Selam Dostum, yunuselide atolye 53 diye bir yer buldum ben elimdeki cavalieri boya sökücü ile temizleyip oraya kaplatmaya götüreceğim sonrasında etiket ve vernik işlemi planlıyorum bu da senin işini görebilir belki. Boya sökücüyü'de küçük sanayide camiinin yanındaki boyacıdan litresini 180 TL'den aldım. haberin olsun.
Selam,
size bir iki sorum olacak. Bu Atölye 53'ün bir kac yerde reklamini yaptiginizi gördüm. Oysa siz kendiniz bile daha bir sey yaptirmamissiniz ve isciliklerinin nasil oldugunu bile bilmiyorsunuz, bilmediginiz seyin de burada gelene gidene reklamini yapiyorsunuz.
Bir seyin yada kisinin reklamini yapmadan önce tercübe edinin ve gercekten iyi ise baskalarina söyleyin met edin, reklamini yapin.
Son olarak kaplama kadroya vernik nasil uygulayacaksiniz yani folyo üzerine vernikmi atacaksiniz?
Metal parçalar için polisaj işini de denemek istiyorum. Evde dremel var. Daha önce hiç uygulamadım. Çantanın içinde bir iki adet parlatmak için uç ve cila gibi bir şey var. Nasıl yapabileceğimi anlatan beğendiğiniz başarılı anlatıma sahip bir video var mı? Ve forumda polisajdan sonra metalin zamanla daha kolay paslandığını okudum. Bu doğru mudur? Krom kaplatmak mı gerekir bunun olmaması için?
Bir de son soru, kadroyu ayrı renk lugları da krom gibi yapmak istiyorum. Lug kısımları maskeleyip boyasız mı götürmem gerekir kromcuya? Yoksa komple boya atıldıktan sonra bağlantı yerlerini maskeleyip vermem yeterli mi? Nasıl bir işlem oluyor. Kroma mı batırıyorlar?

İnternette baktım biraz da farklı farklı solüsyonları sırayla sıkıp krom efekti veren uygulamalar da var. İşin normali nasıldır merak ettim.
Geçen gün jant dizimi ile alakalı Gültekin Becermiş beyin videosunu baştan sona izledim. Çok güzel anlatmış. Başarabilirsem hafta sonu deneyeceğim. Geçen hafta fx2'nin jant koptu. Onunla uğraştım diye vakit bulamadım. Bu hafta kısmetse halledeceğim.
Selam Deniz,
Aluminyum olarak el becerin iyi ise polisajini bir iki günde eski bir aluminyum parcanin üzerinde ögrene bilirsin. Mesela makineyi nekadar basriracaksin, kac devirde dönerse aluminyumu fazla eritmez vs iste ama metale gelince 1. polisaji cok zor ve ikincisi luglarin komple dremelle yapmak bence pek akil isi degil. Dremel dedigim makine ince isler icin uygun olur, yani luglarin kivrimlari gibi yerlerde. Birde aluminyumun polisaj taslari ile metalin taslari ayni degil.
1. polisaj icin 3 cesit metal polisaj tasi kullanman lazim ve bunlari türkiyede nerede bulursun bilemem ama bulman gerekiyor. Bu taslarla kulamak icin maktabin yada polisaj makinesinin ucuna takilan parcalari bulman gerekiyor. Ben türkcesini malesef bilmiyorum.
2. Yüksek devirli bir matkap lazim, matkap diyorum cünkü makinesini almayacagini tahmin ettigim icin.
3. Metali polisaj yaptiktan sonra mecburen hemen (Tavsiyem polisajdan sonra ayni gün en gec ertesi gün) chrom kaplatman gerekiyor, aksi taktirde en fazla 1 hafta icinde nem alinca paslanmaya baslar
- Polisaj islemi ise söyle önce kadroyu komple boyadan arindirman gerekiyor.
- Sonra luglari polisaj yapiyorsun ve kadronun diger yerlerini zimpara yapiyorsun.
- Sonra chrom yaptirmaya veriyorsun, Chrom banyolari var ve kadro komple teker teker her bayoya giriyor.
- Chrom isi bittikten sonra luglar nekadar pürüzsüz, güzel ve temiz polisaj yamilssa okadar da güzel ve ayna gibi chromu olur. Diger yerler de ise chrom görünür ama mat ve pürüzlü olur ve üzerine boya atila bilir. Istersen tabiki yine bir kat zimpara gece bilirsin.
4. Üc cesit Chrom var.
1. bidigin kaplama tavsiye etmem boya gibi bir sey oluyor ve hemen atma yapiyor.
2. Normal Chrom, buna bir se yolmaz ama zamanla Canin da dedigibi nota paslanmalar baslar.
3. Almanyada hart chrom diyorlar yani cevirisi sert chrom oluyor, bu chrom ise ömürlük. Ne tama yapar nede paslanir. Türkiye de yapan varmi bilmiyorum. Tabiki digerlerine göre biraz daha pahali oluyor.
Aslinda benim konulara baksan ve arstirsan tüm aradigin detaylari bilgileri bulursun. Hatta Lug Chromlamasini bile yaptim ve ve fotolar mevcut. Yani Anahtar, takim vs den tut da prof. restorasyon islemine kadar konularim var. dedigim gibi bir bakman yeterli.
Son olarak bu kadar masaraf etmek bu kadroya degecikmi önce bi bu düsünürdüm ve gercekten bu islemleri yapacaksan sana gercekten tavsiyem gercek bir tane klasik yol kadrosu bulman olur. Yanlis anlama beni, ben sadece bosa masaraf olmasini istemiyorum.
Ayrica sana telefonnumarami da vermistim, beni arasan sana yardimci da olabilirim. hatta aradigin parcalar bile bende kesin vardir. Ha su var bana mesaj yazma, ben mesajlari görsem bile telefondan yazmayi sevmedigim icin geri dönüs yapmam. Bana ulasmak isteyen aramasi lazim, cikmasam en kisa zamanda geri dönüs kesin yaparim.
Mesela 12. ayda türkiye ye geliyorum ve eksik parcalarini gelirken getiririm.