O fiyatlara işinizi görecek Dawes, peugeot tarzı markalar bulabilirsiniz bence. Ama önceliğiniz kullanıma uygunluk olsun, görsellik ve orijinallik gibi noktalara giderseniz o fiyatlar yetmez, bulduklarınız da muhtemelen gerçekten o değeri içermez. Klasik değeri yüksek çalışan bakımlı orijinal campagnolo seti olan italyan yapım bisiklet bulma olasılığınız çok düşük. Yurtdışında bile epey yüksek fiyatlara satılıyorlar ve duyduğum kadarıyla epey çakma kadro satışta olabiliyor.Herkese selam! Yakın zamanda paraya ihtiyacım olduğu için elimdeki bisikletimi sattım, şimdi tekrar sonbaharın da yaklaşmasıyla birlikte bir bisiklet almak istiyorum ama bütçem öncesine göre çok daha kısıtlı. Son birkaç gündür de hem internette hem de garip bir şekilde daha önce hiç fark etmememe rağmen yaşadığım bölgede gördüğüm klasik bisikletler ilgimi çekiyor (algıda seçicilik sanırım). Sizce günlük olarak A noktasından B noktasına ulaşmak için klasik bisiklet ne kadar kullanışlı olur? Temiz ve sağlam olarak satış sitelerinde pek ilana rastlayamadım genelde projelik kadrolar bulabildim, tavsiye edebileceğiniz bakabileceğim siteler, araştırabileceğim yerler var mı? Son sorum ise; 2000-2500 liralık bir bütçe kullanılmaya hazır ve sağlam bir klasik bisiklet almak için ne kadar gerçekçi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, iyi forumlar!
Grupset olarak modern ve mütevazi olması bence daha faydalı olur. Mesela eski bisikletlerin frenleri genelde çok iyi değil. Viteslerde de öyle iyi durumda bakımlı çalışan bir şey bulmak kolay değil. Kötü durumda bir şey alırsanız da çok uğraştırabilir. Ayrıca o bisikletlerde yaygın olan 27x jantlar modern frenlerle ve lastiklerle de uyumlu olmayabiliyor.
Dolayısıyla modern fren ayakları, jantları ve vitesleri olan 12 kg civarında bir bisiklet işinizi görür.
Eğer genelde çok düzlük yerde kullanacaksanız vitessiz ya da fixie dönüşümü yapılmış bisikletlere de bakabilirsiniz. Maliyeti ve bakımı epey uygun noktalara çekebilir.
Chromoly kadrolar daha hafif ve kaliteli oluyor ama çok da şart değil. Ben bir hi-ten mbk toplamıştım fixie olarak, hi-ten olmasına rağmen açıları ve ağırlığı hiç fena değildi. Toplam 10 kg idi. Yine de bulabilirseniz reynolds veya columbus borulardan yapılma bisikletleri tercih edin.
Boyunuza uygun seçmenizi tavsiye ederim. Eskiden kadro boyları şimdiki kadar önemsenmiyormuş. O yüzden her boya uygun bisiklet bulmak zor olabiliyor.