Scudo Sports

Kıyı Kıyı Türkiye Turu

@sporcu71

Selam
Bursa Merkezdeyim.Nilüferde oturuyorum.Küçük bir ekibimiz var ve hafta sonları 80-100km lik turlar yapıyoruz.Bursa DSİ de çalışıyorum.Oradan ulaşabilirsin bana.Görüşmek üzere hoşçakal.

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
Scudo
Degerli bisiklet dostları,

Gezilerinizi az cok izlemeye calısıyorum ve mutlu oluyorum.Fakat oyle geziler varki onların hazı baska oluyor.Keske herkes bu gezi ve notlarını okumus olsa diyede dusunmuyor degilim.

Sevgili dostum İbrahim beyin geziside bu klasıklerin arasında coktan yerini almış bir gezi.Gerek hazırlanısı gerek anlatımı gerekse secilen guzargah itibariyle.Ama en basta bir gezi için onemli olan anlatım.Resimlerle ifadelerin guclendirilmesi.Ama detaylı bir anlatım şart gezi notlarında.Kendi yorumlarınız ve oldugu gibi olayları anlatmak.Her defasında anımsatmaya calıstım bir bisikletci aynı zamanda bir sosyolok,yazar ve araştırmacı gazetecide olmalı.

Bunların birleşip emekte verilince guzel bir eser ortaya cıkıyor.Bu forum kalıcı gencler.Gezi notlarınızı aktarırken biraz daha emek vererek aktarmalısınız. Yoksa ilerde ben keske boyle yapmış olsaydım diye uzulursunuz.O nedenlede yazma konusunda dikkatli ve donanımlı olmalısınız.Uzun ve bir yazar kalıtesinde olmalı anlatımınız.O zaman zevkli olur.Biz yazarmıyız derseniz,ancak bu kadar yazıp ciziyoruz yeterli diye dusunursunuz ve yanılmış olursunuz.

Bu nedenle İbrahim beyin bu gezi ve anlatımını,sunuş biçimini ve dogallıgını örnek almalısınız.Ben defalarca izlemekten bıkmadım,sizlerede öneriyorum.

Türk halk müziğinde Zeybekler ne ifade ediyorsa,Gezi dunyasındada bu gezi ayni anlamı ifade ediyor.Bilmem anlatabildimmi?

İyi orneklerin cogalması forumda kaliteninde artması demektir.Sizlerdende bunları bekliyoruz.

İyi geziler hepinize..

@tunckuyel

Selam tunckuyel
Gerçekten çok güzel ve çok keyifli bir turdu..
ve böyle güzel turları gerçekleştirebilmenin yolunun öyle pahalı bisikletlerden ve pahalı malzemelerden geçmediğini kanıtlar bir turdu..
Güzel şeyleri yapmanın tek yolunun güzel bir yürek olduğuna inanmışımdır.
Bu noktayı farkederek altını çizmiş olmana ben teşekkür ediyorum.

Çok güzel bir tur olmuş...

Ayrıca fotoğrafları kim çekdiyse şu anda ayaktayım ve o kişiyi alkışlıyorum...Çok profesyonel şekilde çekilmiş ayrıca makinanızıda belirtirseniz mutlu olurum

Sevgiler...

@gezgin2

Selamlar
Gerçekten yıllardır tadı damağımda kalan çok güzel bir turdu..
Fotolar iki değişik makinayla çekildi.Dijital makinamız yoktu o tarihlerde. Makinanın biri Güzel bir refleks makinaydı. Yashica Fx3 2000 di. Diğer makina anı fotoğrafları çekmekte kullanılan sıradan otomatik bir makinaydı. Aslında fotoğraflar scan yöntemiyle aktarıldığından kalitede çok deformasyon mevcut. O tarihlerde dia çekiyordum genelde. Dağcılık sporuyla aktif uğraşım vardı ve dağları çekiyordum dia olarak. Doğa fotoğrafları ve ana tema Türkiye'nin dağları olan Çok iyi bir arşivim var fakat dijital ortama aktaramadım henüz.
Yorumunuz için teşekkürler.

@OzzYMKL

Selam Ozan..
Hayal etmekle başlamıyor mu herşey? Sen hayal ettiğine göre eminim gerçekleştireceksin. Zaten gerçekleştirdiğin faaliyetler de alkışı hak eden cinsten. İyi bak kendine

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
Bu enfes anlatımınız ve güzel resimleriniz için biraz gecikmelide olsa teşekkür ederim.

@gokhan erdogan

Sevgili Gökhan
Sen de benim fovorilerimdensin. Bu genç yaşında yaptıklarına çok saygı duyuyorum. Sen ve senin gibi bu spora gönül veren kardeşlerim bizlerin yaşına kadar çok şeyler yapacaksınız.Bundan eminim. Pedallarınıza kuvvet,yüreğinize sağlık diliyorum..

@myant

Sevgili dostum
Bu güzel övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ediyorum.
Bu sunuların ardındaki özen ve emeğe dikkat çekme çaban için de ayrıca teşekkürler.
Üzülerek söylemeliyim ki Forumu oluşturan profil,ülke profilinin bir yansıması.
Sadece tüketim pompalanmış duyarsız bir toplumun bireyleri ne yazaık ki bisiklet camiasında da aynı oranda. Gençlerin büyük çoğunluğu bisikletlerinin markası ve gramajlarıyla dikkat etmek için yarışıyorlar. Doğa sevgisi,insan sevgisi,bisiklet sevgisi ne yazık ki geri planda kalıyor. Oysa bisiklet yaşama açılan bir pencere. Bu penceredeki manzarayı keşfeden genç arkadaşlar da çok güzel işler yapıyorlar.Onları izlemek,yaptıklarını paylaşmak büyük keyif veriyor bana.
Bu arada belli bir deneyim noktasındaki insanların bir anlamda yol gösterici olması gerekiyor. Bizlerin yapmaya çalıştığı şey bu aslında.

Özetle: Özentiler ve egonuzla değil,yüreğinizle binin demek istiyorum bisikletinize.
Küçük ayrıntılara takılmadan kenetlenin..Bisiklet dostlukları oluşturun ve düşün yollara demek istiyorum...
Yaşadığınız çevreyi,dünyayı ve kendinizi keşfedin diye haykırmak geçiyor içimden.
Rakamlara takılarak kilometre tüketmeyin. Farkında olun geçtiğiniz her metrenin. Algılayın, anlamaya çalışın, tanıyın, gözlem yapın demek istiyorum..
Rüzgarı, güneşi, toprağın ve denizin kokusunu, bitkilerin kokusunu çekin içinize..
ve mutlaka okuyun. Bulabildiğiniz her şeyi okuyun. Araştırın, İnceleyin.
Köhnemiş öğretilerin sizi yönlendirmesine izin vermeyin.Sorgulayın yaşamı.Muhalif olun demek istiyorum..
Bakın göreceksiniz hayat daha yaşanılır olacak..Daha renkli ve keyif dolu olacak..
Yaptığım turlarla bunları söylemek için buradayım.
Yaşam insana bir kez tanınan bir şans. Bu şansın iyi kullanılmasını önemsiyorum.
Zaten zeybekliğin farkındaysan eğer,Türkü tadında yaşıyorsun hayatı..
Selam ve sevgilerimi yolluyorum Bursa'dan.

Geri