Scudo Sports

Kış turları ve turcuları

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kışın turlamaya bayılırım. Adeta şarkıda zikredildiği üzere kış turlarının aşkından geberiyorum. Kilometre saatide bunu ispatlıyor. Sonbahar ile uzun erimli turlarımda kilometre artışı var. Kış dayanıklılığı da arttırıyor. Yazın yapış yapış bisiklet sürmektense kışlık giyim ile bisiklet sürmek daha zevkli. Şunun gördümki iyi bir giyim ile kışın bisiklet ile yapılamayacak şey yok. Tek kısıt gün saatlerinin kısıtlı olması. Birde bisiklet sürmeni engelleyecek kar örtüsü. Nedense kışın doğayı daha iyi dinleyebiliyorsunuz; güneşin ufuk hattından ayrılmayan çizgisi, gökyüzünün koyu maviliği. Çok net söyleyebilirimki çadırlı turlarda kışın olabilmeli. Uygun çadır, mat, uyku tulumu birlikteliği en zorlu kış turlarınıda mümkün kılar. Sabah yalınlaşmış doğanın içerisine uyanmak, dışarda zemheri buz keserken bütan ocakta sıcak çayın keyfi ile kendine gelmek. Sonra cılız gün ışığında pedallamanın hararetiyle yolculuk yapmak. Tabi terlememek ve terleyen çamaşırı bir an önce değiştirmek ve kurutmak şart.
Kışın sisler içerisinde yalnız başına turlayanlar. İşte benim kahramanlarım.

Scudo
cumhuriyet bayramında yaptığımız turda biraz ''erkeklik'' yapıp şortla çıktım. Hava fena değildi ama bir açtı bir kapattı rüzgar sürekli vardı ve ben yaklaşık 12 saat boyunca o halde dışardaydım. Eve geldiğimde dizlerim çok feci bir biçimde ağrıyordu. Gelir gelmez yorgana nasıl sarıldığımı bir ben bilirim.
Siz siz olun soğuk ve yağışlı havalarda şortla dışarı çıkmayın :)

@mersault ertesi gün direk içlik ve tayt araştırmasına gömüldüm.

Kışlık üst arayanlara tavsiye olunur;
(link)
birde resmini eklediğim ürün var ama sitesinde bulamadım. Bu ikisi hem sıcak tutup hem rüzgardan koruma sağlıyor.
Rüzgarlık hem terletmiyor hemde fosforlu şeritlerle çevrili. Bisiklet değil koşu reyonundan olduğu için arka cepleri yok ve daha ucuzlar.
Scott marka bisiklet rüzgarlığı denemiştim, aynı kumaş ve özelliklerde. (Scott 120 Euro, bu 40-50 Tl civarında)
Kiprun.png
Maillot .png

bende üstümü tamamlasam ne güzel olacak ama benim ruhumdaki insanların başka illerde olması vallahi benim için hayal kırıklığı burada bırak ilçeler arası tur yapmayı dışarı bisikletle çıkmaya güneşli yağmursuz gün yok :D 4 mevsimlik insanım şayet yağmurlu günde sürmeyi sevmem

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
yaz kış farketmiyor ben hep çıkıyorum yağmur olmasın yeter

Sen bisiklete biner miydin sayin @mehmetsunu bey oysa biz seni forumca 3 ayda bi bisikletinin tozunu almaya garaja inen biri olarak biliyorduk!

• Beğen
Tepkiler: Burak Afrasyap
merhabalar. bisiklet hobime sonunda bugun aldigim merida crossway 100 bisikletim ile start verdim :). ama soğuk havayı unutmusum ki denizlide aksam uzeri hava 10 derecelere kadar dusuyor. sizler bu gibi havalarda ne tur seyler giyiyorsunuz bisiklet surmek icin tavsiye edeceginiz üşütmeyecek türde kiyafet önerileriniz varmıdır

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Birde gezinirken denk gelen eski bir aifş bir görsel ekleyelim http://4.bp.blogspot.com/-JVPqUSuilZk/VpVGUhJDJnI/AAAAAAAACmI/swKzLkGH-EQ/s1600/afi%25C5%259F_kar_k%25C4%25B1yamet_2.png

İttifak arayışları yolunda her ne kadar istikşafi görüşmeler başlamış olsa da ben diyorum @mehmetsunu yaşlandı diye ama kimse beni dinlemiyor! Bakınız; içlik derdine düştü bile.

@mehmetsunu

En nihayet aynı kafada birisine rastladık. Deniz kenarında kış neki. Erzurumun kar soğuğunda sürenler beri gelsin. Hele birde karşı rüzgâr ile tam bir macera. Hodri meydan.
H a bu arada gençler kış uykusuna yatsınlar. Kız gibi bisikletlerini de yanlarında yatırsınlar. Benim mosso şimdiden kara battı da. Eksi yedide dışarıda bekliyor!

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mmehmedd

Eveeettt güzel bi konuya degindiniz ama deniz kenarında sürmekte çok basit birşey değil :) hele ki İzmirde :) ben gergin ise git gel İzmir Urla sahilini kullanıyorum(git gel gunluk18km) :) nedense rüzgar hep karşıdan eser :D :D hic rastlamadım arkadan kestiğini :D yazında hava aşırı rüzgarlı oluyor sıcak olsa da :D yakında video çekip atarim :) ha bu arada acemi askerligimi sivasta yaptım :)

Edit: benimkide mosso wildfire ortak yanımızda yeter :D

Geri