mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.214
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kışın turlamaya bayılırım. Adeta şarkıda zikredildiği üzere kış turlarının aşkından geberiyorum. Kilometre saatide bunu ispatlıyor. Sonbahar ile uzun erimli turlarımda kilometre artışı var. Kış dayanıklılığı da arttırıyor. Yazın yapış yapış bisiklet sürmektense kışlık giyim ile bisiklet sürmek daha zevkli. Şunun gördümki iyi bir giyim ile kışın bisiklet ile yapılamayacak şey yok. Tek kısıt gün saatlerinin kısıtlı olması. Birde bisiklet sürmeni engelleyecek kar örtüsü. Nedense kışın doğayı daha iyi dinleyebiliyorsunuz; güneşin ufuk hattından ayrılmayan çizgisi, gökyüzünün koyu maviliği. Çok net söyleyebilirimki çadırlı turlarda kışın olabilmeli. Uygun çadır, mat, uyku tulumu birlikteliği en zorlu kış turlarınıda mümkün kılar. Sabah yalınlaşmış doğanın içerisine uyanmak, dışarda zemheri buz keserken bütan ocakta sıcak çayın keyfi ile kendine gelmek. Sonra cılız gün ışığında pedallamanın hararetiyle yolculuk yapmak. Tabi terlememek ve terleyen çamaşırı bir an önce değiştirmek ve kurutmak şart.
Kışın sisler içerisinde yalnız başına turlayanlar. İşte benim kahramanlarım.
Kışın sisler içerisinde yalnız başına turlayanlar. İşte benim kahramanlarım.