@Bora Borahan
Bu hayvanların bu coğrafyada yaşadığı hepimiz tarafından biliniyordu ama böylesine gerçek bir kanıtla görmek etkileyici oldu açıkcası. Eminim doğaya çıkmayı inceden içinden bile olsa sorgulayanlar olmuştur. Yurdum dağlarında binlerce insan türlü sebeplerle dolaşıyor, çalışıyor; bizler gibi yüzlerce doğasever, maceracı, bisikletçi dolaşıyor, hatta geceliyor. Ama hiç duydunuzmu ki bilmem nerde ayı, kurt, kaplan herneyse bir veya birkaç kişiye saldırdı zarar verdi falan. Ben hiç duymadım. Demek ki arada bir sınır var ve bu sınır korunuyor. Şuna eminim ki bu sınırı koruyan bizler (insanlar) değiliz; hayvanlar. Bizler aksine sınırları zorladıkça zorluyoruz. Ama herşeye rağmen böyle bir haber duymadık. Hatta ayıların çoğunlukla insanla karşılaştıklarında kaçtıklarını yaşayanlardan dinlemiştim.
Şehirler dağlardan doğadan daha tehlikeli değilmi? Modifiye edilmiş bir Doğan, Şahin, Doğan görünümlü Şahin sürücüsü, ÖVVVRRRKKK diye garip seslerle yanımızdan vınn diye geçen adamlar (saygılı arkadaşları tenzih ediyorum) bu ayılardan daha tehlikeli değilmi?
Sonuçta, bu tür bir hayvanla kaşılaşma ihtimali binde onbinde bir'ken şimdi bu güzelliklerden, bu huzurdan mutluluktan ayrı mı kalalım. Şahsi görüşüm ASLA. Doğa ince dengesini her zaman koruyacaktır. Bu dengeye güvenerek ve kötü bir olayla karşılaşmamayı umarak doğaya dağlara devam diyorum.