Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Arkadaşlar merhaba, malum soğuk günler yaklaşıyor. Yeni sezon ürünleri çıkmadan fırsat sayılabilecek kışlık softshell mont önerilerinizi alabilir miyim?
(link)

Scudo
Önceki kısımları okudum, ama göremedim, belki dikkatimden kaçmıştır. Elleri ve ayakları kolay üşüyen bir insanım. Konforumu çok bozuyor. Eldiven ve çorap tavsiyeniz olur mu? Doğru düzgün bir ürün için paraya kıymayı göze alıyorum.

Önceki kısımları okudum, ama göremedim, belki dikkatimden kaçmıştır. Elleri ve ayakları kolay üşüyen bir insanım. Konforumu çok bozuyor. Eldiven ve çorap tavsiyeniz olur mu? Doğru düzgün bir ürün için paraya kıymayı göze alıyorum.
Para önemli değil diyorsan şunu tavsiye ederim. Su geçirmez özelliğide mevcut.

(link)

Çorap konusunda ise güzel bir yün çorapla işini halledebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Para önemli değil diyorsan şunu tavsiye ederim. Su geçirmez özelliğide mevcut.

(link)

Çorap konusunda ise güzel bir yün çorapla işini halledebilirsin.
Hocam teşekkür ederim, huzurum kaçıyor sürüşü bırakıp eve dönesim geliyor, o derece.

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Hocam teşekkür ederim, huzurum kaçıyor sürüşü bırakıp eve dönesim geliyor, o derece.
Ben Norveç'te yaşıyorum az çok soğuk havasını tahmin ediyorsunuzdur. Aynı eldiveni kışın eksi 15 dereceye kadar sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Selam, ayaklar için Shimano spd kılıf tavsiye ederim. Ben de sizin gibi çok üşüyen biriyim. Plastik kılıflar hiç işe yaramadı, 2.el bir Shimano kılıf aldım yazin başında. Dün sabah denedim, süperdi. Eldiven olayını da Decathlon ile çözdüm.

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?
Uzun parmak eldiven tavsiyesi

Kışın vücudu doğru koşullandırırsak uç ekstremiteler daha geç üşüyecektir hatta üşümeyebilir. Abartı gşyşnmemek lazım. İyi bir içlik, üzerine nefes alan bir rüzgar kesici, gerekirse yağmurluk (ama yağmurluk yağış dışı negatif etki yapar bunaltıcı olur) altta diz altı iç pedli bir tayt (kar soğuğunda kışlık uzun tayt), ayakkabı ve çorap kombinasyonu önemli. Eldiven konusu, gövde iyi korundu ise açık eldiven bile kullanılabilir çünkü vücudun sıcağı ellere vuracak. Uzun eldivende ise çok kalın malzeme olmamalı.

Önemli bir konu da kışın özellikle boyun kısmına dikkat etmek lazım. Boynu darlamayacak bir malzeme ile güzel ve hafifçe boynu kapatmakta fayda var. Son olarak da kaskın içinde alın bandı uygulanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Konu hareketlenir yakında 😊
Sabah 5-5:30 çıkış yaptığım için ben soğuk sezonunu açtım. Şimdilik:
-Yazlık tayt
-Termal üst içlik
-kısa kol forma
-yazlık ayakkabı
Şeklinde sürüyorum.
Bacaklarım biraz üşümeye başladı, ayaklar için de spd kılıf bakayım diyorum.
Yeni sezon için kışlık tayt tavsiyelerinize açığım.

Ben kışın biraz üşüyerek bisiklet sürülmesi kanaatindeyim. Çünkü sıcağa ters olarak soğuk hava, kasların gerginliğini arttırıyor. Vücut hem soğuktan etkilenmemek için hem de yağ yakımını sürdürmesi açısından sıcak kalmak zorunda. Bunun için soğuk havalar daha fazla tercih edilmeli. Tabi bu benim düşüncem.. Giyim tarzı için de kat kat giyinmek ve bunların hem terlemeden önce ağırlıktan hem de terledikten sonra da yük ve kuruyan terin hasta etme potansiyelinden dolayı, ağır ve kalın kıyafetler önermem. Ayrıca bisiklet sürüşü uzun olacaksa ve rakım değişimi olacaksa, bu da yer yer 5-10 derece +/- hava sıcaklığı değişikliği yaratıyor ve bünyeye etkisi değişiyor.

Bu arada ben içlik yün alt ve üst ile dışıma hava ve yağmur geçirmez naylon polyester kıyafetler tercih ediyorum. Çok üşüyeceğimi hissedersem, suluğumun birine sıcak bitki çayı, sade kahve ya da süt koyuyorum..

Hollanda agu markasının, şehir içi kullanım için, özellikle yağmur koruması sağlayan ürünleri var. Ülkemizde bir distribütörü var ama ürün getirmiyor. Hoş artık bir yağmurluğa vergiler dahil 2000lira vermek ile ıslanıp evde kurumak arasındaki pratik hesabı yapmak ve kurak giden kışlara sevinip artan gıda fiyatlarına sevinmek arasında rezonansta kalmak çabası. Sevinmek diyorum, zira madura diyetinin en önemli tetikleyicisi artan gıda fiyatları.

Şu günlerde hava iyiden iyiye soğudu. Genellikle Karadeniz sahil yolunda sürdüğüm için rüzgara çok maruz kalıyorum. Pedli tayt üzerine Decathlon eşofman giyiyorum ama dizlerim çok üşüyor arkadaşlar. Buna nasıl bir önlem alabilirim? Kol için rüzgar koruması gördüm ama diz için olanından bulamadım. Şu kardeşinize bir yardımcı olursanız, müteşekkir olurum.

Şu günlerde hava iyiden iyiye soğudu. Genellikle Karadeniz sahil yolunda sürdüğüm için rüzgara çok maruz kalıyorum. Pedli tayt üzerine Decathlon eşofman giyiyorum ama dizlerim çok üşüyor arkadaşlar. Buna nasıl bir önlem alabilirim? Kol için rüzgar koruması gördüm ama diz için olanından bulamadım. Şu kardeşinize bir yardımcı olursanız, müteşekkir olurum.
Şu tarzda bütçenize uygun birşey alabilirsiniz. Bunun bütün bacak boyunu kapatacak şekilde olanlarıda mevcut

(link)

Bu arada ben içlik yün alt ve üst ile dışıma hava ve yağmur geçirmez naylon polyester kıyafetler tercih ediyorum. Çok üşüyeceğimi hissedersem, suluğumun birine sıcak bitki çayı, sade kahve ya da süt koyuyorum..

Bildiğim kadarıyla bu giyim kombosu, olabilecek en ama en kötü giyim kombosu. Yün içlik teri çok ciddi anlamda tutarken, bir de hava almaz bir en üst katmanla o terin hiç kurumasına imkan olmuyor ve ter üstüne ter iyice sıkıntı oluşturur.

Kış giyimi katmanlı olur. En alta nefes alabilen bir içlik, üstüne pamuklu bir katman ve en üste de hava geçirgenliği daha az olan bir ceket ya da montla sürerseniz sıkıntı yaşamazsınız. Vücut zaten efordan dolayı kendini sıcak tutabiliyor, önemli olan hava alış verişinin yapılabilmesi ve terin mümkün olduğunca üstte kalmaması.

Ucuz yollu bir içlik öneriniz var mıdır

Şu tarzda bütçenize uygun birşey alabilirsiniz. Bunun bütün bacak boyunu kapatacak şekilde olanlarıda mevcut

(link)
Daha önce buradan alışveriş yapmadım hiç. Fakat benzerlerinden Türkiye deki sitelerde bakayım.

Bildiğim kadarıyla bu giyim kombosu, olabilecek en ama en kötü giyim kombosu. Yün içlik teri çok ciddi anlamda tutarken, bir de hava almaz bir en üst katmanla o terin hiç kurumasına imkan olmuyor ve ter üstüne ter iyice sıkıntı oluşturur.

Kış giyimi katmanlı olur. En alta nefes alabilen bir içlik, üstüne pamuklu bir katman ve en üste de hava geçirgenliği daha az olan bir ceket ya da montla sürerseniz sıkıntı yaşamazsınız. Vücut zaten efordan dolayı kendini sıcak tutabiliyor, önemli olan hava alış verişinin yapılabilmesi ve terin mümkün olduğunca üstte kalmaması.

Ben 92 kg da ve 185 boyundayım. Durduğum zaman eğer terliysem zaten üste sizin kombonuzu da giysem sıkıntı oluşturur. Ben terlemek istediğim için böyle bir kombin yapıyorum. Bir de üstümdeki kıyafetlerin hava tahliye bölmeleri mevcut. Bunu geçtim, üstüne jumbo boy çöp poşeti giyip koşu ve yürüyüşlere çıktığımız askeri eğitimcilerimiz vardı ve onlar bu işten anlamıyor muydu? Siz kendinize göre giyinin ben kendime göre..

Ben 92 kg da ve 185 boyundayım. Durduğum zaman eğer terliysem zaten üste sizin kombonuzu da giysem sıkıntı oluşturur. Ben terlemek istediğim için böyle bir kombin yapıyorum. Bir de üstümdeki kıyafetlerin hava tahliye bölmeleri mevcut. Bunu geçtim, üstüne jumbo boy çöp poşeti giyip koşu ve yürüyüşlere çıktığımız askeri eğitimcilerimiz vardı ve onlar bu işten anlamıyor muydu? Siz kendinize göre giyinin ben kendime göre..

Şimdi, kendiniz isterseniz çırılçıplak çıkın sürün. Kime ne? Ama tutup da baştan aşağı yanlış olan bir şeyi insanlara önerirseniz ve bir kişinin bile hasta olmasına sebep olursanız vebali sizin üstünüzde. O yüzden, ben yanlış gördüğümün doğrusunu insanlara aktarırım. Bunda bir sorun yok.

Benim dediğim komboyu giyerseniz eğer, üstünüzde ter kalmaması için zaten bu. Hava alan içlik adı üstünde, hava alması ve terin havayla buluşması sayesinde sürekli kuruyor. Yün içliğin çektiği teri kurutmak için değil sürüş esnasındaki rüzgar, yarım saat ütüleseniz anca kurur. Daha az hava alan bir mont ya da rüzgarlık da, içeriye teri kurutacak kadar hava girişi sağlar ve aynı zamanda rüzgardan da korur. Bu giyim şekli öyle gizli saklı ya da ileri seviye bir teknik falan da değil. Çok temel seviyede, tüm internette benzer örneklerini bulabileceğiniz bir şekil. Şu öneriye bile egonuz incinmiş bir şekilde karşı çıkmanız gerçekten inanılmaz garip.

Üstüne jumbo boy çöp poşeti geçirip de koşu yapan kişinin aklından ben şüphe ederim, titrinden bağımsız olarak. Ama zaten askerlik dediğimiz kavram da gereksiz bir şekilde acıya dayanıklılık geliştirme takıntısında olduğu için, çok da şaşırmadım askeri eğitimcilerin öyle yapmasına.

Geri