Scudo Sports

Kız Arkadaşım için Bisiklet Tavsiyesi

Güvenç Terzierol

Forum Bağımlısı
Tepki
247
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar.
bir senelik bir ayrılıktan sonra tekrardan bisiklet'e dönmeyi, hayatımızın bir parçası haline getirmeye karar verdik, nasıl bir zehirse bir kere bulaşınca kopmak çok zor oluyor. :)

Kız arkadaşım daha önce Btwin Triban 3 kullanıyordu ve oldukça da memnundu. Şuan onlar kalmamış. Btwin Triban 520'ler var. Fiyat/Performans konusunda fikrinizi öğrenmek istiyorum bu bisiklet hakkında.

Birde açıklamayı baştan yapayım gelen tavsiyelerinizi ona göre şekillendirirseniz çok sevinirim.
51-52 cm Kadrolu kesinlike 700c (triban3 51 kadroda 650cydi) nispeten daha dik oturuşlu yani headtube uzunluğu görece daha uzun olan bir kadrosu olan model bakıyoruz.

Keşke ülkemize Genesis markası gelse, çok şık ve güzel, aradığımıza yakın kadroları var Croix de ferler Equilibriumlar, hoş fiyatlarından ötürü yanlarına yaklaşamayız büyük ihtimal :)

Bütçemizde psikolojik sınırımız 1800-2000 civarları.
Ekstrem sınırımız 2200 max.

vites grubu vs şu olsundan öte, aradığımıza uygun bir kadrosu olsun, çokta kötü olmayan jant seti olsun e birazda yol bisikleti sonuçta hafif sayılabilir diyebileceğimiz bir hafiflikte olsun istiyoruz (9 - 10,50kg)

Teşekkür ederim-iz :)

Scudo
Merida ride modeli sora veya claris vites sistemi ile o paralara nakit bulunabilir.

Onun disinda mosso tca gibi bir modele 17 derece boğaz takarsiniz, yine bayagi rahat bir bisiklete donusur.

Bence siz bildik markalardan claris veya sorali bisikletler bakin sonra 50-100tl daha verip bir bogaz takin bitsin gitsin...

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
@Ozan k.
Merida ride modelleri ülkemizde mevcut mu? bilindik satıcıların hiçbirinde bulamadım.
Scultra mevcut

Kadın geometrili yol bisikletleri nadir bulunuyor. Bazı kadınlara da erkek geometrili bisikletler daha rahat oluyor buna dikkat edin derim.
Ben de kız arkadaşıma erkek geometrili olan rock rider 340 aldım boyu 170 erkek geometride m beden uygunken s beden de ısrar ettim ve çok rahat etti.
Burda demek istediğim şu: kadınlarda omuz genişliği kol uzunliğu bacak uzunluğu aynı boydaki bir erkekten çok farklı ona uygun seçim yaparsanız daha uygun olur.
Bisiklete gelince triban 500 bence başlangıç için uygun sonuçta yarışçı değil sevgiliniz.
Carraro cr 22
Bianchi slr 400/200
Mosso tourney
Başlangıç bisikletleridir

Merida ride turkiyede var elbette. Scultura race, ride ise endurance modeli.

Tourney haric her vites sistemi sizi tatmin eder. Hele sora yillarca degistirme geregi duymazsiniz.
Dedigim gibi 17 derece acili bogaz takin rahat edersiniz...

aman dikkat triban 5'lerin de small ve medium boylarında 26'' jant var maalesef.

salcano ng650 olabilir hem hafif

Giant'in kadin koleksiyonu olan LIV'lere baktiniz mi?

Fiyatlarini bilmiyorum gerci.

@Mert E.

Giant modelleri malesef bütçemizin çok üstünde :( Yoksa cyclocross'a yönelik anyroad modeline yürümek isterdik :)

@bsklt07
Yol bisikleti bakıyoruz teşekkür ederim :)

@bua
Triban 5'ler evet öyleydi Triban 3 kullanıyor ve bu durumdan muzdariptik, şimdi yeni gelen Triban 520 modelinde 52cm kadro seçeneği gelmiş ve 700c olduğu yazıyor sitesinde. Uyarı için teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: bua
salcano xrs 60 olabilir benimde var rica ederim

@bsklt07
Teşekkür ederim, 2000₺ civarlarına kadar çıkabilme şansımız var, bir iki tık daha iyi donanımlı olması tercihimiz, en azından sora :)

@Güvenç Terzierol Fuji Finest modelleri var. Melsa bisikletin sitesine bakabilirsiniz. Fuji Finest woman diye geçiyor.

@Ozan k.
Hocam TCA demişsiniz ama, yarış sınıfında bir kadro alıp konforu arttırmaya çalışmaktansa endurance sınıfında bir bisiklet almak bana daha mantıklı geliyor. TCA'nın açılarında çok rahat edemeyebilir gibi...

Benim tavsiyem ikinci elden Giant Defy kovalamanız. Zaten hali hazırda konforlu bir bisiklet. 28c lastik ve açılı gidon boğazıyla çook daha konforlu bir hale gelecektir.

@uguryilmaz144
Tavsiye için teşekkürler,
Hali hazırda bir mosso var, eski model bir kadro şahsen adını dahi hatırlamıyorum, ve giant'ın ya TCR yada Defy model gamından bir modelinden çıkan komple kadro hariç parçalar mevcut. Fakat kadro alın borusu çok kısa ve gidon doğal olarak çok aşağıda, açılı gidon boğazı, extention kit gibi şeylerle yükseltmekten öte, direkt daha konfor odaklı bir kadrosu olan modele yönelmeyi istiyorum. Kişi kendinden biri işi hesabı, vakti zamanında bende benzer hatayı yaptım aldığım bir bisiklette.

Defy'ler göz hapsimde, Btwin'nin kadrosu gene daha rahat tarafta olan bir kadro, onun gibi modellere, daha konfor odaklı yol bisikletlerine bakmaktayım.

Derdimi fark edip yorum yaptığınız için teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Benim bisikletim trek h2 açılarını kullaniuor. Yani race kategoeisinde. Biliyorsun synapse ile endurance.

Benim bisikletinde 17 açı bogaz var, standart synapse'ta 6 derece var. O haliyle snypase benim bisikletime gore net sekilde agresif kaliyor.
Demek istediğim şu, 17 derece bogaz ile cok büyük degisiklikler yapmak mumkun. Elbette endurance kadro uygun ve.mantikli ama bulamazlarsa paniklemeye gerek yok. Fazladan 300 500tl verecekleri bir endurance kadro yerine 50 100tlye isi bitirebilirler demek istemiştim.

@Güvenç Terzierol
Bulabileceğiniz en iyi iki alternatif:
(link)
(link)

2. el bakarsanız Tiagra donanımlı modeller de bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
@Ozan k.
Ozan hocam agresif kadro açıları ayarlı gidon boğazıyla tolere edilir. Ama işin bir de lastik boyutu var. Çoğu yarış kadrosuna 25c'den büyük lastik takılamıyor. Ben o yüzden endurance dedim...

sedona gusto bayan modelini araştırdınız mı hiç, Bence bir bayana yakışabilecek en güzel bisikletlerden birisi. önünde sepetide var sanırım.

@Berke
Merhaba, öneriler için teşekkür ederim. Sedona malesef kadro boyu seçeneği olmamasından ötürü şansını kaybediyor. Carraro güzel duruyor ancak o noktada da, btwin triban 520 modeli komple sora set ve karbon maşayla carraronun önüne çıkıyor gibi duruyor.

@uguryilmaz144

@Ozan k.

Çok güzel bir noktaya değinilmiş, bende bu gün road.cc de bir inceleme okurken dikkatimi çekti ve hiçte haberimin olmadığı bir durumdu.
Sanırım şuan beklentimiz bir çok açıdan Btwin triban 520 karşılıyor.
Sebeplerini yazmak istiyorum belki benzer beklentiye sahip olanlarada yardımcı olur.

Kadro yapısı yada geometrisi daha rahat ve günlük şehriçi ulaşım içinde konforlu olabilecek bir yapıya sahip olması,
Bayanlar için olan seçeneklerde görülen 650c yerine 700c (28") olması ve kadro boyu 52cm ile bu isteği karşılaması.
Bagaj takabilmek, 32c lastiği kadar neredeyse müsade edebilecek lastik boşlukları, yada 28c ve çamurluğu destekleyebilecek genişliği
Komple sora set olması
Karbon ön maşa (titreşim konusunda alüminyumdan iyi deniyor bilgim yok malesef ve hafiflik)
Yine kadro yapısından ötürü turda yapılabilir, okula, ilede gidilir,

Önceki kullandığımız triban 3 ten ve bu yenilenen kadronun sahip oldukları sanırım beklentilerimize cevap verebilecek nitelikte gibi.

Gönül isterdi bir Genesis equilibrium ancak hayatlar Btwin olacak gibi bakalım, Giant defy bütçemize bağlı olarak belki sonradan zor ihtimal ama oyuna dahil edeceğiz.

Geri