Scudo Sports

Kış boyunca bisikletin balkonda beklemesinin sonuçları

Cem Tunç

@bike33travel
Tepki
369
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Merhabalar, yaklaşık 3 ay önce kalp ameliyatı oldum ve bisikletim hep balkonda kaldı, dün bakım ve temizliğini yaparken yer yer (özellikle jant telleri) paslanmalar gördüm. Zinciri ve dişlileri mazotla temizledikten sonra araba yıkama yerlerinden birinde köpükle ve tazyikli suyla yıkatıp kuruladıktan sonra paslı yerleri kontak spreyi (pas sökücü, temizleyici, koruyucu, yağlayıcı) ile yağladım. Bu işlem yeterli midir, ayrıca bir malzeme ile korumak gerekli midir, teşekkürler.
IMG_20150203_112050.jpg

Scudo
Geçmiş olsun. Çok zor bir ameliyat geçirmişsiniz. Bisikleti kullanmaya başlamadan önce muhakkak doktorunuza başvurun.

yapmış olduğunuz işlemler yeterlidir. Balkondan ziyade başka bir yeriniz varsa orada muhafaza etmeniz daha iyi olacaktır. Yeriniz yoksa korunaklı naylona sarabilirsiniz. Su almasın şimdilik yeterli olur.

Kaskınız ve dikiş yerlerinizi de korumak adına rüzgar geçirmeyen elbiseler giymeniz sizin için olmazsa olmazlardandır.

Teşekkürler Samet hocam, tabi ki doktoruma danıştım, açık kalp ameliyatı olduğumdan göğüs kısmımın iyileşmesi zaman alıyor, iyileştikten sonra evereste dahi çıkabilirsin dedi, tabi ki evereste çıkmam ama bisikletten de vazgeçmem, baharda başlıycam yavaş yavaş.

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
Çok geçmiş olsun Cem bey. Rahat olun bizde havalardan sebep cok fazla süremiyoruz bu aralar. Bahar hepimize iyi gelecek, sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
@Cem Tunç

Göğüs kasının yanına bacak kaslarınızın iyileşmesinde pozitif etkisi çok olacaktır bisikletin.

• Beğen
Geçmiş olsun.Bisikletini balkonda saklayanların ayrıca bisikletin ,güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması için üzerini örtmeleri iyi
olur.Sürekli güneş ışını boyaya,özellikle lastik tekerleklere zarar verir

• Beğen
@Rüzgarınoğluyumben
Geçen yıl ortalarında bir arkadaşım peşin 1400 liraya almıştı, iki hafta sonra ailesinin baskısıyla satıcam dedi, bana 1250 liraya taksitle sattı.

@Serdar Kaptı
Serdar hocam kışın da aktif sürüyorduk aslında, tabi biraz zor oluyor yaza göre..

Gecmis olsun. Benim bisikletim evde odamda. Yaklasik 3,5 senedir birgun bile disarda kalmadi. Ve hergun bindikten sonra yikar temizlerim. Bu durumda dahi tellerde hafif paslanmalar var tam birbirine degen x harfi gibi olan kisimlarinda. Ben cok kafaya takmiyorum her binisimde rutin kntrollerimi yaptigim icin icime sinmeyen bi durum olana dek binerim. Bu zamana kadar uzmedi beni sukur insallahta uzmez:)

• Beğen
@Ahsen Okyay. Bisikleti kolayla temizlesek nasıl olur ben denedim baya güzel oldu bisikletime bakınca kendimin yansımasını gördüm o kadar temiz :)

Ben 1 yıl kadar balkonda tuttum. Ön amortisörlerde noktacıklar şeklinde paslanma oldu. Her yerini WD40 ile yıkadım resmen. Sonra 2-3 gün öylece bekledi. Bezle silince tüm pas gitti. 1-2 hafta kullanmayacaksam WD40 ile her yerini yıkıyorum ve öyle bırakıyorum. Balkonda da tutmuyorum artık. Bodruma koyuyorum.

• Beğen
Geçmiş olsun. Bundan sonraki yıllarınızda başka sağlık problemleri yaşamamanız dileğiyle...

Uzmanlar bisikletinizi araba yıkama yerlerinde yıkatmanın yanlış olduğunu söylüyorlar. Tazyikli su parçalardan olması gereken yağı da alıp götürüyor. En iyisi elinize bir kova sabunlu ılık su alıp süngerle temizlemek deniyor.
Bahsettiğiniz kontak spreyi WD40 ise WD40 ve türevleri toz toplar. Zincir, ruble, göbek gibi yağlı olması gereken bir yer varsa yağ ile yağlamak daha doğru olabilir.

• Beğen
@Çağrı Soylu
Tazyikli su tam tersine daha iyi yıkar. Ben yakınımda olan petrol ofisine gidip sabunlayıp daha sonra tazyikli suyla yıkıyorum. Bisikletin bez girmeyecek yerlerinide giriyor yani bisiklette hiç gram toz,kir kalmıyor.

• Beğen
geçmiş olsun.. tez zamanda eskisi gibi pedallamanız temennimiz.. ben de bisikletini evin içinde baş köşede tutanlardanım.. başka biryerde asla içime sinmez o_O

geçmiş olsun.

içine işleyeceğini sanmıyorum pasın. kadro için kaplamalar var aslında strech film mi ne onun gibi. belki jantlar ve diğer parçalar için de o tarz ürünler vardır.

• Beğen
Geri