Scudo Sports

Klasiğin çivisini çıkartıyorum!

baştan sona doğru nedir ne değildir bir inceledim. Helal valla. Uğraşan uğraşıyor.

Sahibinden.com da çok güzel klasikler düşebiliyor.

Bilgi sahibi oldukça bir klasik alıp işleyişim var.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Scudo

Kadroda da son final. İlk halinde de göreceğiniz üzere kötü, özensiz ve üretim yılında dahi bu denli bir renk skalasına sahip olmayan renk kaldırıldı, yaşı itibariyle bir hayli fazlalaşan metal yorgunluğu, korozyon ve dahasında derin çürükler oluşturulabilecek ya da buna sebep olabilecek tüm sorunlar giderildi. Tüm borular içten de olmak üzere temizlendi ve tabii ki sonrasında da nikleaj uygulandı, decaller yaşına uygun şekilde oracal folyoya serigrafi baskı şeklinde tekrar yenilendi.

İlk hali ve şuanki durum bu şekilde,

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/cinellibigbanner_zpsff6291b4.jpg

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/DA3_8759_zps7faa1a4e.jpg

Doğan bey,
Harika bir iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık.Büyük bir heyecan ve keyifle takip ettim.
Bir belgesel niteliğinde olan bu paylaşımın, konuya ilgi duyan tüm meraklıların (biri ben) vizyonunu geliştireceğine eminim...
Tebrikler...

Doğukan bey nikelaj kaplamayı nerede yaptırıyorsunuz? Ben bir kaç yer ile konuştum, ancak bana iç mekan nikelajı yaptıklarını söylediler.

Tebrikler siz yaptıkça keyif alıyorsunuz biz okur ve bakarken Doğukan bey.

Ellerinize sağlık.

• Beğen
@ulaş kaya

Daha keyiflileri her daim ülkemizde olsun isterim. Görüşmek dileğiyle, sevgiler.

Merak, Emek, İşçilik, İtina, Aşk...

Sanatsal fotoğraflarla adeta birlikte topluyoruz bisikleti :)

Cinelli bir gidon da çok yakışır, var mı elinizde? Eğer benim klasikte kullanmasaydım seve seve teklif edebilirdim.

http://i.imgur.com/JjWMvpr.jpg?1

Kolaylıklar...

@basri

Tuncay Bey tesekkur ediyorum begeni ve teklifinize. Kadro setin kendisine ait yol gidonundan ziyade 1950-60lar arasina ait Cinelli Milano b mod. Pista boyun ve gidonu da mevcut. Hatta konunun icinde de paylastigimi hatirliyorum..

Brev. Campagnolo Gran Sport 3 arm / steel and NOS
Mal olan fiyatlarını söylemekten hoşnut olmasam da parçalara verdiğim önemi de biraz vurgulamak adına 600usd + gümrük masraflarına bana mal olduğunu söyleyemeliyim.

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/900cam_zps9e074a44.jpg

Projenin en can alıcı ayrıntısı, bileşeni olan ahşap çemberleri de bugün gümrükten teslim alıyor ve bu çemberler ile kombine olacak eşsiz göbek seti için bekleyişe başlıyorum.
Çemberlere dair fotografları sonra detaylandıracağım gibi ufak bir not geçmek gerekirse, bu ahşap çemberler yaklaşık olarak 100 yıllık bir geçmişe, tecrübeye dayalı olarak Italya merkezli CB Italia tarafından tamamiyle el işçiliği ile üretilen yüksek kalite de ürünler olmasının yanısıra Paris-Roubaix dahil olmak üzere tüm büyük rekabet yarışlarında da kullanılmaktaydı. Bunun dışında bu jantlar üreticisi ile direkt olarak temasa geçtiğiniz takdirde kişiselleştirebilir şekilde üretilebiliyor kısa bir sürede özel jant nipelleri de dahil olmak üzere adresinize ulaştırılabiliyor. Ve şaşırtıcı güzel bir detay daha jantlar sadece 16x21mm oranında ve sadece 355gr. ağırlığa sahip. :eek:ha:

(link)

(link)

@Dogukanaksu

Merhaba, elinize sağlık gerçekten çok güzel oluyor. Bisikletleri topladıktan sonra ne yapıyorsunuz? Sergiye mi çıkıyor, satıyor musunuz yoksa kullanıyor musunuz? Daha önce sorulmuştur mutlaka ama merak ettim :)

Ülkemizde klasik bisikletlere bu kadar detaylı işlemler yaparak mükemmel duruma getiren birilerinin olması beni keyiflendiriyor.. yaptığınız çalışmalar ders niteliğinde oluyor ve bizeri teşvik için klasik bisiklet arayışına sokuyor.. benim çok merak ettiğim konulardan birisi ( ki araştırmalarımdan sonuç alamadım ) shimano 600 grup set yurtiçi sitelerinde bulamadım.. illaki yurtdışı alışverişlerindenmi temin etmeliyiz ve klasik bisikletlerin çoğunda bu set kullanılıyor? Nikelaj işlemini bende çok beğendim ve nerede kaça yaptırdığınızı bende merak ettim.. eksik parçaların tamamlanması ile bitmiş halini bekliyorum.. kolaylıklar diliyorum.. sevgilerimle

• Beğen
Doğukan Bey,
Sindire sindire, her mesajınızı inceleyerek, her fotoğrafa hayranlık duyarak okudum tüm konuyu.
Gerçekten, sizi atölyenizde çalışırken izlemek isterdim.
Yaptıklarınız, bir tutkunun eseri olabileceğini sürekli olarak gösteriyor.

Saygılarımı sunuyorum.
Çalışmalarınızın devamını dilerim.

selam bisikletin bitmiş halini de görsek muhteşem olacak

@Dogukanaksu

Bu çemberleri şu an kullandığım Ambrosio Crono ların yerine geçen yazdan beri düşünüyordum, birinin çıkıp almış olmasına şaşırdım açıkçası. :) Güle güle kullan, çok keyif alacağına eminim.

• Beğen
@Aytaç Biber

Teşekkür ediyorum. Şuan için sadece 1 takım 1940's sonrası "Fratelli Brivio" hubs kaldı, sonrasında kesinlikle keyif alacağımdan şüphem yok.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Geri