@portakallimon @ErzincanLee
Bir atlı ıssız bir yolda yolculuk yaparken, yorgun ve bitap düşmüş, yürümede zorlanan yaşlı bir adamla karşılaşmış. Atlı, bu adama acımış, ona karşı merhamet ve yardımseverlik hissi kabarmış. Onu atına bindirerek iyilik etmek istemiş. Atını durdurmuş ve selam vererek ona seslenmiş: “Amca, sen çok yorulmuşsun, gel ata bin” Yaşlı adam, “Ben binemem ki, ancak senin inip bana yardım etmen lazım” demiş. Adam atından inmiş, ona yardım ederek ata bindirmiş. Atın yularını da eline geçirmiş olan adam biner binmez, hızlı bir hamleyle atı sahibinin elinden kaçırarak hızlıca sürmeye başlamış.
İyiliksever adam, kendisini bu ıssız ve sıcaktan kavrulan çölde bırakmaması için yalvarmış ama atı kaçıran nankör buna kulak asmamış. Bunun üzerine atın sahibi atı kaçıran adama şöyle seslenmiş: “Ne olur, sana söylemek istediğim bir tek cümleyi dinle sonra gidersen git senden davacı da olmayacağım!” Nankör adam, at sahibinin ne diyeceğini merak etmiş, duraklamış ve: “Peki ne söyleyeceksen çabuk söyle yoksa gideceğim, işim aceledir!” demiş. Atın sahibi şöyle demiş: “senden rica ediyorum, lütfen aramızda geçen bu olayı hiç kimseye anlatma ne olur!” Nankör adamın merakı daha da artmış ve: “Peki bunu niçin anlatmayayım? Onu da söyle bakalım” demiş.
Bunun üzerine at sahibi, ibretli ve manidar şu sözleri söylemiş: “Çünkü bu olayı insanlara anlatırsan, insanlardaki merhamet ve yardımseverlik duygusunu katletmiş, yok etmiş olursun ki bu, insanlığın ölümü ve dünyanın yaşanmaz hale gelmesi demek olur.
Eger burda birsey paylasiyorsan insanlarin iyi niyetine karsilik cevap vermek zorundasin. Malesef bu forumda buna benzer seyler oluyor.
[