Scudo Sports

Kışlık giyim?

Arkadaşlar

Görünen o ki terlemekten kaçış yok yazın da kışın da az veya çok terleme mutlaka olacak.
Asıl mesele teri sağlıklı şekilde atmak. Buna göre yazın teri dışarı atıp üzerinde tutmayan t-shirtler kullanmak yeterli olurken, kışın durum daha karışık.

Ben bu çareyi buldum aşağıda linki var, geçen az yağmurlu havada denedim gayet güzel içinde petek doku var ve nefes alan bir kıyafet.

Aslen motor kıyafeti ama çok hafif ve fosforlu çizgileri sayesinde gece sürüşte işten dönerken görülebilirliğe epey faydası olacak.

(link)

Scudo
@Umut Kılınç37

kaynak veremeyeceğim ama dogru bulduğum bir bilgi. yüzdesini tam net hatırlamıyorum. vücutta ısı kaybının %70 e yakını kulak bölgesinden oluyormuş. belden aşağısıdan pek ısı kaybedilceğini sanmıyorum yukarısının daha önemli olduğunu düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Berat Öztürk
Sayın Şahinöz, İstanbulda nereden çıkış yapıyorsunuz pedallemak için? Güzel bir gün diliyorum.

bilmiyorum arkadaşlar,

ben Bayburt'a yerleştim. Burda Kasım Aralık Ocak Şubatta havalar gündüzleri -10, -15 olurmuş. Burda giyinmek güzel olacak kışın. Yazacagım szilere sonra giyim hakkında.

Uzun taytların yazlık ve kışlık modelleri oluyor, bu yüzden her gördüğünüz uzun tayta atlamayın.

Kudret Abi'nin alışveriş yaptığı yerin linkini not almıştım. Fiyatları gayet uygun gelmişti.

(link)

fiyatlar gayet uygun görünüyor, ürün kalites, nasıl acaba?
@Ahmet Ayaz

Sayın Çetin Şahinöz, İstanbulda nereden çıkış yapıyorsunuz pedallemak için? Güzel bir gün diliyorum.

Şimdi gel gelelim gündüz vakti -10 , -15 derece havada nasıl giyinileceğine; Bu hava şartları extreme durum oluyor.

Thermal içlikler var. Hem üste hem alta onlardan giyiyoruz. Bunlar üşütmez adamı. Bunun hemen üstüne de kısa kollu forma giyiyoruz ara katman. Alta da taytlar var ondan giyin ara ktman olarak. Sonra üste Uzun kollu kışlık formalar var. Onu giyiyoruz dış katman . alta da kışlık bisiklet pantolonu. Üşürmemek için kesinlikle kar maskesi ve gözlük giymeniz gerekir. Kışlık gora tex eldiven giyinmeli. Bunlar şart. Gel gelelim alt kısıma: spor ayakkabınız kesinlikle kışlık olmalı. soguk geçirmeyen kışlık spor ayakkabılar var. onlardan giyinmeli. Yok eger bisiklet ayakkabınız var ise bisiklet ayakkabısı kılıfları var onlardan geçireceksiniz ki üşümesin ayak. Unutmayın ayak üşürse bittiniz. Bacaga yayılır. Bunların dışında -10 da ki kaldı yagmur yagmaz kar yagıyor ise bunların üstüne en dış katman olarak Gora-tex ceketler var, ıslanmamak için onlardan giymeniz gerekir. Kar ıslatır. ıslanırsanız olmaz. Bir de unutmadan, bisiklet pantolonu da gora-tex olmalı.

Arkadaşlar bunlar extreme şartlar bisiklet sürenler için. Gora tex kumaşlar felan. Bunlar pahalı ürünler. Aşırı soguk havada bisiklet sürmeyecekseniz gora tex ürünlere hiç gerek yok. Mesajın başında da belirttihim gibi SIFIR'ın altındaki extreme şartlarda kullanacaksanız bisikleti hasta olmamak için, üşümemek için böyle giyinmeli...

Kışın hangi türünde almak lazım
buffun

Ben en ıncesını kullanıyorum en soguk gunlerde bıle,bogazdan burun ustune kadar,o bıle sıcak tutuyor,fazlası terletır dıye dusunuyorum.

Dostum yalnız bu ürün hava aldırmadan sıcak tutuyor gibi geldi bana,
materyali nedir, terletme yapıyorsa sıcak tutma yöntemi hava hapsetmesi mi acaba..

@Barış TURAN

@Çetin ŞAHİNÖZ

Ilgınc bı dokuması var,tek parca dıkıssız.Hava alıyor ama usutmuyor
Hatta asagıda lınkını vereyım,bu arkadasımız hem lınktekı on farı hem buff ı ve bırkac kalem malzemeyı benım ıcın alıp yollamıstı bana.Ayrıca dx te urunu ararsanız ne kadar ucuz oldugunu gorursunuz,orjınal buffların en ucuzu 24 tl den gordum ben.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=87075

@Barış TURAN

Buff un değişik markaları var 10liraya falan onlarda sıcak tutarmı?

Denemelı,benım aldıgım kullanıslı cıktı dıyeyım ben sana

@Barış TURAN

Eldiven olarak kayak eldiveni almayı düşünüyorum decathlonda 15lira civarı sitede :
KULLANICI AVANTAJLARI :
- Isı yalıtımı : Maksimum ısı yalıtımı sağlayan yenilikçi sistem
- Hassasiyet : Elastan yapısı elin yapısına mükemmel uyum sağlar, elinizmiş gibi hissedersiniz.
- Dokunma : Deri bileşeni sayesinde yumuşak dokunma hissi
- Kullanım kolaylığı : Dikişsiz kesim sayesinde giyme çıkarma kolaylığı.
yazıyor fiyatıda uygun yarın gidersem bakarım.

CKışın eldiven olarak windstopper eldivenler en iyisi diger eldivenler çok kalın oluyor windstopperlar normal polar eldivenler gibi

Geri