Scudo Sports

Kızgın sürücü bisikletçilerin arasına daldı

Scudo
@Turan Babacan

Neeerde o günler...

Hiç usenmeden tüm mesajları okudum ve durum çok vahim.

Adam haklı veya haksız. Etik ve dogru olan yanlısi yanlışla mi düzeltmek? O zaman bizim o sahistan ne farkımız var? Biz bisikletliler olarak soğukkanlı, terbiyeli, düşünmeden ve fevri hareket etmeyen bir topluluk olmamız gerekmiyor mu? Orada araca zarar veren Arkadaşlar tüm bisikletcileri temsil etmiyor mu? (Resmi olarak etmesede, hepimizin adı lekelenmiyor mu? )

Yaptığımız tüm hareketlerin sonucuna katlanmak zorundayız. Hatalı şoför de maddi ve manevi olarak karşılığını almış. E biz BISIKLETCILER de nasıl bir sonuçla karşılaşacağız? İlerleyen zamanda kesinlikle suçlu veya suçsuz olan çoğu insan zaten hor görüldüğü ve kendini zor kabul ettirdigi trafikte daha da antipati kazanacaktır.
Bu olayların yasanmasindaki en büyük suçlu organizasyonu yapanlardir. Böyle büyük bir organizasyonda her şeye en ince ayrıntısına kadar düşünülmeli ve onlemler alinmali idi. Olsun da nasıl olursa olsun mantığının ceremesini çekiyoruz. Kusura bakmayın ama organizasyonu yapanlar burada oluşan tüm zararı hir şekilde ödemeli ve telafi etmelidir. Bunun için neler yapabilirler onuda oturup düşünsünler (gerçi organizasyondan önce yapmaları gerekiyordu ama ).
Olmuşla ölmüşe çare yok derler. Olan olmus. Inşallah bu olaylardan ders çıkarırız ve hatalarımızı tekrarlamayiz.

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Yasin Yücel
İşte bu kafayla gidilirse bir daha organizasyon yapacak sponsor bulunacağını zannetmiyorum. Saygılar..

Mesajların neredeyse hepsini okudum ve "adam bunu hak etti", "kızının yanında küfür etmeseymiş", "o kadınların ve çocukların yaşadığı travma bisikletlinin yaşadığı travma kadar ağır olamaz" gibi mesajlar görünce öfkesine yenik düşen ve bu ruh haliyle özellikle çocukları bile hiçe sayabilen insanlar olduğunu görmek beni üzdü. Kasten veya değil bunu bilmiyorum çünkü olayı kendi gözlerimle görmedim ve şöfor ve çarptığı arkadaşı taraf olarak dinlemedim ki zaten kasti olup olmaması çocuk ve kadınlara böyle bir travma yaşatılmasının insan dışı bir davranış olması durumunu değiştirmez. Ben de etkinliğe katıldım, organizasyon çok kötüydü ve o gün sadece motorlu araçların değil de bazı bisikletlilerin de diğer bisikletlilere karşı ne kadar saygısız olabileceğini gördüğüm gibi bu kazadan sonra insanların ne kadar acımasız olabileceklerini de öğrenmiş oldum.

Orman kanunu uygulanmalı

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence siz nasreddin hocanın '' hırsızın hiç mi suçu yok '' fıkrasını okuyun bir ;)

Bazıları adamın çocuğunun yanında küfür etmesine takılmış. Artık toplumumuzda küfür günlük kullanılan bir şey oldu.Çoğu kişi çocuklarına eğlence amaçlı küfür öğretiyor. ''Amcaya küfür et bakayım'' cümleleriyle ben çok sık karşılaşıyorum. Kısacası o kişi günlük hayatta da küfürlü konuştuğu için o an konuşmakta bir sakınca görmemiş. Toplumuzda sık karşılaşılacak diğer iki şey de yalan ve şiddettir. Belli ki adam hastam var diye yalan söylemiş ve Perşembe günleri izlediği dizinin gazına gelerek bisiklet kullananların üstüne sürmüş. Bisikletçi arkadaşlarımız da sayıca üstünlüklerine güvenerek linç girişiminde bulunmuşlar. Normal bir toplum olsaydık bunların hiçbiri olmayacaktı. Ne yazık ki şiddeti çok seven bir toplumuz. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Motorlu taşıt kullananların biraz daha nefretini kazanmış olduk.Kaza geçiren arkadaşa da geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10296578_320766638088133_690962166097315956_n.jpg

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10404487_320766614754802_4697472579691189537_n.jpg

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10446707_320766591421471_6685215461545340348_n.jpg

öfkeyle kalkan zararla oturur. bu şoför gibi insanlar ne kadar azalırsa dünyanın huzuru o kadar artar. sen nasıl cüret ediyorsun o kadar bisikletçiye küfretmeye, polise küfretmeye. cezasını çeksin sonuna kadar

Ben şahsen sürücünün "panikle" bisikletlilerin üzerine sürdüğüne inanmıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@selami atay

M. Ö. 5000 yılından yazmıyorsan ve böyle düşünmeye devam edersen organizasyonu bırakın bisiklet binecek yol bulamayız

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Kardeş tırsak olmıyacan yok ya biri gelsin bilinçli olarak bisikletcilere dalsın hiç bir şey yapma.bazıları medeni kanunundan anlamazlar orman kanunundan anlar. Herkese anladığı dilden konuşacan

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@selami atay

Doğru bir yorum herkesin anlayacağı dilden anlatmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@selami atay

Ormana gidin o zaman, aradığınız kanun doğal olarak var orada.

@selami atay

Tırsak? Plaka karadeniz, orda arabanın içinden silahla çıkıp birkaç bisikletliyi vursaydı görürdüm ben kimler tırsak :)
Neyse daha fazla seviyeyi düşürmeyeceğim

@Eray I

Hayatımda çıkıpta birisi karşımda bıçak,silah çekse kılımı kıpırdatırsam aferdersiniz ş*refsizim soğuk kanlı olmaya devam ederim acaba o kadar kişinin arasında silah çıkarmaya gönlü yermiydi ?

herseyden once sunu soylenmesı gerektıgını dusunuyoorum .ulkemızde nerdeyse her basvurana ehliyet verılmese yollarda farklı tıp suruculeri gormeyız .zaten .eger yapılan sınavlar zor olsa kasap ehliyetlılerlr karsılasmayız. yolda kurallara uyan surucu yok saylır. sınyal dıye bı sey var mı kı ulkemız de .bodozlama yollara ben bısıkletlıyken degıl yolda yururken bıle cekınıyorum

@Tunakan Önen

Aracı kullanan yaratık linç edilmediği için kendini şanslı hissetmeli sen bir amaç için düzenlenen bir etkinliğe yol kapandı diye sinirleneceksin sonra kalkıp öfkeni kalkıp masum vatandaştan çıkaracaksın öyle mi ? Senin aracında hastan olabilir gider insan gibi polise , ve orada sana en yakın bisikletliye anlatırsın bunlar insan evladı sana 2 dakikada açarlar o yolu geçer gidersin ha açılmadı mı ? Tepkinin yeri yine görevlilerdir sinirini bisikletlilerden çıkartamazsın kardeşim yoksa seni böyle yusuflatırlar kazadan etkilenen arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum bu ve bu gibi yaratıklar olduğu sürece bu toplumda daha çok yaşanır böyle olaylar yazık çok yazık kimsenin kimseye tahammülü kalmamış

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve Berke
Arkadaşlar enteresan yorumlar yapmayın.........Bir dahakine giyin mavi yelegi görevli olun..............Çok zor degil...Klavyeden yazması kolay..bizde işin içine girmeden önce öyle düşünüyorduk ama öyle degil.....Denek zaten otomobilin zaranını karşılayacak......SIKINTI SINAVA ÇAKIŞMASIYLA OLDU ....TUR BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN HER TARAFA TEBLİGATIYLA BİSİKLETLİLER DERNEGİNİN ÇABALARIYLA YAPILIYOR...... .................

O köprüden geçişler bazen son dakika izinleriyle yaplıyor.....Sizde bir milletvekili bulun oda Yüksel bey gibi Bisiklet sever olsun.....Sizde bu turu yapın......Şurda zaten kaç kişiyiz.....Zamanında Murat Suyabatmazla internette ne kavgalar ettim.....40-50 kişili turlar yapınca...Dernegide tanıyınca bu işlerin kolay olmadıgını anladım......

• Beğen
Tepkiler: Tyler
Geri