Scudo Sports

Konsolosluğa Sığınmak!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Tepki
1.212
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Merhaba arkadaşlar dilini tam olarak bilmediğim bir ülkede soyuldum kaldım tabiri caizse dımdızlık oldum. Tarzanca konuşarak derdimi anlatabilirmiyim bilmiyorum fakat Pasaportum, cüzdanım herşeyim gasp edildi bir tek telefonum kaldı Türk konsolosluğuna sığınsam derdimi anlatabilirmiyim parayı nasıl bulurum uçak biletimi alabilirmiyim of çok kötü oldu bu

Scudo
Geçmiş olsun hocam. Şu an için yapılacak en iyi şey bu gibi. Eğer polisle iletişim kurup da derdinizi anlatamıyorsanız.

Fotoğraf yüklenmiyor buraya ensemden kan süzülüyor şuan iyice panikledim üşümeye başladım üşüme gelsi zarzor yazıyorum kusura bakmayın

@Yoldakiyabani su icin , sekerli birseyler varsa yiyin , sakinlesin. Hangi ulke de hangi iklimde hangi mevsim ve saattesiniz bilmiyorum. Polis bulmaya çalışın , kalabalıkta kalın . Konsolosa ulaşmaya çalışın. Kiyafet varsa giyin. Acil tıbbi gereksiniminiz yoktur diye umuyorum. Bir kac saat uykusuz ac ve susuz kalmak sorun olmaz.
Tekrar sakin olun. Issiz bir yolda kaza da yapmış olabilir ve yardım isteyemecek durumda bile olabilirdiniz. Durumuz o kadar kotu değildir sanırım. Karada denizde kötü durumlarda her zaman ilk şart panik yapmamak. Istemediginiz ve sisin yazmadığınız bir senaryodasınız . Ama aklinizin ve vucudunuzun kontrol sizde olmalı . Zor bir gün olacak kolay gelsin.

Çok Geçmiş olsun Umarım iyisinizdir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ne olmuş acaba? Geçmiş olsun. Bisiklet turuna mı çıkmıştı acaba yurtdışına.

• Beğen
hocam gecmis olsun. hangi ulkedesiniz. konum gorebiliyorsaniz onu paylasin. bu ikisi sayesinde size yardim etmek, veya sizi bulmak daha kolay olacaktir.

• Beğen
Geçmiş olsun.😕
Türk vatandaşıysanız en güzel çözüm zaten konsolosluk. Türkiye dışında bir Türkiye'dir.
Öncelikle bir sakin olun.

Mesajınızı yeni gördüm. Polise gidebildiniz mi? Hangi ülkedesiniz? Açıkçası sizin için endişelendim. Lütfen en yakın güvenlik birimine gidin ve iyi olduğunuzu buradan yazın. Geçmiş olsun.

Merhaba; Öncelikle büyük geçmiş olsun Türk konsolosluğunu arayıp başıma bunlar geldi gelip beni alın demek gibi bir fantaziyi unutun kesinlikle ilgilenmeyeceklerdir, fakat yerel polise ulaşıp sizi en yakın konsolosluğa ulaştırmalarını isteyebilirsiniz uluslararası antlaşmalar gereği bu zorunluluk, konsoloslukta ilk önce kimlik tespitiniz yapılacak size geçici bir kimlik ve pasaport ayarlanacaktır. Sonrasında konsolosluk personeli yardım sever ise bir tercüman ile ilgli makamlara gerekli şikayetler suç duyuruları vs yapılacaktır, klasik memur zihniyetli iseler giden her şeyin üzerine su içebilirsiniz, yurda dönme aşamasında ise konsolosluk bedelini geri ödemek üzere sizin giderlerinizi karşılayacaktır yurda döndüğünüzde geri ödeyeceksiniz(geri ödeme prosedürünü bilmiyorum.)
Eğer foruma ulaşabiliyorsanız bulunduğunuz şehir banliyö vs yazarsanız bulunduğunuz konumu tarif ederseniz belki bir yakını o ülkede olan bir arkadaşımız size yardım ulaştırabilir.

Fotoğraf yüklenmiyor buraya ensemden kan süzülüyor şuan iyice panikledim üşümeye başladım üşüme gelsi zarzor yazıyorum kusura bakmayın
Umarım iyisinizdir :(
Tanrı yardımcınız olsun. :( Nerede olduğunuz, konumuz bilinse, belki forumdan bir başka arkadaşa denk gelinir, yardım ederdi size, neme lazım? :(

Geçmiş olsun.

İşte böyle durumlarda T.C. vatandaşı olmak can sıkıcı oluyor ne yazık ki. Keşke pasaportumuzun bir ağırlığı olsaydı. 15 Temmuz gecesi İngiltere, Kıbrıs'a timlerini indirmişti olası ters bir durumda kendi vatandaşlarını ülkemizden çekip almak için. Hey gidi hey. Umarım başlığı açan arkadaş iyidir.

Geçmiş olsun hangi ülkede hangi bölgedesiniz. Bunu bilirsek belki oradan yardım edecek Türk tanıdıkları olan kişiler olabilir forumda

• Beğen
arkadaştan hala ses yok başından darbe almışti galiba ensemden kan geliyor dedi umarım iyisindir =( Allah yardımcın olsun

Geceyi polis merkezinde geçirdim pansuman yapıldı Türkçe bilen bir çocuk geldi ilgilendiler konsolosluğa gittik sınıra kadar benimle ilgilenecek Durumum iyi dün gece baya panikledim evdekilere de yazmadım üzülmesinler diye Şuanda iyiyim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Geceyi polis merkezinde geçirdim pansuman yapıldı Türkçe bilen bir çocuk geldi ilgilendiler konsolosluğa gittik sınıra kadar benimle ilgilenecek Durumum iyi dün gece baya panikledim evdekilere de yazmadım üzülmesinler diye Şuanda iyiyim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Korkuttun ya ses gelmeyince. Sağlığın yerindeyse çok şükür. Büyük geçmiş olsun

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri