Bu haliyle bile ne kadar yararlı... Ele güne madara olmayalım diye,bir yazıyor bir okuyoruz yazımızı.Konuyu görür görmez ,tüm sayfaları özenle okudum.Genellikle konuya ait ilk yazıyı okuyup,yanıtları okuma zahmetine katlanmadan,konuya balıklama dalan arkadaşlar olmuş.Bu yeni değil elbet.Sıklıkla karşılaşıyoruz bu durumla.Sabırsızız.Oysa ki sorulan sorulara öylesine yeterli yanıtlar verilmiş ki,bir okusak,ah neler öğreneceğiz!
Madem ki gördüğümüz ya da duyduğumuz bazı yanlışlıkları paylaşıyoruz,ben de uzunca bir zamandır dikkatimi çeken bir hususu paylaşayım:
"Buraya puan ya da puanlar almaya geldik" "Puan ya da puanlar almak istiyoruz" ifadeleri.
Her hafta bir çok futbolcu,teknik adam ve yorumcu tarafından kullanılan bu ifadede "1" puan,"3" ise puanlar olarak nitelendirilmektedir.Oysa "1" de puandır,"3" te.Futbolculara göre,berabere kaldıklarında puan,kazandıklarında ise puanlar alınır.
Son olarak,forumda gerek imla gerekse anlatım bozukluğu bulunan sayısız örnek mevcut."Forum kuralları" başlığının altında belirtildiği halde,hiç bir yetkili bu konu ile ilgilenmiyor.Hep birlikte,dilimize sahip çıkalım.Tuhaf bir dil geliştirip,sanal ortam diliyle konuşup yazan kişileri "Tatlı bir dil "le uyaralım.