Scudo Sports

Klasik bisiklet

Guney1907

Daimi Üye
Tepki
38
İsim
Nadir Güney Kunt
Bisiklet
b'Twin
Merhaba bisiklet alıcam ama sorularım var.Forumda dolaşırken klasik bisikletleri gördüm ve çok beğendim acaba eski bir bisiklet aldam restore edebilirmiyim?zor birşeydir.bide eski bisikletlere yeni fren bacakları aktaracılae olur mu gidonu değiştirme imkanım var mıdır sizin öneriniz nedir?ve bide bana ne kadara patlar?

Scudo
Bende klasik bir yol bisikleti var restore etmekte ki amacin ilk orijinal hale getirmek mi yoksa özelliklerini yükseltip güncel bisikletler gibi olmasını sağlamak mi ?

Kadrosu güzel görünüyor ama yeni bisikletler gibi olsun istiyorum

Amacin restore etmek değil upgrade yaparak modern bisiklet çizgisini yakalamak sana yardimci olayım bende klasik bisikletimi yükseltttim ve aldığım fiyatin fazlasını harcadım ama değer mi dersen kesinlikle değer ;)

Evet ama çok zor mudur yapabilirmiyim endişeliyim

guncelledim çok zor değildir ama biraz mekanik bilgin varsa pahalıya mal olabilir ama genede

Peki boyama nasıl olacak?jantlar değişicek 7li ruble 3lü aynakol shimno tourney artırıcı yeter diyr düşünüyorum vitesi tt artırıcı diye birşeyvaröış galiba frenide single speed freni diye birşey varmış onla çözücem bull horn gidon güzel görüniyor onu takmayı düşünüyorum nasıl olur sizce

anlaşılan senin kafan karışmış aynakol neden3 yaprak düşündün anlamadım sen bunu nerede sureceksin veya kac kg sin ve bu bisiklet nedir

Bisikleti okula giderken sürücem nisan mayız haziranda 16 yaşındayım67 kiloyum 3lü olmasına gerek yok

Bugün bir konu acmistin, bisiklet almak istedigini belirtmisdin. Bütcende 1000TL diye söylemistin. Klassik bir kadro sadece o fiyatlada ve üstü, yani her eski model kadro klassik olmuyor, önce bunu bilmeni isterim.
O bütceyle eski model kadro alarak alt seviye donanimla bir bisiklet düze bilirsin kendine. Ama fazla bir sey beklememen gerkiyor.
Ben olsam o bütceyle ikinci elden bir yol yada sehir bisiketi alirdim senin yerinde olasam.

@Guney1907
Ayrica bu saydiklarini ben yazmistim, neden geri dönüs yapmadinda burada varmis diye baskasina soruyorsun, sordugun kiside de klasik kadro oldugunu söylüyor ama malesef oda klasik ile eski bisikletleri karistiriyor.
Yazana sorsan sana güzelce aciklaya bilirdi ne olduklarini. Simdi sana sordugun kisiler aciklasin. Ben sana yardimci olmak isterdim ama....

• Beğen
Tepkiler: kudretozbay
jantlar degisiminden sonra ruble 7 li olmasin en az 9 lu olsun tabi bunun yanında zincir ve aynakol da degisim gerektirebilir bence sen iyisimi klasik yerine 700 lira civarında salcano xrs giriş seviyesine bak oradan bir sey alman klasik toplanmadan daha uygun olacaktır mesela (link) kolay gelsin

Benim klasikten kastım kadronun görünüşü yeni başladğım için tam olarak bilöiyorum.eski kadtoların görüntüsü hoşuma gitti o yüzdrn yapabilirmiyim diye sormak istedim.700liraya toplayabilirsem ne mutlu bana.

salcanonun giriş seviyesine sakın bakma ben xrs 060 almadığım için çok mutluyum. onun yerine şuna bakabilirsin
(link)

birader benim dedigimin fiyatı 600 lira senin ki 1050 zaten 1000 lira verecek olsa klasik toplamayla uğraşmaz

madem bütçen 700 tl felan ikinci el yol bisikleti al bence . salcano xrs 070 i 600 tlye alacaksın sonra hemen değiştirmek isteyceksin sana yetmeyecek satakern yarı fiyatına gidecek

@Bisikletsurenadam evet düşüncem o ucuz olması @enes dökmen teşekkürler ilginiz için fiyat pahalı gibi geldi bana daha yrni başlıyorumdaha amatör birşeyle başlasam daha iyi olur sanki@Murat Cömez yüksek seviyeye gerek yok bence jantlar çok ince değil ama kalında olmayan lastiklerden takmayı düşünüyorum profesyonel değilim alt seviye ama görüntüsü güzel nit bisiklet toplayabilirsem güzel olur

orası öyle 2.el mantikli bence de is sadece bisiklet almakla bitmiyor ki aksesuarları var bide bunun pompa sulukluk tamir seti elbise falan dersen 2.el bir xrs veya dengi bir sey bence daha uygun

Eski bir bisiklet bulsam boyamayı nasıl yaparım? Araba boyamada mı yaptırıcam?Ne kadara yaparlar

bak birader yanlış yerdesin boya en son dikkatini vereceğin sey olsun sen bence önce boyuna uygun bir kadro bul bunları sonra halledersin ha illa öğreneceğim dersende forumda bu konuyla ilgili sana yardimci olacak bilgiler mevcut

Ben sana üst seviye gibi bir sey demedimki. istemediginide biliyorum. Ama eski bir bisikletide alt seviye donanimla yapsan yine 1000TL'yi bulur ve zaten hic anlamiyorsan bu isede girismeni tavsiye etmem. Datyalari öyle bir jant seti alayim bir gidon ve vites seti alayim demeyle olmuyor. Yanlis anlama, ben sadece "olmayacak duvaya amin deme" demek istiyorum.

Geri