-Deniz-
🌴🌴🌴🌴
- Tepki
- 1.653
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Vida dişlerine WD-40'ı ulaştıramazsın, çünkü rublenin kapağının altında kalıyo dişler. Zaten wd-40 ile sıkı vidalanmış bir vidayı/somunu da rahatlatamazsın. Yok öyle bişey.
Şu aklıma geldi, hanımların yapabileceği bişey bu. Yazdığımı dikkatle oku. Madem mili çıkarttın... Yere bir sunta/sac parçası koy, maksat zemin zedelenmesin. Sol tarafı yere bakacak şekilde tekeri yere yatır. Yere otur. Anahtarı rubleye tak. Sol elinle anahtarın ucunu, sağ elinde de çemberi tutacaksın. Hanım bir ayağına sert tabanlı bir ayakkabı giysin ve o ayağıyla anahtarın kafasına bassın (diğer ayağı da yerden kesilmiş olmalı bütün ağırlığını verebilmesi için), böylece ruble ile göbek arasındaki sürtünme kuvveti azalacak, sol kolunla bütün gücünle anahtarı saatin tersi yönde abanacaksın ve ruble çözülecek. Komik ama uygulanabilir![]()
Anahtara süpürge demirini geçirip kuvvet kolunu uzatayım dedim pek etkili olmadı yatay tutarken.
Ama neyse ki sonunda başardım. Tekerleği yatık değil de 90 derece dik tuttum. Jant yeri çizmesin diye laminanta da bi ahşap koydum. Ruble aparatına takılan uniorun kolu yerine direkt aparatı yandan bir kurbağacıkla tutturdum. Kol biraz daha uzamış oldu. Kolun uç kısmına tüm ağırlığımı verdim (120kg) ve sonunda bir anda açıldı. O ilk açılma anında yaşadığım hissi tarif edemem. 😀 Detaylı anlatıyorum belki birinin daha işine yarar. Hanımı devreye sokmadan başardık.