Scudo Sports

Kızların bisikleti aptallık olarak görmesi

İyi de bunu söyleyen her zaman karşı cins olmuyor ki.
Babam da aynısını diyor. Ne yapayım şimdi?

Babam beni anlamıyor diye başlık mı açayım.

Herkese laf anlatmaya kalksam bisiklete binemem. Anlayabileceğini düşündüğüm kişilere anlatıyorum. Yetiyor...

Scudo
Topiği arkadaş açmış, ben ise böyle topiklerin(ekşimsi) normal olduğunu savunuyorum. Herkes anlamıştır ki 'kızlar' derken arkadaşın bahsettiğinin çevresindeki 'kızlar' olduğunu. Bunu tüm kızlara maletmenin ne mantığı var ne art niyeti.

Kendimi ifade etmemden bahsetmişSİNİZ; kendimi çok da iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum. SİZİNLE buradan polemiğe giremem, kusuruma bakmayın. 'Neyse' der geçerim... @evrim bilgen

@Gökhan Akkaya Gökhan kardeşim, kız ve erkek kelimesi beni değil, bu tarz başlık açanları ziyadesiyle rahatsız ediyor olmalı. Kaldı ki hangi analizin sonucunda benim cinsiyet belirtiminden rahatsız olduğum kanısına vardın? Ki benim de bu hususta karşı çıktığım budur. Sen kızlar diye örnek verirsin, beriki gelir der ki 'bisiklete biniyorum ama kaavedeki amcalar falan neyin kafasını yaşıyon diyor bana' , buradan da kalkıp erkekleri mi linç edelim? Burada 'bisiklete karşı çıkan insanlardan' bahsediliyor değil mi? Evet. Bunu kadını da erkeği de yapıyor mu? Hayli fazla. O zaman cinsiyet ayrımı yoktur. Nokta. Anlatmak istediğim bu, çok da kompleks bir şey anlattığımı düşünmüyorum.

@evrenozbilen polemik başlatıp da polemiği devam ettirmemeniz gayet takdire şayan. Teşekkür eder, saygılarımla derim.

@sedat_slave

bak arkadaş baban ı bu dünyada sende iyi kimse tanıyamaz ki biz sana burada bir iki öneri sunalım. gene ne diyeceksen sen diyeceksin tatlı tatlı derdini anlatacaksın.

• Beğen
Tepkiler: ersnpk
@sedat_slave Haklısın katılıyorum. Rahatsız edici. Burası zaten Türkiye 'de kendine bir şekilde, zorla, tırnaklarını geçire geçire yer edinmeye çalışan bisiklet spor dalını sevenlerden oluşan bir yer. (Ya da öyle olduğunu zannettiklerimizden) Bir avuç iken, bir de üzerine yine eril-dişil tartışmalarına girersek dağılır gideriz.

bisiklete binmesende geri kafa dediğimiz yapı senn başka bi hareketine kusur bulacaktır zaten..herseferinde keyif aldığın şeylerden vazmı geçiyorsun :D bence geçmiyorsundur..iki pedala bas geçer bisiklet bu yüzden güzel :D çokta güzel kafiyeli bitirdim :D

Çevrenin tepkisine bu kadar takılma. Eğer takılıyorsan sende ileride başkalarının yaptıklarına laf edeceksindir. Çevredekilerin görüşü beni zerre kadar ilgilendirmez ben kendi işime bakarım.

En basiti sabah babamla yaşadığım diyalog şu şekilde.
Bir müşteri ziyaretine gittik ve o adamı kendime yakın hissederim çünkü o da benim gibi fotoğrafla uğraşır, gezer tozar, bisiklete biner bu sabah gittiğimde yarış motoru almış o dikkatimi çekti.
Müşterinin yanında ayrılınca babama, Ali abi de benim gibi dedim. Hayırdır dedi, boş işlerle uğraşıyo şimdide motor almış dedim güldük geçtik.
Kendini bile tiye alacaksın. Eğer başkalarına göre yaşarsan inancın olsun çok değil bundan bir kaç yıl sonra kendini dış dünyaya kapatmış başkalarının istediği gibi yaşayan mutsuz bir birey olursun.
Yaşın 18 ben anlıyorum seni, sana çocuk gibi bisiklet sürüyosun diyen kızdan uzaklaş, maceracı, spor yapmasını seven ortamlar ara. :)

Öyle kızın ağzını yüzünü kırarım.Öyle şey mi olur arkadaş.Tamam tayt giymemize dalga geçersinde bu ne yani.Ülkede rahat rahat spor yapamıyoz .

Bunu söyleyen erkekte mevcut. Git motor al o paraya kafası işte.
Genelleme yanlış olmuş.

o mantıktakiler bilmiyorki hayatmda en acımadan en içim yanmayarak harcadığım para bisikletime harcadığımdır :D (çoğu bisikletci için aynıdır bu durum bence )

@Gökhan Akkaya

Çevrendeki kızlar bu kadar önemliyse ve bisikleti aptallık olarak görüyorlarsa, senin için de bu meretin aptalca bir şey olması gerekir. Niye aksini düşünmeye çalışıyorsun ki, önemli olan onların ne düşündükleri değil mi? Boşuna değiştirmeye çalışma kendinden soğutursun.

• Beğen
Tepkiler: Kübra
ülkemizde her 100 sporcudan sadece 7 si bayan olduğu için doğru bir önerme. kızlar spor, sanat, bilim gibi meziyet gösteren uğraşlarla uğraşmazlar. tabi uğraşanların ellerinden öperim ancak gözlemlediğim kadarıyla özellikle bisiklet ile ilgilenen kızların sayısı çok az geneli fitness squat gibi vucudun sadece bir bölgesini çalıştıran sporları yapmaları tabi spor yapıyorum diyende en fazla 15 dk :)

yani kızların sorunu bisiklet değil, spor yapmakta değil aslında, sadece birşeylerle meşgul olmak emek vermek zorlarına gidiyor. kahve keyfi yapıp selfie çektirmek çok daha kolaylarına geliyor

genelleme yapmıssın sanki

Çocukken mahallede, sokaklarda bisiklet süren arkadaşlarınızı hatırlıyorsunuzdur. Kız var mıydı aralarında yoksa ekseriyetle erkek miydi?
Erkek çocuklar olarak biz de evcilik oyununu, ip atlamayı aptallık olarak görüyorduk.

Seksist ekşici mi oldum şimdi.

Takılma sen onlara... 'Ben hep çocuk kalmak istiyorum' dersin. Hayatta zevk duyduğun davranışların eleştirilebilir; senin bunu karşı atakla, bastırarak açıklaman gerekir. Kimi zamanda ti ye almayı dene ;)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
İşyerinde olmasam patlamış mısır eşliğinde takip edeceğim kıvamda bir başlık olmuş.

Arkadaşlar adamın yaşı 18, binbir türlü hormon kokteyli beyne ateş eder durumda. Bu başlığı yazarken parmaklara talimat veren organ, vücudun ağırlık merkezinin altında. Adam savanadaki aslan gibi dişi antilopların peşinde koştururken kalkıp seksist yaklaşımdan, ayrımcılıktan dem vuranlar olmuş.

Yahu adamın ilgilendiği kısım o yaklaşıma ismini veren kelimenin ilk 4 harfinden ibaret, boşverin bisikleti falan.

Bak kardeşim, bisiklet kullanarak tavlayamayacağın kızlar için boşuna premium rush izleyip gaza gelme. Bunun başka yöntemleri, mecraları mevcut. Düşürme bizi birbirimize.

Geri