajı- Derbent- Beyşehiryolu- Konya hattında (inşallah) ring yapacak olan ekibimizin değerli sakinlerine hibrit yada slik lastikli mtb önerilir.
Yolun tamamı aşağı yukarı 150 km olup herkes yanına yol için atıştırmalık yiyecek ve ayrıca Ağrıs petrolde muhtemelen yenilecek olan kavurma için de bir miktar TL almaları tavsiye olunur.

Konyalı olup da(Seydişehir) orada bulunamayanlardan biri olarak merhaba

Ne güzel faaliyetler yapıyorsunuz çok beğendim gerçekten belki gelecek bir zamanda ben de katılabilirim

• Beğen
Tepkiler: AHMTB
Sevgili Mesut Abim, Pazar Gezimiz için Önemli detayları zaten yazmış.. özellikle Meşhuuur... 'Ağrıs Petrol'deki KAVURMA'yı.....:rolleyes:
Ben de yolumuz için birkaç teknik detay yazayım....Gideceğimiz yol. tümüyle ince 700x lastiklere bile uygundur. . Ancak Hibrit Lastik Şiddetle tavsiye olunur. Bilgilerinize.
Tıp Fakültesi Karşısındaki Çeşme Önü : (Rakım 1075 Mt.,Başlangıç Mesafe 0 Km.(Sıfır Km.) )
Belenbaşı Beli : (Rakım 1560 Mt., Mesafe Toplam Mesafe 10 Km )
Altınapa Barajı Ayrımı (Rakım 1300 Mt.)
Derbent : (Rakım 1475 Mt., Toplam Mesafe 51 Km.)
Beyşehir-Ilgın Yol Ayrımı (Rakım 1250 Mt., Toplam Mesafe 69 Km.)
Ağrıs Petrol (Kavurma Molası) : (Rakım 1350 Mt., Toplam Mesafe 81 Km.)
Kızılören Hanönü Beli : (Rakım 1430 Mt. Toplam Mesafe 90 Km)
Konya ( Rakım 1075 Mt. Toplam Mesafe 130 Km.)
Evlere kadar olan mesafelerle birlikte ( Gidiş-Gelişler 10-15 Km.) daha...
ARKA GÖBEĞİM ÇATLASIN.... İKİ TEKERİM ÖNÜME AKSIN ki 150 Km.yi geçmeyecek, SÖZ...:in:

Ben bu geziye 26*2.0 CST Pro lastiklerimle gelmeyi düşünüyorum şu an, lastik değiştirmeye üşendiğimden :) Yani asfaltta da fena değiller gibi. N'apsam ki?

• Beğen
Tepkiler: AHMTB
@Bugsbunny

Ogün; lastikleri al senn.... Bir sonraki hafta yapacağımız ALADAĞ HILL CLIMBING EFSANESİ Gezimizde tak.... arka......jantına.
Bu haftaki gezimiz Cemal SAFİ'nin şiirleri gibi SÂFÎ asfalttan olacak; Bence ogün Slick ya da silik lastik kullan Ogün.
Biliyorsun ki Dağ Bisikletinin Babası Geri Fişer. MTB lastiklerle asfaltta kalırsan: Mesut Abi seni nişler..?
Nişler'in Açılımı : Ne işler.... Yani; Ne yapar...manasında.:)
Tabiii ... yine de sen bilinng. ;)

• Beğen
Tepkiler: Bugsbunny
Geri