Scudo Sports

Kışlık eldiven seçimi

@Mert Bezgin Ben de linkteki eldiveni kullanıyorum, rüzgarı kesme konusunda oldukça başarılı içi de ince polar yapıda, hareketi de fazla kısıtlamıyor. Kalıpları biraz küçük yalnız, özellikle parmak uzunluğu kısa gibi ben önce 8,5 olanı almıştım daha sonra mağazadan 9,5 ile değiştirdim. Fiyatı da şu an oldukça uygun. Ankara da Tchibo mağazasında var ise deneyerek alabilirsiniz.

(link)

https://ws2-media2.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_ALT_HD_1-IMPORTED/b5a393072ab29b33/.jpg

Scudo
Plus marka kışlık eldiven almıştım çok güzel bi üründü. Tam kışlık rüzgar ve su hiç geçirmiyor fiyatı 80 - 100 tl arası değişiyor ama biraz kalın.
Fiyatı 124 tl olmuş kendi bahsettiğim bir eski modeli. Bu yeni model. 0, -10 derece arası yazıyordu benim eldivenimin etiketinde

• Beğen
Tepkiler: Mert Bezgin
Ellerin üşümemesi için eldiven iyidir fakat unutulmaması gereken parmaklarda kas yerine tendonlar vardır. Tendonlarda bildiğin kadarıyla ısı üretmezler parmakların ısınması için parmaklardaki kılcal damarlara sıcak kanın pompalanması gerekir. Hava sıcakta olsa gidonda sabit tutulan eller uyuşur, üşür bu yüzden genelde sık aralıklarla ellerin ovuşturulması, yumruk yapılıp sıkılması, bilek hareketleri, iki elin parmaklarını birbirine vurma elleri ısıtacaktır. Bisiklet üstünde olmasanız da çoğu kişinin başına gelmiştir, bilgisayar kullanırken mouse tutan elin diğer ele göre daha soğuk olması...

@pohuman Columbia nın Omniheat içi parlak malzeme ile kaplanmış olanını kullandım. Su ve rüzgar geçirmez bir ürün ama dediğim gibi işe yaramıyor.

@phardon Teşekkür ederim. Bende de Btwin'in başka model bir kışlık eldiveni var. Ancak sanırım sorun @BMdnciHkn arkadaşın da dediği üzere (Ellerin üşümemesi için eldiven iyidir fakat unutulmaması gereken parmaklarda kas yerine tendonlar vardır. Tendonlarda bildiğin kadarıyla ısı üretmezler parmakların ısınması için parmaklardaki kılcal damarlara sıcak kanın pompalanması gerekir. Hava sıcakta olsa gidonda sabit tutulan eller uyuşur, üşür bu yüzden genelde sık aralıklarla ellerin ovuşturulması, yumruk yapılıp sıkılması, bilek hareketleri, iki elin parmaklarını birbirine vurma elleri ısıtacaktır. Bisiklet üstünde olmasanız da çoğu kişinin başına gelmiştir, bilgisayar kullanırken mouse tutan elin diğer ele göre daha soğuk olması...) eldivende değil hareketsiz kalan ellerde.

• Beğen
Tepkiler: phardon
@BMdnciHkn Açıklama için çok teşekkürler. Çok haklısınız hocam. Sanırım en kalın en iyi malzemeli eldiven de olsa üşümeme ihtimali pek yok gibi görünüyor. Dün Eider marka kayak eldivenleri ile 18 km sürdüm maalesef pek bir fark olmadı.

@rasitkoksal
20160102_100425.jpg
Dün gittim bunları aldım biraz daha iyi bir performansı var ancak ellerim yine de bayağı bir üşüdü.

eldiven içine bu tarz ürünmü kullansak
(link)

decathlonda calısan kısı, bana dalış eldiveni önerdi. aldım. fena değil gibi..

arkadaşlar bu eldiven nasıldır sizce alanınız göreniniz oldu mu? yorumlara baktım da kötü diyen olmamış pek. almaya değer mi? (link)

@Mehmet ÇAKAR
Yazın veya 10 derece civarı sıcaklıkta kullanılabilir içinde polar tarzı bir katman olmadığı için ısı kaybı çok fazla ve o modelin başparmak ile işaret parmağı arası kesim olarak çok kötü gidonu tutunca parmakları çekiştiriyor

2015 yeni windproof su geçirmez kış bisiklet tam uzun parmak sıcak kalınlaşma polar erkekler eldiven açık spor eldiven
(link)
(from AliExpress Android)
Ben by modeli kullanıyorum -3 civarına kadar kullandım ilk başta üşütüyor vucut ısısı artınca toparlıyor daha iyi ürünlerde vardır belki bakmak lazım

• Beğen
Tepkiler: Mrmckr
dalış eldivenide alternatif olabilir ama sıcaklık için mutlaka polar içli olması daha faydalı olur diye düşünüyorum. decathlonda 32 liraya bir eldiven var fosforlu renkli güzel duruyo, işlevi nasıl bilmiyorum ama

0 derecede 1 saatin üstünde sürüşlerde çok fazla üşütmeyen 5-10 derecelerde de terletmeyen nemlenme yapmayan uzun parmak eldiven tavsiyeniz nedir

@serchester
Tam olarak bisiklet eldiveni değil ama "Forclaz" diye bir eldiven var Decathlon'da. Tavsiye ederim.

Bisiklet üstündeyken soğuk havalarda en büyük düşmanımız rüzgar maalesef özellikle rüzgar geçirmeyen bir eldiven olması çok önemli izlenimlerime göre. İyi forumlar dilerim.:)

Kışın kullanmak için decathlondan uzun parmak eldiven almıştım. Uzun müddet bisiklette kullandım sonra çocuklar bahçe işlerinde kullanmaya başladı bahçe işlerinde de oldukça da kullanışlı oldu. Hala daha sağlam duruyor

DECATHLON.jpeg

Eldivenleri bahçe işlerine kaptırınca daha kaliteli birşey olsun istedim ve specialized ın uzun parmak eldivenini aldım . Nerdeyse decathlonun fiyatına göre de 4-5 kat daha fazla para ödedim. Yanılmışım sadece bir kış ve sadece bisiklet kullanımı ile geldiği durum bu

SPECİALİZEDjpeg.jpeg

Geri