Scudo Sports

Km saati - RPM NEDİR

Alp Aslan

Forum Bağımlısı
Tepki
4.140
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşalar km. saatimde rpm gösteren bir bölüm var,diğer bölümlerde arkadaşalar kadans dan bahsedip 90-110 arası çevirmenin iyi olacağını söylüyorlardı,bende herhalde rpm den bakacam diye düşündüm ama benimki hızlı çevirmelerde 200-210 rpm gösteriyor bu farklı birşeymi ve nedir teşekkürler
Alp ASLAN

Scudo
Sizin km saatinizdeki RPM lastiğin dönüş sayısıdır diye düşünüyorum.

pedalın dakika başı döndüğü toplam devir sayısı oluyo RPM

Rate per Minute olması gerekiyor kısaltmanın açılımı.

@alpaslan11

RPM 1 dakika içerisindeki çevirme süresidir. Ama sanırım lastiğin dönme süresi ve dönüş sayısı

Kilometre saatinizin pedalla bir alakası varmı? Eğer pedala bağlıysa pedalda olabilir.

RPM yi arabalarda görürürüz hardisklerde karsımıza cıkar.

RPM DEVİR DAİMDİR. Demeki lastiğiniz bir dakikada 210-220 dönüş yapıyor.

olabilir.

saygılar.

bende öyle olduğunu tahmin ediyorum ama sitedeki başka bir konuda yüksek kadans ile bisikleti kullanmamız yazıyordu bende yüksek kadans konusundaki değerlerle bi alakası varmı acaba diyedüşünmüştüm örnek olarak yol bisikletlerinde 100 - 110 arası çevirmekden bahsediyorlardı ancak benim gördüğüm rpm değerlerinin yüksek kadanslı kullanma değerleri ile bi alakası yok sanırım teşekkürler
alp

@alpaslan11

Yüksek kadanstan kasıt pedalın 1 dakika içerisindeki dönme sayısı.

bisikletinizin pedalı ile km saati arasında bir ilişki varmı?

bunu gösteren km saatleri varmış, bu yüzden sordum rpm ile aynı şey olabilirmi diye sonuçda rpm de dakikadaki devir sayısı ama ölçtüğü noktaya göre o lastiğin dönüş sayısıdır herhalde...

Eğer aynakola bir aparat takmadıysanız kadans ölçmeniz imkansız,muhtemelen km saatinizde opsiyonel olarak mevcut kadans özelliği o yüzden rpm ekranı vardır...

@celil.mayaoglu

Revolution Per Minute diye biliorum ben(her dakikadaki devir sayısı)

wikipedia'ya bakınca evet öyle olduğunu ben de gördüm, teşekkürler..

Alp abi,ucuz 2.bir km saati daha alınıp onun alıcısı da aynakola takılarak bu rpm kadans niyetine kullanılabilir aslında rpm modu açılıp :)

Geri