Scudo Sports

Kışlık giyim?

Araştırmalarını çok güzel böyle bir çalışma arşivlerde bulunması şart yalnız decathlon linkleri zaman aşımına uğramış açılmıyor keşke tecrübeli bir arkadaş linkleri güncellese veya tavsiyede bulunsa çok güzel olurdu

Scudo
@tuna ünüvar
Bu kombinle performans turları yapmıyorsunuz umarım? :D ben içime forma üstümede kolsuz rüzgarlıkla gayet idare ediyorum. Altımada termal tayt ve forma taytı. Termal kıyafetler tavsiye ederim size, kazak falan çok olmuş bisiklet sporu için.

• Beğen
Tepkiler: Helen
Tuna Bey güzel tiye almış :D acıtasyon yapıcam azıcık:agla: ben ırakta yaşıyorum yılda 2 defa Türkiye ye gidecem ilk iznim ocağın sonuna denk geliyor ve memleketim .ok soğuk oluyor saçma sapan şeyler almak istemiyorum Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. @tuna ünüvar

• Beğen
Tepkiler: Helen
Ocakta Türkiye'ye geleceksen ve kara yoluyla geleceksen Doğu çok soğuk olur. Termal iclik, ici termal dışı softshell ceket, eldiven olarak Shimanonun goretex eldiveni (pahalı gelirse Crane) diye bir marka var ucuz ve iki eldiven de sıfır derecenin oldukça altinda koruma veriyor. Altına içi termalli rüzgar geçirmez tayt (Shimano kışlık taytlar) Ayaklarının islanmamasi önemli bir de ayakkabı kılıfı alırsın. Shimano'nun kışlık çorapları var 1 cift yeter bütçen yoksa. Bunlar doğru, dayanıklı kıyafetler. Bir kere alır yillarca kullanrsın. Kendini kanitlamamis ucuz ürünler üstüne düşeni yapmaz. Tam korumadigi gibi olmadik yerde sökülüp parcalaniyor (tecrübeyle sabittir)

Altımda termal içlik üzerine yazlık pantolon üstümde decathlon sarı uzun kollu koşu tişortu ve üzerine tchibo sırtı fostorlu mont ile Ankara için güzel bir kombinasyon yakaladım. Yokuş çıkmama rağmen göreceli az terledim. Paylaşmak istedim. :) pek gördüğüm bir durum değil. Sabahleyin de iki üst kat arasına şoktan aldığım rüzgarlığı giymiştim. 0 derece gibi iş görür gibiler. Hastalanırsanız benden bulmayın. Termal içlik 10 tl decathlon urunu 25 tl tchibo 54 tl.

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@Helen @hogutmen öncelikle teşekkür ederim

Termal içlik eldiven ve ayakkabı bir kısmını tavsiyeleriniz doğrultusunda tercih yaptım 2.katman olarak rüzgar geçirmez kışlık ust forma aldım son katman olarak hali hazırda Adidas marka %100 polyester climalite özellikli eşofmanim var yeterli olurmu ?masrafları azaltmaya calisiyorumda.. :)

Yağmur için ince bir Panco düşünüyorum yani sürekli kullanmayacağım

Memlekete gittiğimde binecegim kısa süreli iznim var önceden alışverişi bitirmek istiyorum. saygılarımla

ben tavsiye verecek durumda degilim. ankarada bisikletvkullaniyorum. klise gelebilir. herkesin yasadigi doga kosullari bir degil. hasta olma riski her zaman var. cok pahali urunum yok olsa da cok ahim sahim farkedecegini sanmiyorum. herkes deneyimlerini donem donem bu baslik altinda paylassa faydali olur kanaatindeyim. tedbirli olacagiz. gerekirse ince bir ust yanimizda olacak. yokusta rüzgarı hissetmezsek ust fermuari biraz acacagiz böyle böyle. hic. bir tane bile icinde bisiklet kelimesi gecen urunum yok. cunku cok pahali. bisiklet montu, bisiklet ceketi falan bana biraz gaz gibi geliyor.
@Kürşat Tanır

• Beğen
@hogutmen

Bir bakıma sizde haklısınız kardeşim malesef çok pahalı

@Onur YCL Benim şansıma kara kış gelebilir. Ocakta havalar kötü olursa kesin benden bilin :D

2 Sene Kahramanmaraşta kalmışlığım vardır pek soğuk yok dediğiniz gibi ama bol bol yağmur olur bende Bandırmadayım aynı durumdayım bana daha çok soğuk değilde yağmur ile alakalı tafsiyeler lazım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Beğen
gore bike montları diğerlerine göre daha uygun. kullanan varmi gore bike fusion 2 nasıldır ?

Pedli kısa tayt ve tişört giyiyorum. Üzerine askerde de giydiğim termal içliği giyiyorum. Onun üstüne de eşofman takımımı giyiyorum. Onun üzerine de reflektörlü sarı yağmurluğu giyiyorum. Boynuma da Decathlon'dan aldığım polar boyunluğu geçiriyorum.

Gecelik turlarım için (30-40 km) gayet iyi sonuç veriyor. Kıyafete yüzlerce lira bayılmaya gerek yok yani. Tabii performans/antrenman sürüşü yapmıyorsanız

Pazarda 10 TL'ye satilan yün iclik. Hani babanizin dedenizin giydiginden. direkt ince kislik formanin altina ilk kat olarak. Hem sicak tutar hem de teri tutmaz. En iyi sentetik üründen daha cabuk kurur. İçlik+forma+reflektörlü ruzgarlik

• Beğen
ben kış şartlarinda uzun kollu forma(soğuk hava için) giyiyorum üstüne de rüzgarlik. kar maskesi ve uzun eldiven zati var. Birde dizleri sıcak tutmak lazım.
Bisiklete bindiğiniz ilk 15dk hafif üşüyorsanız giyiminiz yeterli demektir, ısı üretmeyi birazda vücuda bırakmak lazım en önemlisi kuru kalmaktır.

• Beğen
evet fakat önemli olan vucudu tam saricak yani bol olmayavak ve altinda atlet vs olmayacak. ise giderken de sabit vitesde kullaniyorum bu yuzden terlemiyorum, hollanda kafasında kullanıyorum :)

Geri