Scudo Sports

Kocaeli

@Bora Borahan

iç lastik sonuçta. 3-5 liralık birşey. markalar da var ama diken, cam marka ve kalite dinlemiyor. Michelin iç lastik vardı, çin malı vardı hepsi patlamanın verdiği dayanılmaz acıyı çekti. :)

• Beğen
Tepkiler: Bora Borahan
Scudo
Fatih,

Çok da iyi gezmişsin. Ancak haritadan bakıp direk tepelere vurup akılda tutmak çok mantıklı hareket değil. GPS olsa bile en ufak yol ayrımı kafa karıştırıyor yukarılarda. Geçtiğimiz yerler hakikaten bambaşka yerler olmuş.

Yine de iyi macera olmuş. Keyfini sür. Bir dahakine oralardan İznik Gölüne inebilirsin. Tabii sabah erken çıkmak lazım.

Dağlar gez gez bitmiyor vallahi. Eskiden Kartepe'ye çıkmak derdim ama yukarıdaki parkurlar daha mutlu ediyor beni.

Ayağına sağlık...

• Beğen
Tepkiler: fatih alver
@kalpe8

Abi amacım kimseyi korkutmak birşeylerden soğutmak falan değildi, lütfen yanlış anlaşılmasın. Farkında olmadan kötü bir şey yapmışsam affola.

Neticede araziye çıkılıyor buna göre hazırlıklı olmakta fayda var. Biz 7-18 yaş arasındaki bir sürü genci alıp dağda yaylalarda faaliyetleri kamplar yapıyoruz. Ben 7 senedir yapıyorum, benden daha tecrübelileri var benim yaşım kadar zamandır bu işleri yapıyorlar ve daha böyle ayı ile kurt ile karşılaşanı yok. Bu fotğraflarda insanın olmadığı yerlerde FOTOKAPAN ile çekilyor.

Gece 2-3 te dağda yaptımız yürüyüşler oluyor, bu kadar zamandr hiç bir sorun ile karşılaşmadık. Ve bu hafta sonu 4 günlük kartepede yaylalarda keşif turuna çıkacağız, yürüyerek 3 kişi, gece herhangi bir yerde yatıp kalacağız.

Temkinli olmakta fayda var sadece, yoksa bisiklet turlarından geri durmaya kesinlikle gerek yok. Yine o güzel turlarınızı yapabilrisiniz abi. :)

şaka yapıyorum :)

çok da iyi oldu bilmek. Olduğunu biliyoruz ama birileri de belgeleyince daha bir güzel oldu. Siteler çok güzelmiş valla. Sabahtan beri hayvanlara bakıp duruyorum. Ne değişik canlılar varmış.

paylaşmaya devam. herşey bisiklet değil.

• Beğen
Tepkiler: Bora Borahan
Fatih selam fotolarından birini çok beğendim son tur hikayenin sondan 6. fotosunu bana mail atsana sana zahmet. Telif hakkı ücreti istiyorsan hesap numaranı gönderirsin :)

• Beğen
@thufir

bence fatih can korkusundan peşinen ödemiş bile :) sabahtan resimleri görememiştim. şimdi ben de gördüm.

Bu arada amma çamur olmuş yollar. Resmen bitmiş yollar. Makine geçmediği sürece o yollar adam olmaz artık.

@Bora Borahan

Bu hayvanların bu coğrafyada yaşadığı hepimiz tarafından biliniyordu ama böylesine gerçek bir kanıtla görmek etkileyici oldu açıkcası. Eminim doğaya çıkmayı inceden içinden bile olsa sorgulayanlar olmuştur. Yurdum dağlarında binlerce insan türlü sebeplerle dolaşıyor, çalışıyor; bizler gibi yüzlerce doğasever, maceracı, bisikletçi dolaşıyor, hatta geceliyor. Ama hiç duydunuzmu ki bilmem nerde ayı, kurt, kaplan herneyse bir veya birkaç kişiye saldırdı zarar verdi falan. Ben hiç duymadım. Demek ki arada bir sınır var ve bu sınır korunuyor. Şuna eminim ki bu sınırı koruyan bizler (insanlar) değiliz; hayvanlar. Bizler aksine sınırları zorladıkça zorluyoruz. Ama herşeye rağmen böyle bir haber duymadık. Hatta ayıların çoğunlukla insanla karşılaştıklarında kaçtıklarını yaşayanlardan dinlemiştim.

Şehirler dağlardan doğadan daha tehlikeli değilmi? Modifiye edilmiş bir Doğan, Şahin, Doğan görünümlü Şahin sürücüsü, ÖVVVRRRKKK diye garip seslerle yanımızdan vınn diye geçen adamlar (saygılı arkadaşları tenzih ediyorum) bu ayılardan daha tehlikeli değilmi?

Sonuçta, bu tür bir hayvanla kaşılaşma ihtimali binde onbinde bir'ken şimdi bu güzelliklerden, bu huzurdan mutluluktan ayrı mı kalalım. Şahsi görüşüm ASLA. Doğa ince dengesini her zaman koruyacaktır. Bu dengeye güvenerek ve kötü bir olayla karşılaşmamayı umarak doğaya dağlara devam diyorum.

@soner kulak

Yok be, kartepe ölüm macerası seviyesinde olmamıştı ama adrenalini bundan biraz daha yüksekti doğrusu, geceye kalmak dozu arttırmıştı açıkcası.

Lastiklerden gayet memnun kaldım. o kadar engebeli tırtıklı yerlerden geçmek zorunda kaldımki slick lastiklerle kesin bi tarafımı sakatlardım. Ha bu arada, geçtiğim yerlere hybrid'ciler giremez ;) yol'cular yaklaşamaz, motorcular hatta atv'ler bile geçemez o kadar eminim. çoğu felaket yerleri fotoğraflayamadım bile. Uzun bir asfalt turu olmazsa değiştirmem diye düşünüyorum, selamlar

@kalpe8

:D :D :D abi valla çok doğru tespit.

@kalpe8

Teşekkür ederim abi, Senin tura ancak bakabildim senin turda güzel olmuş hakikaten ayağına sağlık. Ve dediğin gibi kartepe'yi tekrarlayarak harcanacak enerjiyle Samanlı dağlarında çooook daha güzel keşifler keyifler yaşanabilir... selamlar

@thufir

Dikkatinden kaçmamış, kim tespit edecek diyordum, sen biraz yaklaşmışsın. :in:

O fotoğraf bana ait değil, :eek: Windows Vista'nın masaüstü resimlerinden biri. Şu anda benim bilgisayarımın fonunda bu var. Her baktığımda içimi açan bir fotoğraf. Gezdiğim yerlere benzettim ve dur bide şunu ekleyeyim bakalım farkeden olacakmı demiştimmm ve sen yakaladın :D Ufak bi hoşluk olsun diye ekledim, umarım yersiz kaçmamıştır. Arasıra böyle uyku açıcı şeyler yapabilirim ;)

Ben baharda gezdiğim için ağaçlar ve bitki örtüsü bu kadar gür değildi, emin ol ki iki ay sonra benim gezdiğim yerler de iyi bir ışık, biraz sis ve iyi bir makinayla en az bu kadar güzel çıkacaktır :in: . Canon'u kap gel;)

Telif dedinde aklıma getirdin, arkadaşlar bu fotoğraf alıntıdır, Windows'daki bilgilerinde yazar (çeken kişi sanıyorum) Darrell Gulin olarak görünüyor.
http://img232.imageshack.us/img232/2572/28b41orman.jpg

netice olarak çok güzel tur olmuş. Yukarılara çıkıp çamurla boğuştukça insan kondüsyonunu daha iyi anlıyor. çamura saplanıp debelenmeye başlayınca uzun asfalt yolları mumla arıyorsun.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar,
Haftasonu hava çok yağmurlu olmazsa (ki şimidilik iyiye gidiyor) bir sabah programı yapalım mı? Özellikle yarın hava güzel görünüyor; sabahtan öğleye kadar dağlarda kısa bir tur yapmak isteyen???

Yaz sonunda bir bisiklet almayı planlıyorum uzun zaman sonra pedallamaya başalayacağım... İzmit'den bol bol tura çıkarız inşallah...kışın biraz zor olsa da.

• Beğen
@Burçak Erbil

Turlarımızı genelde en erken 9.30-10 gibi başlatıyoruz. Buluşma noktasından hareket saati bu. biliyorum biraz geç gibi görünüyor ama gölcük ve izmit'ten ayrı katılımlar olduğu zaman en az bir saat önceden intikale geçmek zorunda kalanlar için en uygun vakitler genelde öyle oluyor. çok çok erken olsun demezde o saatler uygun derseniz yapalım tur. ama öğleye kadar yetişirmi bilmem. biraz sarkabilir. düşündüğünüz bir yer varmı bilmiyorum. birde kimler katılır sayalım. ben varım.

Alperen nerdesin??? Tur deyip duruyodun

merhaba fatih bey..yazılarınızı gezilerinizi takip etmekteyim.sanırım en son geçen yıl iftar programı olmuştu.(snoopy'de)günler aylar hatta yıl..su gibi akıp geçti.nasip olursa iş değişikliği sebebiyle mesafe olarak çok yaklaşacağız(gölcük içi).inşallah hafta sonları görüşüp eşsiz güzelliklere pedallamak isterim.(cihat)

• Beğen
@onr hülür

sevgili Cihat, bisikleti bıraktığını bırakacağını söylüyordun bir ara. Ama görüyorumki kopamamışsın güzel. Gölcük'e gelirsen fırsat buldukça seve seve turlarız. Ama işte o fırsatı bulabilmek ahh. Forumu takip edersen mutlaka buluşmak için fırsatlar olacaktır. Bizim senden teknik olarak alacağımız çook şey var, Selamlar dostum

• Beğen
Tepkiler: onr hülür
@fatih alver

Merhaba Fatih..
Yarın benim programım boşa çıktı, o saatler bana da uygun :in: Hava da güzel olacak, tur yapalım derim ;) Ben Yuvacık/Bahçecik taraflarındaki dağ yollarını seviyorum, ama sizler o tarafları daha iyi biliyorsunuz şüphesiz.. O yüzden tekliflere açığım; yeter ki yeşillik olsun, arabasız olsun.
Telefonumu özel mesaj atıyorum, haberleşelim mi sabah?

@Burçak Erbil

Tamam, yucacık barajı olabilir. barajdan girip çıkabilirsek servetiye karşı üzerinden bahçecik'e çıkararak buluşma noktasından tekrar d-100'e çıkışla 23-25 km.lik bir tur yapabiliriz. bu durumda buluşma noktası en uygun, sahil yolu naila kafenin devamındaki yuvacık köprüsü civarları olabilir, detayları tlf.la görüşürüz. özel'den bekliyorum. 10.00-10.15'de en geç orda olurum. katılmak isteyen olursa program, buluşma yeri ve saati bu şekilde olsun.

@fatih alver

XPden win7'ye direk geçmiş biri olarak fotonun alıntı olduğu zerre aklımdan geçmedi hakikaten vay be ne manyak foto diyordum ben de. İnşallah bir turda yaklarız bu şekil bir kare.

Bu arada 18-21 mayıs Gökova velespit turunda olacağım inşallah. 250 km yol devireceğiz bir aksilik olmazsa 4 günde.

• Beğen
Geri