Scudo Sports

Kişilerin hobilerine saygı göstermeyen insanlardan bıktım

Siz iyisiniz. Ben daha annemle babamın bisikleti nasıl gördüğünü çözmeye çalışıyorum. Hadi babam derslerimi düşünüyor, ki sonuna kadar da haklı, annemle konuşuyorum, bisikletle biraz ciddi bişey yapmaktan bahsetsem konuşmalarından korktuğunu hisseder gibi oluyorum. Yav ikisi de üniversite okumuş, biri fizik, biri kimya öğretmeni olmuş, 40km gittim diyince sanki çok kötü bişey yapmışım gibi konuşuyolar. Başkası günde 450km gitti, o manyak mı şimdi? Neyse en azından annem birkaç kişinin turlarını okudu da daha makul düşünmeye başladı. Ama onları yazın bisikletle izmir'e gitmeme izin vermeye ikna etmek için daha çalışmam lazım.

Scudo
O gözlük yerine kaynak gözlüğü al tak daha iyi lafını çok duyuyorum çevremden.

Bana da öyle davranıyorlardı geçen sene.Bu sene patronum ve bi arkadaşı dahi 1 aydır işe yeni bisikletiyle gidip geliyor.Arabası çalısmamaktan aküsü bitmiş o derece :D .Onların yolu benim yolumun yarısı ve düz sahilden benden daha uzun sürüyor yolları ama çok eğlendiklerini söylüyorlar.Ama forma'ya, gözlüğe, kask'a geçiremedim.Bisiklet neyse de kask takmam derken şimdi kask'ı da düşünüyor.Yani onların senle dalga geçtiği kadar sende onlarla dalga ve şaka yoluyla fikirlerini anlatırsan yavaş yavaş insanların kafasına girip bilinçlendirmeyi başarabiliyorsun.

Bunları aslında hoş karşılamak lazım. Yani onlar kaskı gözlüğü sadece yarışçı aleti olarak görüyorlar, alelade birinde görünce şaşırıyorlar. Bıkmadan usanmadan anlatmak lazım. "30 km hızla anayoldan giderken gözüne sinek kaçarsa kaza yapma ihtimalim çok, gözlük o yüzden lazım, 50 km sonra sele ağrı yaptığı için bunu giyiyorum" diye anlatın. Toplumda kask kullanarak farklılık yaratıldığını maalesef biliyorsunuz, o yüzden bence bu kadar kırılmaya gerek yok. Ki bu ülkede bisiklet kullananların %95'i kask takmıyor, biz azınlık durumunda oluyoruz. E adamın kullandığı bisiklet 200 liralık olunca 50 lira kaska vermeyi gereksiz görmesi doğal.

@Ertuğrul

evet işin birde bu boyutu var kaç para ..... oooo oparaya araba alınır vs

Böyle konuşanlara aldırmayın. Bisikleti hala çocukların oyuncağı olarak gören insanlar çoğunlukta ülkemizde. Bu zevki tadamamış ve güvenlik anlamındaki ciddiyetini kavrayamamış insanların böyle konuşmaları normal.

üç kuruşluk şahine 10 kuruşluk masraf yapanlara birşey söylemezler ama neden ? çünkü kafa yapıları aynı bisiklet onlar için sadece çocuk oyuncağı böyle kişiler ile mümküm mertebe muhatap olmayın ki sinirleriniz daha fazla yıpranmasın

Bence tepki gösterme sebepleri cesur olamadıkları için ben bisiklete 1500 TL verirsem kask gözlük takarsam benimle dalga geçerler gibi bir düşünce içindeler cesaret gösterip bu güzelliği yaşayanları kıskanarak hatta gizliden gizliye özenerek bu eleştirileri yapıyorlar.

Zamanla alışacaklar örnek veriyim ama bisiklet ile değil:3 Yıl önce saçımı uzatma kararı aldım biraz uzadığında kestir bu ne hal gibi laflar işittim saçım uzadı rahatça bağlamaya başladım hala laf edenler vardı önceleri cevap vermiyordum uzatıyorum öylesine diyordum can sıkıcı bir hal almaya başlayınca tavrım değişti sence bu senin dalga geçme çabalarını önemsiyor olsam bu saç uzun olmazdı gibi cevaplar vermeye başladım onlarda anladı onların laflarına aldırış etmediğimi saçım 3 yıldır uzun kimi zaman omuz hizamda kimi zaman daha uzun boyda tuttum artık alışmış olacaklar ki laf edenler yok enteresan şekilde yakışmış gibi sözler duyuyorum sanırım mahalleme seviye atlattım bu konuda :)

Şuan bisikletime kafayı taktıklar bu kadar para verilir mi düşüncesindeler ama bu konuyu da aşmalarını sağlayacağım.

Hobilere saygı beklerken onların hobilerine de saygı duymak gerek.

Bence fiyat konusu artırabildiğiniz kadar artırın. Bisiklet 500tl mi. 2000 diyin. Kaskı 300 gözlüğü 200 yapın. Tayt niye giyiyorsun diyenlere hava olsun, böyle daha yakışıklı oluyor falan diyin. Hemen kesilir göreceksiniz.

Bunun benzerini ben maaşımla ilgili yapıyorum. Kamuda çalışıyorum ben. Ne kadar alıyorsun diyene 10.000 TL diyorum. Üstüne bir de mucipçe sırıtıyorum, bir daha sorma cesareti gösteremiyor :D

Geri