Scudo Sports

Konya

Abiler ilerde tur düzenlerseniz katılmak istiyorum. Turlarda çantama ne doldurmam gerekir?

Scudo
@MAERKEK Kısmetse 26.02.2017 pazar günü saat 12.de Ladik turumuz var. Otogar arkasında bulunan Dr. Bike magazasında buluşup oradan git-gel yaklaşık 65 70 km pedallıyoruz. Katılmak isteyen arkadaşları mevsime uygun kıyafet ve yedek iç lastikleri ile birlikte bekleriz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@MELİKŞAH
Katılamam .Akşam 5.30 da eski garajda olmam gerekiyor

Pazar günü sabah saat 08:00'da Meram Tıp karşısındaki çeşmede buluşup Kızılören ilerisindeki Kirazlıbahçe'de kahvaltı yapacağız inşallah. Her türlü bisiklet uygundur. Yol yaklaşık otogar civarından git gel toplamda takriben 80km dir.

Yok abi daha çamurluk bile yok . Teşekkür ederim

@msandikci
Ben varım ama pek aktif değilim :)

Bu işler yavaş yavaş. Ben bu aralar sık sık pedallıyorum pratik olması açısından. Katılmak istediğinde haberleşebiliriz @a.serdar k

Seydişehir'den selamlar :) Bisiklette amatör sayılırım. 2013-2014 yıllarında yaklaşık 10 ay kadar Konyada mümkün mertebe hiç toplu taşıma kullanmayıp okula ve bilumum çarşı vs yerlere bisikletle gittim. O dönemde gayet formdaydık tabi. Günlük 20 dk (10 git 10 gel) bile formda olmak için yetiyordu. Neyse, Kron XC 150 bisikletim var. Ancak ta çocukluğumdan beri sinir olduğum bir husus, akort ayarı mevzusu. Bisikleti 2013'te aldım. Hiç uzun tura katılmadım, ağır yük yüklemedim. Ancak bakıma verdiğim halde jantlar pabuçları hafif sürtecek kadar yalpa yapıyor. Konya'da bu işin piri üstadı olan bir usta tavsiyesi istiyorum. Jantları değiştirip yüksek meblağlı bir set almak istemiyorum. Çünkü hem xc 150'nin kadrosu için bu kadar masrafa değer mi tartışılır, hem de zaten bu işi profesyonel düzeyde yapan birisi değilim. Yaklaşık 2,5 yıldır da bisikletimi bulunduğum bölge itibariyle çok az kullanabildim. Geçtiğimiz günlerde Seydişehir'e tayinim çıktığı için bisiklet mevzusuna tekrar dönmek istiyorum :) Öncelikle bana gayet güzel (yani benim bir aksaklık farkedemeyeceğim düzeyde) akort ayarı yapan ve genel bakım yaptırabileceğim iyi bir usta lazım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Selamlar

HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konya ya selam olsun ;)

Doğadaki Bisikletli Kimdir? Nedir?
Doğadaki Bisikletli, doğa nın bütün güzelliklerinden faydalanıp sunduğu imkanlardan yararlanıp bulduğundan daha iyi bir halde bırakıp, bisiklet ile doğa gezileri ve kamp yapan kişilerdir. Doğadaki Bisikletli olarak ilk harekete ilk sürüşümüze 14.10.2014 tarihinde İzmir Balçova Terapi Ormanlarında tek başıma başladım. Mevsime göre dağ çileği,dağ armut u,kekik, kozalak ve böğürtlen toplayarak yaptığım çaylar hala o an gibi aklımda. Tek başıma çıktığım ilk bir kaç sürüş sonrası bunu benzer kişileri bir araya toplayacak bir yapıya grup üstü bir oluşuma daha doğrusu bir akıma çevirmek için grubu açtım ve şu şekilde tanımladım.

“ #doğadakibisikletli doğada bisiklet sürmekten yana olanların paylaşım yapması, yaşadığı duyguları yine kendisi gibi hissedebilecek olan diğer bisikletçilere ulaştırması , doğada sürmekten yana olanların birbirini tanıması ve kaynaşması amacıyla büyüyen bir grup haline gelmiştir
Doğadaki Bisikletli sen,ben,o veya biz,siz,onlar diyebileceğimiz herkestir. Bir gruba bağlı bisiklet sürücüsü de eğer doğa turları yapmaktan hoşlanıyor ise o da bizdendir. Biz yavaş yavaş büyüyen bir aileyiz. Eşiyle ,çocuğuyla,sevgilisiyle yada kendi başına sürmesi fark etmez. Yeter ki doğada olsun doğada sürsün.
Yol bisikletçisi, Dağ bisikletçisi, iniş bisikletçisi yada tur bisikletçisi olmanız da fark etmez. Tur yaptığınız yerlerde ağaç,yeşil,toprak,kar,su,orman,bitki olsun yeter. NEREDE ( il bakımından) olduğundan ziyade NEREDE sürdüğündür esas olan.
Kaç km yada kaç saat sürdüğünüzde önemli değil. Doğada olup huzur bulmanız esas önemli olan.
Bu amaçla Konya ve İzmir de aktif faaliyeti süren bir yapı yavaş yavaş diğer illere de yayılıyor. Mesela Çanakkale de, Kırklareli de, Isparta da, Denizli de, Hatay da, Zonguldak ta, Sakarya da, İzmir de ve Konya da aktif süren ve sürmeye teşvik edenler var.
Konya da sayı giderek arttığı için hep beraber sürmeye çalışıyoruz. Ama her zaman birlikte değiliz. Aynı gün dört bir yana gidiyor mesela bisikletçiler. Ama tur dönüşü facebook grubunda herkes ne yaptığını nerede huzur bulduğunu yada dinlendiğini paylaşıyor. Bazen Konya da yer alan takımlar ilede sürüşlerimiz oluyor. Bunun için Torku Şeker Bisiklet Kulübüne ve Taşkentspor Bisiklet Takımına birlikte yaptığımız sürüşler için teşekkür ederiz.
Sizde doğada olup bu akıma katılmak istiyorsanız yaptığınız turları burada facebook grubumuzda ((link)) #doğadakibisikletli #cyclistinnature #dogadakibisikletli etiketleri (başlıkları) ile paylaşın. Paylaşırken nerede olduğunuzu da belirtin ki çevreniz olan yada olduğunuz yere gelecek olan diğer bisikletçilere de rehber olmuş olursunuz.
Artık bu durumu kalıcı hale getirmek için web sitesini de faaliyete geçirdik. Sizlere daha iyi bir anlayış sunmak ve sizlerin yaptığı turlara diğer arkadaşlarında ulaşabilmesi için (link) u hizmete soktuk.
Sizlerde tur yükleyerek bulunduğunuz ildeki güzellikleri diğer arkadaşlara ulaştırabilirsiniz. ( Tur yükleme özelliği şuan da sadece belirli kişilerde mevcuttur. Yakında herkes tur yükleyebilecek.)
Yeni başlayanlara referans olabilirsiniz. Sizinle iletişim kurarak detay alabilirler. ( Kendi grup yada topluluğunuzun resimlerini yada sosyal medya hesaplarını ekleyebileceksiniz )
Tur sayfasında aynı anda strava rotası ,resimler, tur yazısı, youtube gibi video linki gözükmektedir. Yani o tura ait yüklenebilecek ne var ise tek sayfadadır. ( girip turlara bakabilirsiniz)
Profil sayfası ise geliştirilmektedir. Profil sayfanızda ad soyad,il , bisiklet, sosyal medya, tur kaydedici, katıldığı turlar, paylaşımları gibi bilgiler yer alacaktır.
Yakın zamanda instagram tarzı bir yapıya girerek anlık paylaşım imkanı da sunulacak böylece bulunduğunuz ilde veya diğer illerde paylaşım yaparak büyük bir arşiv oluşmasında katkınız olacaktır.
Blog ,vlog,forum kısımları da ilerleyen süreçte açılacaktır.
Kayıt olmak için sosyal medya hesaplarından birini kullanmanız yeterlidir. Bunun haricinde mail adresinizle de kayıt olabilirsiniz.
Tur esnasında yaşadığınız unutulmaz anlardan bahsederek bizlere de o anları hissettirebilirsiniz. Mesela Konya-Karaman turunda 1.ve 2.gün şeklinde yazdığım turda yaşadığım güzel olumlu yada olumsuz anları anlattım.
Peki ben kimim? Benim adım Can. Can KOÇAK olarak iletişim kanallarından beni bulabilirsiniz. İzmir de Pedal35 ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri ile sürüşler yaptım. Konya da ise ilk zamanlar bir grup ile sürüşlere başladım ve sonra yoluma Doğadaki Bisikletli olarak devam ettim. Farklı gruplarla sürmekten yana hiç çekinmedim. Hatta sürmeyi de kendim istedim. Gruplar üstü bir yapı olduğu için aynı duyguyu yaşayan insanlarla iletişime geçmek ve onlarında bu duygularını paylaşacağı bir yer olduğunu belirtmek için hiç bir gruba mesafem olmadan sürüşlerine katıldım. Bir müddet sonra dağ bisikleti yada tur bisikleti yerine yarış bisikletleri ile doğada olunacak turlara başladım ve yarış bisikletçileri de bana eşlik etti. Genç yaşlı ayrımı olmadan sürüşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Aynı mesafeleri daha kısa zamanlarda takım olma tekniklerini kullanarak gerçekleştiriyoruz ve bize doğada daha fazla zaman kalıyor. Konya da ikamet ettiğim için Konya’nın bilinmeyenlerine doğru sürüşler yapıyoruz. Yazın ise planladığımız bir kaç festival tadında turumuz olacak. Bunlardan en önemlisi ise Toros Dağları Turumuz. Konya dan yola çıkıp Beyşehir-Seydişehir-Bozkır-Hadim-Taşkent-Başyayla-Ermenek-Sarıveliler-Kuş Yuvası-Mahmutlar- Alanya-Manavgat şeklinde 5 gün sürecek olan rotamızdır. Yine birkaç hafta sonra Aksaray-Nevşehir bölgesini gezip ardından Karaman-Mut-Silifke-Mersin turumuzu gerçekleştireceğiz. Bir kaç yere daha tur planı yaptık ama onları şimdi belirtmek istemiyorum.
Bu turlarda ise bir kutu kola kabından ocak yapımı, ağaç dallarından şiş-çatal yapımı, lastik patlaklarında doğanın bize verdiği çözümler gibi basit ama bir gün hepimize lazım olabilecek konulardan da uygulamalı olarak bahsedilecektir. Yani sadece bisiklet sürmekle kalmayıp kampçılık hakkında da farklı bilgiler de verilecektir. İş nedeniyle aldığım bazı eğitimleri de bir gün lazım olur düşüncesi ile bu yolculuklarda akşam kamp ateşi etrafında toplandığımızda anlatıp uygulamalı olarak göstereceğim. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve bizler genelde yalnız ve zor parkurlarda süren insanlarız. Bu nedenle bu tür bilgiler bizler için hayat kurtarıcı olabilir.
Yani sadece bisiklet sürme değil, kampçılık, yürüyüş,hayatta kalma gibi konuları da içine alan bir grup anlayışı ve tur sürecimiz olacaktır.
Kimi zaman bozuk asfaltta doğanın güzelliği ile keyif alıyoruz, kim zaman yolumuzu değiştirerek gittiğimiz bir göl e girerek, kimi zamanda bisikleti koyup dağa taşa tırmanarak. Yani doğa da olmak için çabalayarak.
Bazen yardıma muhtaç bir köpek denk gelir kanaldan kurtarılmayı bekleyen, bazen de avcılardan kaçan saklanmış bir kaç tavşan canını kurtarır biz geçerken.
Son sözümüz ise,
Doğada olun, Doğada kalın.

Ayrıca Bisiklet Yolu (Şafak Kaplan), Her Hafta Bir Köy (Okan Koç), Çanakkale Mtb Team (Buğra Yiğit), Soner Koca, Nurhan Uçar, Karaman Bisiklet Topluluğu (Melih aslan), Pedalşör (İbrahim), Charli stone (Mervan), Geziniyo ( Fırat Delan ) ve Barış Durukan a siteye içerik yükleme konusunda verdikleri destek için teşekkür ederim.
Sizlerde editörlerimizden olup bulunduğunuz illerle ilgili yapmış olduğunuz ve yapacağınız turları yüklemek isterseniz sosyal medya ile bizlere ulaşabilirsiniz.
(link)
(link)
(link)
(link)e

Sizleride bekleriz turlara

Arkadaşlar merhaba,

Ben de iki tekere yaklaşık 2 hafta kadar önce merak sarmış durumdayım.

Geçen hafta bir tane şehir bisikleti Ghost Panamao X3 edindim. Satın aldıktan 1 gün sonra Meram Yeniyol'dan Yazır'a kadar gittim ve geri döndüm.
Yaklaşık olarak 30 km. civarı pedallamış oldum. Tabi ilk gün taytım yok, bişey yok, yüklenmişim biraz gece zor uyudum malum yerlerde oluşan ağrıdan :D

Kask, tayt, eldiven, ayakkabı, rüzgarlık, boyunluk, gözlük hepsinin siparişini verdim. Elime ulaştı. Vaktim uyduğu ölçüde düzenlenen turlara katılmak isterim.

En yakın zamanda tanışıp, nice yollar aşındırmak dileğimle,

Selamlar ve sevgiler..

@blackspring Bendede scott sportster p6 var. Orjinal selesi seninkine benzer bir seleydi. Benim toto geniş olunca , ne kadar tayt kullansamda , alışır nasıl olsa diye sabretsemde ağrı hiç geçmedi. Ağrı malesef uzun süre devam edince bisikletten soğutuyor adamı. Bahsettiğin gibi bende ilk aldığımda Kask, tayt, eldiven , vesaire siparişlerini vermiştim , Ama şimdiki aklım olsa ilk yapacağım şey kendi totoma uygun bir sele edinmek olurdu:)4 sele değiştirdikten sonra totoya uygun seleyi bulunca ohh be dünya varmış diyor insan.

Arkadaşlar merhaba :)
Bende yeni katılıyorum yaza kadar oldukça boş programım var. Malumunuz üniversite yazın tatil olunca memekette oluyorum ama 1,2 ay kadar burdayım. En yakın zaman da sizlerle tanışmak isterim saygılar. Hayırlı günler :D :) :)

@patriot81

Kullanmış olduğunuz sele nedir şu anda? Sele ve tayt ortaklaşa ağrıyı minimale indirmek lazım bi şekilde..

Doğadaki Bisikletli grubunu Facebook ta aratıp turlarımıza dahil olabilirsiniz

@CenqizhanCR1 bugün pab turumuz var pab konya sayfasından bakabilirsiniz. Haftasonu ise ladik programımız var doğadaki Bisikletli facebook grubundan takip edebilirsiniz. Her hafta süren yol bisikletli grubuyuz

• Beğen
Tepkiler: CenqizhanCR1
@blackspring Brooks B17 . Yanlız ben 2.el aldım. Seleyi aldığımda zaten yumuşamıştı. Ve Ondan önceki 3 selemde ağrısız en fazla 10 km yol yaptığımı bilirim. Ama brooksla ağrı olayı gündemimden çıktı.Tayt falanda kullanmıyorum. Ama 0 aldığında sele deri olduğu için henüz daha kendini bırakmıyor . Kullananlar rahatlaması için 1000 Km ye ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Denemek istersen birgün Dr.bike ta buluşup benimkini deneyebilirsin.

Geri