Scudo Sports

Kocaeli

@İsmail Karakaş

mutlaka performansınız artacaktır. akşamları antrenman yaptıkça ve bırakmadıkça çok kısa sürede yaptığınız mesafelere siz de şaşırır hale gelebilirsiniz.

forumda pekçok antrenman programları var, deneyebilirsiniz. şahsen ben bu programlardan hiçbişey anlamıyorum. en baştan beri gücüm yettikçe bedenim tamam diyene kadar bastım pedala. hala da öyle. mesafeniz ne olursa olsun sizinle turlamaktan mutlu olurum, haber verin yeter... selamlar saygılar

Scudo
Arkadaşlar bu arada bir hatırlatma yapmakta fayda var sanıyorum. Malumunuz bu haftasonu (14-15 kasım) kartepede yurdumuzda nadiren düzenlenen bisiklet yarışlarından biri yapılacak. Türkiyenin dört bir yanından amatör/profesyonel pekçok bisikletçi gelecek. gerek izlemek gerekse yarışmak için. İl sınırlarımız içinde hatta hemen burnumuzun dibinde yapılacak bu organizasyona katılmak herkes için sanırım eşsiz bir tecrübe olacaktır. organizasyon komitesi yoğun katılım için herkesi davet ediyor, maksat yeterli kalabalığı sağlayıp önümüzdeki dönemlerde bunu gelenekselleştirmek. destek vermeye ve yarışmasak bile izlemek için bile olsa orada bulunmanın faydalı olacağını hatırlatmak istedim. sırf doğal güzellikler için bile gitmeye değer, kapın fotoğraf makinerinizi gelin

Ben h.sonu mutlaka ordayım. hafta sonuna doğru haberleşelim.

fatihcim özelden mesaj atamıyorum.daha çömez üye olduğum için:) beraber gitmek çok iyi olurdu ama haftaya istanbulda olmam gerekiyo.hanıma söz verdim şimdi cayarsam biterim:D ama sonraki ve ondan sonraki ve bi sonraki hafta:) her yere gelirim:) eğer izmit grubundan gelen varsa size iyi eğlenceler .

• Beğen
Tepkiler: fatih alver
@İsmail Karakaş

merhaba ismail bey, hiç gözünüz korkmasın, bizde zamanla arttırdık gidebildiğimiz menzili. şimdi hem sağlık hem de dayanıklılık açısından çok faydasını görüyorum. hiç vazgeçmeyin , hiç gözünüzü korkutmayın. selamlar

@fatih71

bende 2-3 kez sürme fırsatı yakaladım. 1 kez evden tren garı- tren garı ev yaptım. hız güzel hibrid ince teker ve 28" cant. ön maşa amartüsörlü . yolda sürüş konforuna amartüsör baya bir konfor katıyor. ince teker oluşu da sürtünme daha az olduğu için güç israfını önlüyor ve daha az güç harcayarak daha çok yol yapabiliyorsun. şimdilik 2 yerde modifikasyon düşünüyorum. 1 orta dişlideki en küçük 28 dişli yerine 22 yapmak ve belki arka rubleyide megarangeli olanla değiştirmek. doğrusu üzerindeki olanlarla ne düz yolda ne de 2-3 kmlik orta şiddetli rampa çıkışlarında herhangi bir problem yaşamadım ama daha fazla performans gerektiren uzun dağ tırmanışlarında ihtiyaç duyacağımı düşünüyorum.
kesin olan şuki, bu zamana kadar kalın tekerlerle kendimi boşuna yormuşum. coşkun beyin kullandığı bisiklet aslında örnek oldu bana. 28" ve ince teker. maşaallah her yere de tırmanıyor ve gidiyor. dağ bisikleti gerçekten dağda ve ağır çamur ve veya çok gevşek zeminde kullanılmadığı sürece güç israfına yol açıyor diye düşünmeye başladım.
selamlar

@fatih71

fatih merhaba, yarışa gidebildin mi? yorumların neler, malumat verirsen çok seviniriz.

• Beğen
@Nuri Kongur

Merhaba abi,

evet gidebildim, yarışların başından itibaren orda olmak istediğimden bisikleti arabanın arkasına atıp erkenden yola çıktım. fazla kalabalık değildi ama mevcut sayıyla da gayet güzel ve eglenceli geçti. geyiktepe'ye doğru çıkan telesiyejler çalışıyordu. manzara ve atmosfer geyet iyiydi. sponsor bisiklet firmalarının ufak standları vardı, numune güzel bisikletler vardı, elim cebimde onları inceledim falan :D

genellikle full suspansiyon bisikletlerle katılan aykırı ve çılgın tipler vardı. çok ilginç ve farklı bisikletler gördüm. normal yolda sürülemeyecek türde 3-5bin avroluk acayip aletler. göründüğü kadarıyla parkur oldukça zordu. benim yarışmak niyetim yoktu zaten ama parkuru, o bisikletleri ve yarışcıları görünce bisikleti bağajdan bile çıkarmadım:cool: :( bisürü fotoğraf çektim. başka fotoğraflar yayınlayan birileri vardır sanırım. gelecek için umut verici bi organizayondu.

izlemek de gaayet keyifliydi. ufak tefek bikaç kaza dışında sorun yaşanmadı ki zaten bu kazalar kaçınılmazdı. niyetim günün diğer yarısını bisikletimle geçirmek olduğundan öğleden sonraki 2. tur yarışlara kalmadan otel bölgesinden ayrıldım, sapanca civarında ufak bi tur yaptım. harika güzelikler arasında gezdim ve önümüzdeki turlar için yerler belirledim, mutlaka değerlendirilmeli, bigün mutlaka gidelim. durumlar böyle.

selamlar, sevgiler abi...

selamlar arkadaşlar,

22 kasım 2009 pazar günü için aşağıda krokisini verdiğim akmeşe ketenciler barajı ve civarına tur yapmaya katılabilecek arkadaşları davet ediyorum. meteoroloji bilgilerine göre hava güneşli ve sıcaklık 15-16 derece olacak. tabi o güne kadar tahminler ne kadar değişir bilemiyorum, ama şu anki görüntü hava elverişli.

http://img5.imageshack.us/img5/7489/markal.jpg

güzergah hakkında bilgi: real avm. önünden başlayarak adapazarı yolu üzerinden akmeşe yol ayrımına kadar gidip akmeşe sapağından saparak ketencıler gölüne, orada biraz mola ve dinlendikten sonra yolun devamındaki asıl güzel olan küçük göle varılarak o noktadan itibaren geri dönülecektir. dönüş köy yolları üzerindan yapılacak ve bi noktadan sonra yeniden adapazarı-izmit yoluna girilecektir. turu izmit real avm önünden başlayıp yine aynı noktada bitirdiğimizde yaklaşık olarak 35-38 km. kadar bir mesafe yapmış olacağız. yokuş yok denecek kadar az, en fazla 3-4 km. kadar. performansımıza bağlı olarak daha ilerilere gidilebilir yada ilave keşif sapmaları olabilir, fikirlere her zaman açığım. ayrıca her türlü teklif ve fikir değerlendirilebilir. daha önce o bölgeye giden arkadaşlar için de güzel bir tekrar olur

ilgi ve bilgilerinize sunulur, selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
vaay yol arkadaşım... geçen serferki gibin 10buçuk diyelim. sanırım orta seviye bi tempoyla 3-3.5 saatte tamamlarız. tabi duruma göre uzatmak elimizde.

Yalnız fatih abi kimi görsem ketencilerin orayı akmeşe sanıyor... Akmeşe izmitten tam olarak 35km :) Yani o baraja geldikten sonra bir o kadar daha yol gitmeniz gerek... Bu konuda çok fazla yanlış bilgi dönüyor :)

O küçük gölü ise çıkaramadım :confused:

• Beğen
fatih parkur çok güzel görünüyor. maalesef sınavım olduğu için gelemiyeceğim ama gönlüm sizlerle olacak :) . inşallah bu son hafta böyle yoğun olduğum ondan sonra pistlere muhteşem bir dönüş yapmayı planlıyorum bakalım. iyi eğlenceler sana ve tüm katılımcı arkadaşlara.

• Beğen
@Bahadır Ustaoğlu

Bahadırcım hatırlatma için teşekkürler, akmeşe merkeze değilse bile yolu üzerindeki bir bölgeye tur düzenleyince insanlara daha açıklayıcı olsun diye tarif etmekte haliyle o isimle oluyor.

Sen boşver onu da geliyomusun onu söyle, küçük göl dediim gibi daha güzel (bence). ;)

Selamlar kardeş, görüşürüz...

@Nuri Kongur

Teşekkür ederiz abi. canın sağolsun, inşallah bidahaki turlara. havanın ve benim müsait olduğum her hafta sonu için turlar duyurmaya devam edeceğim. isteyene her zaman açık...

selamlar abi, kolaylıklar diliyorum...

• Beğen
Çok erken çıkmak kaydı ile gelebilirim akşam istanbul'da bir planım var. Değirmendere'deyim donanma tarafında buluşup İzmit'e kadar da birlikte gidebiliriz.

Çok erken çıkmak kaydı ile (mesela 09:00 gibi )gelebilirim akşam istanbul'da bir planım var. Değirmendere'deyim donanma tarafında buluşup İzmit'e kadar da birlikte gidebiliriz.

09:00 gölcük'de buluşma, 09:45de Real'den hareket şeklinde herkese uygun olursa hareket edebiliriz. Uykudan birazcık daha feragat edebilirsek ben de katılabileceğim.

@thufir

thufir dostum, 9 gölcük buluşma sonrasında real 09.45 hareket biraz zor. çok dakik ve hızlı gitmek gerekir ki ilk andan yorucu olabilir. sorun uyku değil. zira gölcükten hareket ederken yanımda birde acemi bir arkadaşım olacak. ben ve arkadaşımın gölcük'ten hareketimiz 09.30da olacak.

izmite kadar demişsiniz, devamına iştirak etmeyeceksiniz, doğrumu anladım acaba

Geri