Scudo Sports

Klasik Gitar Kullananlar

Kısa zaman içerisinde kapo alacağım. Zaten keyfi olarak kayıt yapıyorum telefona :). Kudret bey işi bitirmişsiniz siz maşallah çok güzel sesiniz var.

Scudo
Eger tab calisiyosaniz guitarpro adli programi inceleyebilirsiniz, pek tavsiye etmem ama hevesi arttirir. Kudret abi elinize saglik. Bu arada siz john mclaughlin diyince aklima meeting of the spirits geldi. Muthis bi trio'dur. Herkesin izlemesini tavsiye ederim. Yakin zamanda vefat eden paco de lucia'nin klasik gitar performansina hayran kalirsiniz.

@Kudret Kurtcebe
Merhabalar Kudret Bey ben de uzun yıllar org, gitar ve saz çaldım. Hatta bir ara Moskova'da yaşarken çok amatör bir grubumuz da vardı. Hiç birine yoğunlaşmadığım için hepsi yarım yamalak oldu. Ders almamanın da etkisiyle belli bir yerde tıkandım kaldım. Neyse uzatmayayım. Çok iyi çalıyorsunuz ve sesinizi de çok beğendim. Sizinle aynı hobileri paylaştığımız için sevindim. Biraz da gaza geldim:) Gitarla tekrar ilgilenmeye başlayacağım.

@Kudret Kurtcebe abi seni Eko TV'de Güven Erkin Erkal'ın programında izlerdik, 2.albüm ile döndük demişsin, albümün çıktı mı?

@Kudret Kurtcebe

Aynen katılıyorum Kudret Abi. Önemli olan teknik konularda kusursuz olmak değil kendi stilini yaratabilmek. Tekniktir, armonizasyondur, notasyondur bunlar her hocadan her zaman öğrenilebilecek şeyler fakat kendi tarz ve stilin olmazsa bu saydıklarım hiçbir işe yaramaz. Steve Vai ve Joe Satriani kendi döneminin en önemli virtiözleri bahsettiğiniz gibi, ben de ikisini severek dinliyorum. Bu adamlara ek Petrucci ve Paul Gilbert'i de takip ediyorum.

Şimdi ayrı bir paragraf açma gereği hissettiren adama geldi sıra benim için : David Gilmour. İşte bu adam tam da bu konunun en iyi örneği denilebilir. Satriani, Vai, Gilbert gibi saniyede bilmem kaç nota basmıyor ama bastığı her notada ayrı bir düşünce, ayrı bir his işliyor. Müzik tarihinin gelmiş geçmiş en saygı duyulan eserlerinden biriyle bu yazıyı noktalayayım şimdilik, hepinize sevgiler :)

• Beğen
Tepkiler: pacman
@murat serbet
Bu arada ben profesyonel olduğunuzu bilmeden yorum yaptım. Lütfen kusura bakmayın. Albümünüz varmış ve diğer şarkılarınız da çok güzelmiş. Başarılarınızın devamını dilerim.

Merhabalar yaklaşık 4 senedir falan çalıyorum konser falan
Akor olarak akormerkezi.com u kullanıyorum kayıt için FlStudio yu kullanıyorum kapo kullanmıyorsanız kullanmanızı önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
@Betül Ö.

Bu akorları basarak onlarca şarkı çalabilirsiniz:)
Bence ufaktan çok tonlu çalmaya çalışın. Bu konuda da size önerim hasan cihat örter'i takip etmeniz.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Konuyu görünce bir anda eski günlerim aklıma geldi :) Yaklaşık 12 yıl klasik, akustik ve elektro gitar çaldım, tabi bu sürede grubumuz da oldu, çeşitli yerlerde ara ara çaldık. Çok güzel günlerdi. 3 sene önce bıraktım maalesef. Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyelerimden birisi gitarın bir yaşı yoktur tabi çok profesyonel işler yapmak istiyorsanız yaş önemli o ayrı. Bunun dışında gitara klasik ile başlanır diye bir şehir efsanesi var buna kesinlikle katılmıyorum. Ben gitar öğrenmeye akustik ile başladım. Gitar yetenek ve kulak işidir, geresi sizin çalışmalarınızda biter tabi eğitim aldığınız hocaya da bağlı. Bana göre gitaristler ikiye ayrılır; başkalarına çalmak için çalanlar ve hissetmek için çalanlar.

Geri