Scudo Sports

Kondisyon bisikleti sizce iyi midir?

120 kadansı ne kadar devam ettirebiliyorsunuz?
Söylediğiniz yarım saatlik antrenmanınızın ortalama 120 kadanslı görselini paylaşırsanız sizin nasıl bir canavar olduğunuza karar verelim.
127 kadans yarım saat, kanıt isteyecek kadar neden şaşırıyorsunuz, çok basit;

Nefesin daralmasın diye pencereleri iki taraftan açıcaksın, şiddetli mide bulantısı yaşamamak için egzersiz öncesi yarım litre veya 1 litre su içeceksin, bir de yarım saat bitene dek sabırlı olacaksın, ilk denemede bile yapabilirsin, dene bence.

Scudo

Nefesin daralmasın diye pencereleri iki taraftan açıcaksın, şiddetli mide bulantısı yaşamamak için egzersiz öncesi yarım litre veya 1 litre su içeceksin, bir de yarım saat bitene dek sabırlı olacaksın, ilk denemede bile yapabilirsin, dene bence.

Varsa çıkart vur masaya...

Şimdi yarım saatçik sabretmezsen, ilerleyen yaşlarda çok şeylere sabretmek zorunda kalabilirsin. Sen bilirsin.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Şimdi yarım saatçik sabretmezsen, ilerleyen yaşlarda çok şeylere sabretmek zorunda kalabilirsin. Sen bilirsin.
Başkan 127 kadans çevirirken nasıl oturuyorsun selede. Ben selede duramıyorum, acaba biryerlerde hatamı yapıyorum ki ?

Mide bulantısı kıvamına geliyorsunuz o spor değil eziyettir.

Sevgili kardeşim,burada bisikleti iyi bilen insanlar sana enteresan şeyler olduğuna dikkat çekmiş,şöyle diyeyim 127 kadans diyorsun yani 1 dakikada pedalın tur sayısı,bu demek oluyor ki saniyede 2tur atıyor pedalın,bu hakikaten ciddi bir sürüş tarzı ve hızı,seleye oturamaz zıp zıp zıplarsın ayak diz bacak darmanduman olursun üstelik sen bunu anlık değil yarım saat sürdürebildiğinden bahsediyorsun! sen süpermen misin?

1751489238221.png

Arkadaslar, resmen sizi trolleyen bir kisiyle tartisiyorsunuz, sizinle resmen dalga geciyor, lutfen artik su @Murat Kurt 34 ve @yunuss denen seylere cevap vermeyin. Belliki ikisi de ayni kisi, böyle kisileri forumda ne tutuyorlar anlamiyorum.

Sevgili kardeşim,burada bisikleti iyi bilen insanlar sana enteresan şeyler olduğuna dikkat çekmiş,şöyle diyeyim 127 kadans diyorsun yani 1 dakikada pedalın tur sayısı,bu demek oluyor ki saniyede 2tur atıyor pedalın,bu hakikaten ciddi bir sürüş tarzı ve hızı,seleye oturamaz zıp zıp zıplarsın ayak diz bacak darmanduman olursun üstelik sen bunu anlık değil yarım saat sürdürebildiğinden bahsediyorsun! sen süpermen misin?
Bu seviyenin çok zor bir şey olduğunu lanse ederek forumdakileri bundan uzaklaştırmaya mı çalışıyorsunuz yoksa hakkaten şaşırıyor musunuz?
Başkan 127 kadans çevirirken nasıl oturuyorsun selede. Ben selede duramıyorum, acaba biryerlerde hatamı yapıyorum ki ?
Bir müddet devam ederek kendin belirleyeceksin onu. Rahat edrceğin şekilde.

@tadejpogacar @remcoevenepoel sizlerde bu kadar kadans çeviremiyorsanız sporcuyum demeyin.

• Hahaha
Tepkiler: benben
Arkadaslar, resmen sizi trolleyen bir kisiyle tartisiyorsunuz, sizinle resmen dalga geciyor, lutfen artik su @Murat Kurt 34 ve @yunuss denen seylere cevap vermeyin. Belliki ikisi de ayni kisi, böyle kisileri forumda ne tutuyorlar anlamiyorum.
Dayı sen yaşına göre davransana biraz yaaa, arkadaşlar markadaşlar falan, atarlı giderli iğneleyici ifadeler, olmuyo yani.

• Kızgın
Tepkiler: Kerem Atalar
Dayı sen yaşına göre davransana biraz yaaa, arkadaşlar markadaşlar falan, atarlı giderli iğneleyici ifadeler, olmuyo yani.
1. Ben senin dayin degilim arti evet forum üyeleri sen ve diger troll nikin haric hepsi benim arkadasim, kardesim, abim. Sence ne demeliydim anlamadim?
2. Sen burada palavra atip milletle dalga gecerken iyi ben yazinca kötü öylemi?
3. Yazdiklarim atarli da olsa dogrudur. Resmen trolcüsün ve diger @Murat Kurt 34 nickde sana ait.

Sen daha Kadans ile Watt farkini anlayamamissin. 120 Watt desen tamam diyecegiz ama 120 kadans deyince isler degisiyor malesef. Profesionel bir sürücü bile 120 kadans basmiyor.

Kadans denilen ölcüm aynakolun dakikada kac defa döndüngünü ölcer
Watt denilen ölcüm ise aynakola verdigin yada basdigin (Türcesini bilmedigim icin yanlis da yazmis olabilirim, ama nedemek istedigimi anladiniz sanirim) gücü ölcer
Bu iki faktör bisiklet kullaniminda cok önemli ve biri birine yakin seylerdir.

Simdi hadi yantarafa cocuk bahcesine git ve orada 120 küsür kadansini salincakta yap.

Boşver şunu yunus.

Şuraya 45 dakikalık videolar yükleniyo mu bi araştırayım, çenesini kapatayım şunun.

Sana inat 120 değil 125 çevirecem, hem de 45 dakika boyunca.

• Kızgın
Tepkiler: Kerem Atalar
Boşver şunu yunus.

Şuraya 45 dakikalık videolar yükleniyo mu bi araştırayım, çenesini kapatayım şunun.

Sana inat 120 değil 125 çevirecem, hem de 45 dakika boyunca.
Helal başkan, parti kur oy verelim sana. Ayrıca buraya yüklenmesede olur. Youtube yükle linkini at, millet kadans nasıl yapılır görsün. Az daha zorlasan senden 130 kadansta çıkar, bu potansiyel var sende ve sana kadans severler olarak inancımız sonsuz ❤️🙏💪

Yeminlen dejavu oldum, tıpkısının aynısı klasik bisiklet komusunda da yaşanmıştı... Birilerinin canı sıkıldıkça değişik temalarla hesap açıp trollüyor forumu. Türkiye'de ipler spagettilenmiş şekilde olduğundan ya bu kişinin bütün mahallesini/bölgesini banlanacak ya da banlanamayacak...

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Spinbike üzerinde direnç ayarı var. Düz yolda gidiyor hissi yaşamak için yaklaşık ikinci direnç kademesinde sürmek gerekiyor.
En azından benim spinbike'ta öyle. Sıfır direnç seçerseniz, bisiklet yokuş aşağı gidiyor gibi bir his verir. Siz çevirdikçe devir hızlanır da hızlanır.
Dolayısıyla 120 değil, 150 kadans da yapılabiliyor. Ama akıl işi değil. Sürdürebilir hiç değil. Eklemlerine yazık, kaslarına yazık, döktüğün tere yazık.
Evet, aşırı terletiyor. Kışın bile sürdüğünüz yer efil efil havalanmıyorsa on dakikada pencereler sauna moduna geçer
Bisiklet de yıpranıyor, tüm vidaları gevşiyor. Gidon bağlantısı, sele borusu bağlantısı ne kadar sağlamlaştırsan da gıcır gıcır ötüyor.

Tavsiyem, gerçekçi sürüş simülasyonu yapmak için applikasyonlar indirip, bilinçli direnç aralıklarında mantıklı sürüşler yapmak.
Bitgym uygulamasını tavsiye edeyim arkadaşa. Diğer simülatörler de gayet başarılı ve kullanışlı.

Aslında 45 dakika boyunca 120 kadans değil de 22,5 dakika boyunca 240 kadans da çevirilse hem antrenman daha kısa sürer hem günlük yaşantıya daha fazla zaman kalır hem de muhtemelen daha fazla ter atılır. Artan zamanda kitap falan da okunabilir. Vücut alıştıkça ilerleyen zamanlarda 10 dakikada 480 kadans falan da denenebilir.

(Spor tavsiyesi değildir. İş bu gönderi eğlence amaçlıdır. Evde denemeyiniz.)

Son düzenleme:
Geri