Scudo Sports

Kışlık giyim?

Scudo
alt ve üst base layer + kısa yazlık tayt + üst termal forma + rüzgarlık olabilir, ayakkabı kılıfı bence en önemlisi, balaklava, termal eldiven, yağmurda biraz değişirler. (0 derece civarı için alt kısım yeterli oluyor.)

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@Iboil
Askerde bende giydim onlardan ama şimdi giyebilirmiyim bilmiyorum yünlü ürün giyemiyorum batma oluyor.

Bir konuda dikkat etmek lazım, bisiklet sporunda yünlü ve pamuklu giyim olmaz. terlememeyi garanti ediyorsanız giyinin tabi! yeni nesil polar, neopren(maske ve dizliklerde) malzemelere uzun vadeli yatirim yapmak daha iyi çunku komfor bisikletten alinan hazzi arttirir, giyim de bunun onemli bir parcasi.

bende termal içlik var. üzerine uzun futbolcu çorabı giyiyorum uzun şort ile. üste termal t-shirt üzerinde kısa kollu forma. onun üzerine hava durumuna göre farklı şeyler giyiyorum. şöyle çok pahalı olmayan beni soguktan koruyacak bir ceket/rüzgarlık tarzı birşey tavsiye eder misiniz?

e bay da uzun kollu rüzgarliklar var, farkli renkleride mevcut 45-50tl gibi ucretsiz kargo ile alinabilir.

@srdrmrs decathlonda şöyle bi ürün var eğer rengi hoşunuza giderse(link)

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@Özgür AKAR ebayde benim denk geldiklerim çok ince , birtane bende var tour de france diye sarı birşey pek soguktan korumuyor..
@Özgür AKAR hocam bu sogukta beni yeteri kadar korur mu?

edit:açıklamada yazmış gerçi ama emin olamadım.

şimdi rüzgarlik sicak tutmaz, ruzgardan korur. polar da soguk gecirmez fakat ruzgar gecirir. cok doguk havalarda polarin ustune ruzgarlik giyiyorum yeterli oluyor kalan isi ihtiyacini da yolda gideriyorum.

Buff almistim buffun kenarlarindan dikis atmaya ipler sarkmaya basladi kalitesizmi yoksa butun bufflarda bu olurmu ?

Benim bahsettiğim yün içlik ürünu vucudunuzda hissetmezsiniz. Batma yapmaz rahatsiz etmez. Ter tutmaz cok cabuk kurur ve sicak tutar. Zaten bunu bana bir milli bisikletci abimiz tavsiye etmisti..
Bende pahalı termal iclikler de var. Ama yunlu olan daha iyi sonuc veriyor. Yun olanlarin kolay bulunmayan pahali olanlari da var. Mesela tenisci bir arkadasim onu kullaniyor. Ama bence 10 tl olanla asagi yukari ayni isi yapiyor. Sadece daha havali.

Dosyalar

• 20151217_182120~2.jpg
    20151217_182120~2.jpg
    35,1 KB · Okunma: 40
  • 20151217_182025~2.jpg
    20151217_182025~2.jpg
    27,5 KB · Okunma: 38
@Özgür AKAR bana ithafen gönderdiğiniz mesajda, bisiklet giyimi hakkında yaptığım yorum ile arabalarla yarışmanın ne ilgisi var acaba?

Bu ürünün ölçüsü nasıl alıyor bilen var mı.

AliExpress de bir tablo var. Uzunluk bacak uzunluğu. Üst manşet alt manşet uzunluğu gibi değerler var. Anlayamadım
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/18/1b46d01cb92f50acb89c42e3f84a1db2.jpg

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Soğuk havalardaki sürüş kalitemi geliştirmek adına Eylül ayından beri sakal bırakıyorum. Neden buf kullanmıyorsun derseniz, nefes almayı zorlaştırıyor, ve benim gibi hijyen delisiyseniz bir süre sonra buf'dan rahatsızlık duymaya başlıyorsunuz. Sakal özellikle rüzgarlı havalarda çok farkediyor arkadaşlar.

Termal içlik al hem terin dişari atilmasi hemde vücut isisini korumasi açisindan gayet işe yarıyor.Eldiven kesinlikle al ellerin soğuktan çatlar.Hava çok soğuksa ve sinüzit gibi hastaliğin varsa muhakkak ama muhakkak kar maskesi ya da bere tak.
Eğer çook çok uşuyorsan içdonu giy tavsiye ederim sarı olanlardan şaka bi yana yukarda dediklerimi dikkate alirsan soğuktan korunmuş olursun :)

@Taxonera

Belki bu konu ile alakası yok ama bu resim aklıma birşey getirdi.
Hocam buna benzer birşeyi ben kendim yapmaya çalıştım. Don lastiği falan kullandım. Maalesef ürün aşağı doğru kaydı her defasında.
Neden böyle olduğunu anlamadım. Lastiği aşırı da sıkamayız kan dolaşımını etkiler. Jartiyer hiç kullanamayız. Delikanlıyı bozar.
Bence belden legen kemiğinden destek alan standart içlik giymek daha mantıklı.

Tabi orijinal ürünler için birşey diyemem.

@hogutmen
İyi de lastiksiz yani şort kısmı olmayan tayt gibi düşünün

Geri