Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Günaydınlar, geçen yıl iş yerine yol bisikleti ile gittiğim için forma vs ile hiç sorun yaşamadım hava yağışlı da olsa. Şimdi ise katlanır ile gideceğim yaklaşık 6 km kadar mesafesi var. Katlanır sürerken formaları giymek biraz abes geldi bana. Katlanır bisiklet süren arkadaşlar nasıl giyiniyorlar acaba?
Kamuda çalışan biri olarak; şu an serbest kıyafet uygulaması olsa da bundan önce de kumaş pantolonla sürüyordum katlanırı. Oturuş pozisyonu açısından rahatsızlık vermiyor. Üstüme ise 10 derece altındaki havalarda Mudwill marka siyah softshell ceket giyiyorum. Nefes alabilirliği çok iyi değil ancak rüzgar ve çiseleme yağmuru geçirmiyor. Daha ılık havalarda ise Exuma'dan aldığım düz gri renkli hardshell rüzgarlığı giyiyorum. Bunlar kıyafet bütünlüğünü bozmuyor. Yağmurlu havalarda ise altıma yağmur pantolonu giyiyorum. Paça bandı olmazsa olmaz. Ayrıca kask altında Decathlon'dan aldığım merinos yünü bereyi kullanıyorum. Hem ince hem sıcak tutuyor. Eller içinse polar eldiven.

Scudo
200tlye kadar mont/softshell tavsiyelerine açığım:ssrtcbya:

Son düzenleme:
boy 174, göğüs-bel-kalça 90-70-90, kilo 65. S mi almalıyım? hiçbir yerde chart bulamadım :(
edit: small aldım
Hangi siteden aldınız ? Ben beden bulamamıştım.

@qtay hangi Exuma M alabilirdin eğer düşündüğüm modelse.

@beermug yanlışınız var, arkadaşın dediği doğrudur. Exuma, Decathlon için ülkemizde üretim yapmıştır ve bu model de o ürünlerden.

Ürünü kalitesiz bulmussunuz, olabilir sizin görüşünüz. Ancak ben gerek kumaş kalitesi gerekse kullanışlılik ayrıntıları ve amaca çok iyi hizmet etmesi açısından cok başarılı buldum.

Ayrıca araştırdığınizda ürünün 100 ve 500 değil, 2015 serisi "Btwin 700" seviyesinde bir ürünün olduğunu göreceksiniz.
Bize denk gelen korsan olabilir o zaman.

@Alperen Ç bikeandoutdoor'dan -farketmeden- ellerindeki son S beden exuma ceketi aldım

@trainspotting35 abi en son exumanın kendi sitesindeki diğer ürünlerin chartlarından baktım çok net S çıkıyordu alayım dedim, gelince göreceğiz👀

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Aldığınız ürünü tam bilmiyorum ama benim aldığım modelde eğer ter tahliyesi hiç yok sauna etkisi yapıyor resmen.

@Cambaz exumayı çok yerde çok defa gördüm duydum o şekilde bir sorun çıkarabileceğini hiç zannetmem orjinal olduğuna veya üstüne daha kalın birşey giymediğinize emin misiniz :koptum:

(link)
Arkadaş bu monttan bahsediyorsa bırak sauna etkisini strech film sarıp çıksan daha az terlersin. Bu mont tam olarak fiti fiti sahilde 10 km ile gezeyim montu.

@qtay bakın benim aldığım modelse diyorum.
(link)
Sizin aldığınız model hangisiyse paylaşın da biz de fikir sahibi olalım.

@Cambaz paylaşayım hocam tabii (link)

sizin aldığınız ürün bisiklet aktivitesine özel üretilmediğinden sorun yaşıyor olabilirsiniz. kapüşonu var bilemedim:naslyany:

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
@qtay muhtemelen. Ben de sizin aldığınız ürünü bilmediğimden sizin yararınıza fikir belirtmek için yazdım. Biraz daha ulaşım-şehir içi kullanım amaçlı almıştım ben alırken zaten. Üst mesajlarda üründen bahsetmiştim.

• Beğen
Tepkiler: qtay
@Cambaz çok teşekkür ediyorum, daha yukarıyı okumadığımdan eski mesajlarınızı görmemiştim :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Kamuda çalışan biri olarak; şu an serbest kıyafet uygulaması olsa da bundan önce de kumaş pantolonla sürüyordum katlanırı. Oturuş pozisyonu açısından rahatsızlık vermiyor. Üstüme ise 10 derece altındaki havalarda Mudwill marka siyah softshell ceket giyiyorum. Nefes alabilirliği çok iyi değil ancak rüzgar ve çiseleme yağmuru geçirmiyor. Daha ılık havalarda ise Exuma'dan aldığım düz gri renkli hardshell rüzgarlığı giyiyorum. Bunlar kıyafet bütünlüğünü bozmuyor. Yağmurlu havalarda ise altıma yağmur pantolonu giyiyorum. Paça bandı olmazsa olmaz. Ayrıca kask altında Decathlon'dan aldığım merinos yünü bereyi kullanıyorum. Hem ince hem sıcak tutuyor. Eller içinse polar eldiven.
Merhabalar,
Bende arka kısmı bisiklet kullanırken biraz daha uzun olan bir softshell mont bakıyorum. Mudwill (Bursa firması sanırım) yorumlarda oldukça iyi duruyor ama farklı sitelerden bakmış olmama rağmen hangi modelinin arka kısmı nispeten daha uzun çözemedim. Mesela firmanın internet sitesinde stok kodu 800101 olan ürün gözüme çarptı. Bu konuda öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Merhabalar,
Bende arka kısmı bisiklet kullanırken biraz daha uzun olan bir softshell mont bakıyorum. Mudwill (Bursa firması sanırım) yorumlarda oldukça iyi duruyor ama farklı sitelerden bakmış olmama rağmen hangi modelinin arka kısmı nispeten daha uzun çözemedim. Mesela firmanın internet sitesinde stok kodu 800101 olan ürün gözüme çarptı. Bu konuda öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
exuma aldım memnunum hocam

@hmtarkan açıkçası nefes alabilirlik konusunda pek iyi değil, çok soğuk olmadıkça kullanmıyorum onu. Özelden yazarsanız daha ayrıntılı cevap verebilirim

• Beğen
Tepkiler: hmtarkan
Selamlar, kullanan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine temiz bir 2.el Shimano s2000 kılıf ile ayaklar artık sıcacık.:hhhhhh: Giymesi çıkarması da çok kolay.

Forumda denk gelmedigim için paylaşmak istedim. Belki benim gibi üşüme derdine çözüm arayanlara faydası olur.

Velotoze naylonları sadece yağmur, çamur için, üşüme derdine çözüm değilmiş bilginize...IMG_20210412_221702__01.jpgIMG_20210412_221710__01.jpgIMG_20210412_221732__01__01.jpg

Arkadaşlar merhaba, malum soğuk günler yaklaşıyor. Yeni sezon ürünleri çıkmadan fırsat sayılabilecek kışlık softshell mont önerilerinizi alabilir miyim?

Geri