Scudo Sports

Kocaeli

@onur tuna

Mondial Doğu Kışla parkının karşısında , Melih'in dediği Güven bisikletle aynı yer. Google'dan bakınca Güven bisiklet yazıyor ama dükkanın tabelasında Mondial yazıyor daha kolay bulursun diye o adını söyledim. 2 3 ay önce gittiğimde Salcano artık hiç gelmeyecek ama Kron'ların 2014 modelleri gelecek dediler. Taşpınar'da da Kron satılıyor, 1 2 ay önce gittiğimde gördüm. Mosso'yu geçen yıl sonbaharda görmüştüm. Mondial'deki bisikletler, google daki fiyatlara göre pahalıydı. Ama Taşpınar'da indirim yapacak potansiyel var, hem oraya bisikletimi de monte ettirdim, bir bakabilirsin. 27.5 jant sizin arabaya sığar mı bilemiyorum; hem bisiklet hem de araba konusunda teorik bilgilerim yeterli olmadığı için. Ben Kaçkar bisiklet'e hem fiyat konusunu konuşmak hem bisikletleri görüp incelemek için gittim, sonra bisikletimi kargoyla göndermelerini istedim. Gelmesi 1 gün sürdü. Kargo ücreti de vardı ama yapılan indirimle onun için ücret ödememiş oldum.

Gene de Mondial ve Taşpınar'a bakabilirsiniz, fazla seçenek yok ama Kron'ların üst modellerinin geleceğini söylemişlerdi.
İstanbul'dan almayı düşünürseniz Bostancı Kaçkar bisiklet ve Beşiktaş Bike & Outdoor'a( kask v.s. aldım oradan da) bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
Scudo
bulvarda şişman bisiklete bakın derim. çok fazla çeşit ve geniş fiyat aralıklarına sahip bisiklet bulabilirsiniz.

• Beğen
@Büşra Yoldaş

şişman biraz fazla fiyat çekiyor ona göre gidin :) doğu kışla karşısındaki güven bisiklette bol çeşit var orayada bakabilirsin.

@Melih Çolak , @ahmet fatih elbir , @Büşra Yoldaş ;
ger birinize tek tek teşekkür ederim ilginiz için salcanoyu aldığım dönem izmitte böyle bir hareketlilik yoktu şimdi gördüğüm manzara çok hoşuma gitti hepinizle tanışmak isterim.
@Melih Çolak , vallahi şişman bisiklet ghost la pierre falan satıyorsa bu bile büyük gelişme bence gidip bakacağım tek sıkıntı az dükkan olduklarını bildiklerinden çok tok satıcı tavrında yaklaşıyorlar
@ahmet fatih elbir , montaj halinde mi sığdırdın çünkü ben demonte halde değilde montaj halinde taşımak istiyorum. o şekilde sığıyorsa bende sığdırabilirim sanırım. 27.5 a bakabilirim artık teşekkürler
@Büşra Yoldaş, kron hakkında pek iyi şeyler duymadım nedense soğudum krondan mosso yu ise araştıracağım çünkü fiyatları uygun gözüküyor. demekki önce lokal bi araştırma yapacağım sonrasında ise istanbul yolları gözüküyor, peki sana bisikleti montaj haldemi yolladılar?

@onur tuna şişman yeni dükkan açtı hemen bir kaç dükkan öteye mont-kask-motor-2014 bisikletler vs vs carraro-ghost-lapier-bianchi satıyorlar gerçekten işi büyüttüler
güven bisiklette öyle 2014 model kronlar var kask-eldiven-yedek parça vs vs.
taşpınar ise yeni yer yaptırıyor 1 haftaya kalmaz düzenlerler orayada gelicek 2014 modelller onlarda işi büyütüyolar :) yavaş yavaş gelişicek inşallah izmit :)

• Beğen
@Bahadır Ustaoğlu

@bahadır Ustaoğlu
pardon görmedim cevabınızı , teşekkür ederim öncelikle, şişmanada bakacağım elbetteki

@Melih Çolak

vallahi ben istiyorum adam gibi bir bisiklet dükkanı açmak izmite açıkçası ama teknik bilgisi kuvvetli adam lazım

@Melih Çolak

Güven bisiklette mi bol çeşit var? Ben neden görmedim acaba :)

@onur tuna
Bu montaj sorusu bana soruldu diye anlıyorum. Bisikletimin ön tekeri takılmamıştı ve sele ile pedalları... Yani çok önemli bir montaj gereksinimi yoktu, gittim Taşpınar'a onları monte ettiler sadece. Kargo ile gideceği için çıkaracaklarını söylemişti zaten bisikletçim.

Yanlış anlamışım, o soru bana değilmiş :) Bu saatte yazınca demek ki böyle oluyor bana kusura bakmayın.

Kron'un üst modelleri iyi diyorlar, evet biraz araştırma yapmak uygun olur.

• Beğen
@Ahmet F.Elbir demekki bende sığdırabilirim rahatlıkla, teşekkürler
@Melih Çolak işi büyütmeleri gerek zaten, zira benim oturduğum bölgede (yahyakaptan) bisiklet gayet popüler , diyorum ya sırf bu yüzden işi gücü bırakıp ticaretemi atsam kendimi :D
@Büşra Yoldaş , sana da sordum aynı soruyu yanlış anlamamışsın zira kargo ücreti+kadıköye otobüs yolculuğu oraya kadar yakacağım benzin+trafik stresinden+zaman kaybından daha hesaplıya geliyorsa ve kargo sağlıklı taşıma yapıyorsa , arabayla oraya gitmenin çokta bir esprisi yok benim için ama tabi herşeyden önce istediğim modeli bulmakta mesele

@büşra : güven bisiklette yan deposu var ordan çıkartıyor istediğini içerde'de raflarda her istediğini bulabilirsin.
@onur : rekabet güzeldir iyi bir sporcu ve bisiklet dükkanı açarsan özellikle ayakkabı giyim vs bisiklet için süper olur :)

• Beğen
@Büşra Yoldaş , sana da sordum aynı soruyu yanlış anlamamışsın zira kargo ücreti+kadıköye otobüs yolculuğu oraya kadar yakacağım benzin+trafik stresinden+zaman kaybından daha hesaplıya geliyorsa ve kargo sağlıklı taşıma yapıyorsa , arabayla oraya gitmenin çokta bir esprisi yok benim için ama tabi herşeyden önce istediğim modeli bulmakta mesele

Yanlış anlamayı da yanlış anlamışım:) İstanbul'a kendi aracınızla gitmeniz hem maddi hem manevi olarak zorlar. İzmit'ten Harem otobüsüne binip, oradan Kadıköy servisi, sonra da Bostancı minibüsüne binerek ulaşabiliyorsunuz dediğim yere. Biraz araştırma yapın, böylece hem uygun bisikleti hem de uygun bisikletçiyi bulmanız kolaylaşır.

• Beğen
Bende Sirkeci'de bulunan Efor bisikletten Kron xc750 almıştım 2 sene evvel. Ön tekerliği bir iple kadroya bağlamıştım ve bir çuvalın için koyarak Efe Tur'un bagajına koymuştuk.
İndiğim yerden tekrar montaj yapıp eve bisikletle gitmiştim :)
Daha sonra başka bir arkadaşıma yine aynı yerden almıştım ve aynı şekilde getirmiştik. Bir sıkıntı olmadı.

Sirkeci'de bir çok bisikletçi var. Sirkeci'ye gideceksen en basiti İzmit-Harem yaptıktan sonra servis seni Üsküdar iskelesine kadar götürüyor oradan vapurla direk Sirkeci tarafına geçebilirsin. Çok fazla mesafe yok iskele ile bisikletçilerin bulunduğu yer arasında.

arkadaşlar dün şişman bisiklete gittim ve açıkçası çok mutlu oldum, adamlar 2.katını tamamen bisiklete ayırmışlar ve bol çeşit var. ghost,carraro,bianchi modelleri vardı gittiğimde, görüntü olarak aklımda ghost kaldı, çok güzel bisiklet fakat üzerindeki donanıma göre diğer markalardan 500-600 tl pahalı whistlelar gelecekmiş lapierre de sanırım gelecekler arasında. mekan güzel ama peşine bile ancak %5 indirim yaparız diyor o benim canımı sıktı biraz. birde ghost bisikletin sanırım 2000 idi , 2013 ve 2014 modeline aynı fiyat etiketi koymuşlar -ki biri gidondan kilitlemeli biri normal süspansiyona sahip yani model hem revize olmuş hem geçen seneye ait ama fiyat aynı. satıcı unutmuşuz dedi ama ben pek yemedim.

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@onur tuna

Sisman da fiyatlar normalin 100 200 lira fazlasi. Sattigi markalarda gecen ay gordugum kadariyla bianchi salcano ghost whistle carraro lapierre

@Büşra Yoldaş

Yanlış anlamayı da yanlış anlamışım:) İstanbul'a kendi aracınızla gitmeniz hem maddi hem manevi olarak zorlar. İzmit'ten Harem otobüsüne binip, oradan Kadıköy servisi, sonra da Bostancı minibüsüne binerek ulaşabiliyorsunuz dediğim yere. Biraz araştırma yapın, böylece hem uygun bisikleti hem de uygun bisikletçiyi bulmanız kolaylaşır.

busra sen yol yaris mi kullaniyosun? Bir ara halkevi koprusu degilde bisiklet yolu olan kopruden karsiya gecerkrn bir bayan bisikletciyle selamlastim durmadik ama hava soguktu :) gecen haftada is yerimin onunden bir bayan yaris bisikletiyle tek basina gidiyordu. Senmiydin yoksa?

@Berksan

busra sen yol yaris mi kullaniyosun? Bir ara halkevi koprusu degilde bisiklet yolu olan kopruden karsiya gecerkrn bir bayan bisikletciyle selamlastim durmadik ama hava soguktu :) gecen haftada is yerimin onunden bir bayan yaris bisikletiyle tek basina gidiyordu. Senmiydin yoksa?

Yok değilim. Ben mtb kullanıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Merhabalar
Bugün şişman bisiklete carraro 224 ün fiyatını sordum. 855 dediler, %5 indirim varmış peşin fiyata,815 civarı olur sanırım. Uygun mudur sizce? Yoksa var mı başka yerde alınabilcek bi yer?
İyi forumlar

gerçekten istanbul'dan aynı bisikletleri 200 tl kadar daha ucuza alabilmek mümkünmü acaba , varmı görüşleri, deneyimleri olan?

bence mümkün çevremden bildiğim kadarıyla pazarlıkla falan baya indirim yapıyorlar bence gidin

• Beğen
madem durum bu şekilde şimdi sizlerden model tavsiyesi istemeye geldi sıra :D
açıkçası fiyat belirtmek istemiyorum çünkü markadan markaya aynı komponentlerle bile fiyat uçurumu olabiliyor dolayısıyla sadece istediklerim ve istemediklerimi yazacağım sizlere
- tourney/altus/acera serisini istemiyorum alivio olabilir ama sanırım en az kullanılan model aliviodur. sram istemiyorum. birde genelde iyi markalarda (ghost gibi) maliyettenmidir artık arka değiştirici ön değiştirici vites kolları falan hepsi birbirinden farklı oluyor böyle bir durum olsun istemiyorum örneğin bir model gördüm arka vites deore vites kolları acera bu bana hoş gelmiyor. her komponent set halinde olmalı yada en azından bir alt ve ya bir üst modelden seçim yapılmalı diye düşünüyorum
- en az 27 vites olmasını istiyorum yani totalde kullanabileceğim 10-11 vites olmalı
- amortisör gidondan kilitlemeli olmalı
- lastikler cst olmamalı

tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Geri