Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Herkese selam! Yakın zamanda paraya ihtiyacım olduğu için elimdeki bisikletimi sattım, şimdi tekrar sonbaharın da yaklaşmasıyla birlikte bir bisiklet almak istiyorum ama bütçem öncesine göre çok daha kısıtlı. Son birkaç gündür de hem internette hem de garip bir şekilde daha önce hiç fark etmememe rağmen yaşadığım bölgede gördüğüm klasik bisikletler ilgimi çekiyor (algıda seçicilik sanırım). Sizce günlük olarak A noktasından B noktasına ulaşmak için klasik bisiklet ne kadar kullanışlı olur? Temiz ve sağlam olarak satış sitelerinde pek ilana rastlayamadım genelde projelik kadrolar bulabildim, tavsiye edebileceğiniz bakabileceğim siteler, araştırabileceğim yerler var mı? Son sorum ise; 2000-2500 liralık bir bütçe kullanılmaya hazır ve sağlam bir klasik bisiklet almak için ne kadar gerçekçi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, iyi forumlar!
O fiyatlara işinizi görecek Dawes, peugeot tarzı markalar bulabilirsiniz bence. Ama önceliğiniz kullanıma uygunluk olsun, görsellik ve orijinallik gibi noktalara giderseniz o fiyatlar yetmez, bulduklarınız da muhtemelen gerçekten o değeri içermez. Klasik değeri yüksek çalışan bakımlı orijinal campagnolo seti olan italyan yapım bisiklet bulma olasılığınız çok düşük. Yurtdışında bile epey yüksek fiyatlara satılıyorlar ve duyduğum kadarıyla epey çakma kadro satışta olabiliyor.

Grupset olarak modern ve mütevazi olması bence daha faydalı olur. Mesela eski bisikletlerin frenleri genelde çok iyi değil. Viteslerde de öyle iyi durumda bakımlı çalışan bir şey bulmak kolay değil. Kötü durumda bir şey alırsanız da çok uğraştırabilir. Ayrıca o bisikletlerde yaygın olan 27x jantlar modern frenlerle ve lastiklerle de uyumlu olmayabiliyor.
Dolayısıyla modern fren ayakları, jantları ve vitesleri olan 12 kg civarında bir bisiklet işinizi görür.

Eğer genelde çok düzlük yerde kullanacaksanız vitessiz ya da fixie dönüşümü yapılmış bisikletlere de bakabilirsiniz. Maliyeti ve bakımı epey uygun noktalara çekebilir.

Chromoly kadrolar daha hafif ve kaliteli oluyor ama çok da şart değil. Ben bir hi-ten mbk toplamıştım fixie olarak, hi-ten olmasına rağmen açıları ve ağırlığı hiç fena değildi. Toplam 10 kg idi. Yine de bulabilirseniz reynolds veya columbus borulardan yapılma bisikletleri tercih edin.

Boyunuza uygun seçmenizi tavsiye ederim. Eskiden kadro boyları şimdiki kadar önemsenmiyormuş. O yüzden her boya uygun bisiklet bulmak zor olabiliyor.

Scudo
Acaba bir kılavuz ile çakarak mı sabitlediler çanağı diye düşünüyorum.
Mile pres ile geçme olacağını sanmam. Muhtemelen ters diş açmışlar milin ucuna (Sol pedal düz diştir). Bu konik somun fabrikada merkezdeki tırtıklı kısma oturan özel bir anahtar ile sıkılıp bırakılıyodur. Pedaldan umudu keserseniz satın alırım, haberiniz olsun.

Mile pres ile geçme olacağını sanmam. Muhtemelen ters diş açmışlar milin ucuna (Sol pedal düz diştir). Bu konik somun fabrikada merkezdeki tırtıklı kısma oturan özel bir anahtar ile sıkılıp bırakılıyodur. Pedaldan umudu keserseniz satın alırım, haberiniz olsun.
Peki neden öyle yapsınlar daha basit bişey yapmayıp

@Electronkksl Aslında bu daha basit. Kontra somun yok. Amaç kullanıcının zamanla oluşan göbek boşluğunu alıp aynı pedalla devam etmesini engelleyip, yatak bollandığı zaman yenisini almaya zorlamak olabilir. Her sektörde bu tip "yenisini almaya zorlayan" ürünler mevcut.

Herkese selam! Yakın zamanda paraya ihtiyacım olduğu için elimdeki bisikletimi sattım, şimdi tekrar sonbaharın da yaklaşmasıyla birlikte bir bisiklet almak istiyorum ama bütçem öncesine göre çok daha kısıtlı. Son birkaç gündür de hem internette hem de garip bir şekilde daha önce hiç fark etmememe rağmen yaşadığım bölgede gördüğüm klasik bisikletler ilgimi çekiyor (algıda seçicilik sanırım). Sizce günlük olarak A noktasından B noktasına ulaşmak için klasik bisiklet ne kadar kullanışlı olur? Temiz ve sağlam olarak satış sitelerinde pek ilana rastlayamadım genelde projelik kadrolar bulabildim, tavsiye edebileceğiniz bakabileceğim siteler, araştırabileceğim yerler var mı? Son sorum ise; 2000-2500 liralık bir bütçe kullanılmaya hazır ve sağlam bir klasik bisiklet almak için ne kadar gerçekçi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, iyi forumlar!
Bütceniz biraz daha fazla olsaydi ben size yardimci olurdum.

Fotografdaki kadroyu ya sade kadro/Masa olarak yada komple Ultegra Grup set ile Toplanmis olarak size satabilirdim.

1.JPG
IMG_E1164.JPG

Fotografdaki kadroyu ya sade kadro/Masa olarak yada komple Ultegra Grup set ile Toplanmis olarak size satabilirdim.

272752 dosyayı görüntüle
272753 dosyayı görüntüle

Merhaba Murat abi, daha önce forumda adını çok duydum paylaşımlarını çok gördüm, senin elinden toplanmış bir bisiklete binmek güzel olurdu açıkçası 🙂 Çok güzel bir kadro, bütçe olarak ne kadar daha bir fazlalıktan bahsediyoruz acaba? Özel mesaj atabilir miyim?

Merhaba Murat abi, daha önce forumda adını çok duydum paylaşımlarını çok gördüm, senin elinden toplanmış bir bisiklete binmek güzel olurdu açıkçası 🙂 Çok güzel bir kadro, bütçe olarak ne kadar daha bir fazlalıktan bahsediyoruz acaba? Özel mesaj atabilir miyim?
Merhaba Fergan,

Sana özelden fiyat listesi atiyorum. Toplanmis hali ise yaklasik su görüntüyü alacaktir, (Jantlar tabiki normal jant olmak sartiyla ve donaninmda Ayni Parlak gri renkte Record degilde ultegra olacak.

20190831_132328.jpg

Bu da takilacakgrup set

1,1.JPG

Merhaba Fergan,

Sana özelden fiyat listesi atiyorum. Toplanmis hali ise yaklasik su görüntüyü alacaktir, (Jantlar tabiki normal jant olmak sartiyla ve donaninmda Ayni Parlak gri renkte Record degilde ultegra olacak.

272756 dosyayı görüntüle

Bu da takilacakgrup set

272757 dosyayı görüntüle

Üstat çok güzel bir bisiklet Allah nazarlardan saklasın. Bugün feyz de gördüm ilanı. Gerçekten insan binmeye kıyamaz. Böyle çerçeveletip duvara asılacak bir cinsten.

@Murat Cömez Böylesi klasik çeliklere, çift kat ve az telli çemberleri yakıştıramayan bir ben miyim acaba...

• Beğen
Tepkiler: velespit7 ve MakRo

272752 dosyayı görüntüle
272753 dosyayı görüntüle
@Fegikaya
Bu bisikleti ulaşım amaçlı kullanırsanız ve oraya buraya kilitlerseniz bir kaç günde çalınır muhtemelen. Ama fiyat ne olursa olsun almanızı ve mutlaka evde muhafaza etmenizi tavsiye ederim. Murat beyin isteyeceği fiyatın bisikletin değerine oranla fazlasıyla uygun olacağına eminim. Şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
@Murat Cömez Böylesi klasik çeliklere, çift kat ve az telli çemberleri yakıştıramayan bir ben miyim acaba...
Jant telleri gümüş renkse ve profil inceyse sorun yok bence.

@Fegikaya
Bu bisikleti ulaşım amaçlı kullanırsanız ve oraya buraya kilitlerseniz bir kaç günde çalınır muhtemelen. Ama fiyat ne olursa olsun almanızı ve mutlaka evde muhafaza etmenizi tavsiye ederim. Murat beyin isteyeceği fiyatın bisikletin değerine oranla fazlasıyla uygun olacağına eminim. Şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Verdiği fiyatın haklı ve kesinlikle uygun bir fiyat olduğunun farkındayım Murat abinin, fakat sadece şu an benim bütçem dahilinde değil, ilerde bir gün umarım kendisinden bir bisiklet almak nasip olur 🙂

Ayrıca evet bisikleti ulaşım amaçlı kullanmayı düşünüyorum, çok ilgi çekeceği konusunda da size hak veriyorum...

Şimdiden ileride bu bisikletin sahibi olacak kişiye hayırlı olsun diyelim! 🙂

Çift kat jantların en incesi bile tek kat çelik çemberlere göre kalın oluyor. O sebeple, hafiflik istiyorsam, akortu hızlı bozulmasına rağmen tek kat alü çember kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: velespit7 ve MakRo
Bugün böyle bir şey geçti elime, devamını nasıl getirsem bilmiyorum. Fikirlere açığım ✌

Acaba genel olarak bu tarz klasik kadroların ya da direkt bisikletlerin ticareti nerelerde oluyor? Sanırım ben aramayı tam bilmiyorum 😄

• Beğen
Tepkiler: MakRo
O "böyle bişey" dediğin şey var ya... O öyle kıymetli bişey ki :harika:

Hiç orjinal boyasını bozma bence. Biraz zaman verip aranırsan tam aynı tonda boya bulup oraları rötuş yapabilirsin. Orta göbek muhtemelen fransız tipidir. Yani zincir tarafı düz diştir. Sen yine de riske atma, ilk başta saatin tersi yönde çevirerek sol tarafın kontra somununu ve çanağı çıkar, sonrasında elindeki standart bir orta göbeğin sol çanağıyla üstüste koyup dişleri öpüşüyor mu bak. Dişler öpüşmüyorsa fransız tipi orta göbek demektir. Yani sağ çanak da düz diş. Saatin tersi yönde çevirerek açılır.

Bunu neden diyorum eğer ilk başta normal göbektir diye sağ çanağı saat yönünde çevirirsen iyice sıkıştırırsın, sonra hiç çıkartamazsın çanağı.

O "böyle bişey" dediğin şey var ya... O öyle kıymetli bişey ki :harika:

Hiç orjinal boyasını bozma bence. Biraz zaman verip aranırsan tam aynı tonda boya bulup oraları rötuş yapabilirsin. Orta göbek muhtemelen fransız tipidir. Yani zincir tarafı düz diştir. Sen yine de riske atma, ilk başta saatin tersi yönde çevirerek sol tarafın kontra somununu ve çanağı çıkar, sonrasında elindeki standart bir orta göbeğin sol çanağıyla üstüste koyup dişleri öpüşüyor mu bak. Dişler öpüşmüyorsa fransız tipi orta göbek demektir. Yani sağ çanak da düz diş. Saatin tersi yönde çevirerek açılır.

Bunu neden diyorum eğer ilk başta normal göbektir diye sağ çanağı saat yönünde çevirirsen iyice sıkıştırırsın, sonra hiç çıkartamazsın çanağı.

Çok teşekkür ederim. Aslında göbek dahil her şeyi yenilemek istiyorum ancak sınırlı vaktim olduğundan, ne zamana tamamlayabilirim onu da bilmiyorum. Bir de her güzelin bir kusuru vardır. Üst borunun tam ortasında, yarım santim derinliğinde bir göçük var, onu da sineye çektik 😅

Çok teşekkür ederim. Aslında göbek dahil her şeyi yenilemek istiyorum ancak sınırlı vaktim olduğundan, ne zamana tamamlayabilirim onu da bilmiyorum. Bir de her güzelin bir kusuru vardır. Üst borunun tam ortasında, yarım santim derinliğinde bir göçük var, onu da sineye çektik 😅
Göbegin ya sag yada sol tarafinda numaralar olmasi gerekiyor ve o numaralardan BSA, Franasiz yada Italyan oldugunu anlarsiniz.
BSA da 1,37 x 24 yazar
Fransizda 35 x 1 yazar
Italyanda ise 36 x 24 yazar

Arti bu tür vintage bisikletler daha cok isvicrede bulunuyor. Almanyada, tercübelerime dayanarak bu tür vintage'ler bulunuyor ama gercek klasikler pek bulunmuyor, bulunsada isvicre ve Avusturya'ya karsilik daha pahali oluyor. Tabiki bu benim arastirmalarima göre edindigim tercübem.

Arti bu tür vintage bisikletler daha cok isvicrede bulunuyor. Almanyada, tercübelerime dayanarak bu tür vintage'ler bulunuyor ama gercek klasikler pek bulunmuyor, bulunsada isvicre ve Avusturya'ya karsilik daha pahali oluyor. Tabiki bu benim arastirmalarima göre edindigim tercübem.

Kesinlikle aksi bir iddiam ve bilgim yok. eBay-kleinanzeigen'i biliyorsunuzdur. Orada kendimce uygun bir fiyata denk geldim. Facebook'ta sürekli görüp beğendiğim bir kadroydu. Sonunu düşünmeden almış bulundum.

Göbek bilgisi için teşekkürler, kontrol edicem bugün.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri