Scudo Sports

Kış boyunca bisikletin balkonda beklemesinin sonuçları

@Rüzgarınoğluyumben
Ben de farklı bir şey söylemedim ki. Elbette daha iyi yıkar. Profesyoneller de bu şekilde yıkıyorlar. Ancak girmemesi gereken yerlere de giriyor işte :)
Şimdi videosunu bulamadım ama profesyonel takımların ustalarına neden bisikletleri bu şekilde tazyikli suyla yıkadığını sorduklarında ise "Bizim parçalarımızın parasını sponsorlarımız veriyor. Bizim için zaman her yarıştan önce parça değiştirmekten daha önemli" diyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Scudo
@Çağrı Soylu. He yani bisikletin parçalarına mı zarar veriyor anlamadım ben:)

• Beğen
@Rüzgarınoğluyumben
Rulman gibi aslında içine su girmemesi ve devamlı yağlı kalması gereken parçaların içine kadar girerek yağın gitmesine ya da azalmasına neden oluyor. Bu farkedilmezse kullandıkça parçaya zarar veriyor evet.
Ayrıca eğer boyası eskimiş ya da kötü boyanmış bir bisikletin boyasını da alabilir. Bu da benim yorumum :)

Teşekkürler hepinize arkadaşlar. Ben de aslında evin içine koymak istiyorum ama hanım izin vermiyor açıkçası :). Tabi ki içerde olsa soğuğa sıcağa maruz kalmaz. Uzun zamandır balkonda olduğundan toz ve kuş pislikleri içine işledi resmen, banyoda sabunlu suyla yıkamak aklıma geldi ama çok kirliydi, bir de tüm pisliklere ulaşamıyoruz o yüzden köpük ve tazyikli suyla yıkattım, tabi önce mazotla fırçayla yağlı yerlerini temizledim. WD40 nedir bilmiyorum, daha önce bisikletçinin tavsiye ettiği sıvı gres spreyiyle yağlıyordum çok pislik topluyordu, normal makine yağıyla yağlıyorum artık. Tazyikli suyla yıkadıktan ve kuruladıktan sonra tüm yağlanması gereken yerleri, aktarıcıların yayları dahil, yağlamayı unutmamak lazım. Hanımdan şu izni aldım, tekerleri söküp dolabın üzerine koyabilirmişim :) ,olsun bu da bişey .

WD40 bir marka aslında. Her kağıt mendile Selpak dememiz gibi. Ben muadili olan ve Bauhaus, Koçtaş gibi yerlerde satılanları kullanıyorum. 8-9₺ fiyatları var. Max 10-15 ₺.

• Beğen
Gecmis olsun @Cem Tunç ! en kisa zamanda sagliginiza ve bisikletinizle keyifli zamanlara kavusmaniz dilegi ile...

Tazyikli su konusu konusuldugu gibi. Eger titiz ve dikkatli sekilde gobeklerden (tekerlek ve aynakol), sele borusundan su girmeyecek acilarda ve dikkatli kullanilirsa tazyikli su basit ve verimli :) Ama araba yikamaci ne kadar dikkat eder bilinmez elbette :p Araba yikamacinin en iyi yani basincli hava ile en ucra noktalara kadar hizla kurutabilmesi :harika:

Cem Bey sanirim su bisiklet kilifi veya naylon bir ortu sizin icin verimli olacaktir uzun sure kullanmadiginiz eya balkona kaldirdiginiz durumlarda.

• Beğen
@KuzuBoyz
Sprey şeklinde yağ anladığım kadarıyla.

@Cem Tunç
Evet, ucunda ince bir borusu var. Dar alanlara da püskürtmek için.

• Beğen
WD40 yağ değildir. Yağlı bir madde olsa da özünde pas sökücü, kilit açıcı pislik temizleyici bir maddedir.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Benim bahsettiğim kontak sprey gibi,anladım.

Kullandığınız malzemeleri markalarıyla yazarsanız size bir kaç bir şey önerebilirim belki. Geçmiş olsun.

• Beğen
WÜRTH HHS DRYLUBE-KURU ZİNCİR YAĞLAMA SPREYİ

• Beğen
Ben de bir keresinde kış boyunca balkonda bırakmıştım.Bir sürü pas sökücü falan anca temizlendi..Şimdi ise asla bırakmam :)

Geri