Scudo Sports

Kırmızı ışıkta durmayan bisikletliler dikkat

Burada sanırım haber içinde bir clickbite durumu var sanki. neden derseniz bildiğim kadarıyla kırmızı ışıkta geçme durumunda idari işlem tesisi için herhangi bir kayıt durumu gerekmiyor. Kask cezası için iptal cezası verilmiş olabilir ama krmızı işık ihlalinin iptalini söz konusu görmüyorum. Tabi tutanağı tutan memur kask ve kırmızı ışık cezasını aynı makbuzda kesmediyse. Ezcümle bu haberi direnek noktası alıp trafik polisine kırmızı ışık cezası için itiraz edecek olan olursa sürpriz ile karşılaşabilir.

Scudo
Ben alıştım arkadaşlar kilitli pedala da söküp çıkartmaya da. Beyinde ki stres yönetim merkezi size sinyal gönderiyor kırmızı ışıkta dur diye. İlk seferde geçiyorsun yapmasamıydım veya geçmesemiydim diyorsun sonra o merkez bir iki aynı hatadan sonra duruyor. Araç kullanırken bile beyin tepkisiz kalıyor.

Öğrenmede de metot aynıdır. Sürekli tekrarlarla öğrendiklerimiz pekişir. Hatalarda da durum aynı. Siz siz olun hem kendiniz hemde sizin sevdikleriniz için kurallara uyun. :harika:

Avrupa standatları, kasksız zaten kesin cezayı diyemiyoruz maalesef. Bugün avrupada kasksız trafiğe çıkamazsınız çünkü kanunlarında trafikte bisiklet süreceklerin uyması gereken kurallar mevcut. Bizim kanunlarımızda böyle bir şey yok, bu yüzden ceza kesemezler. Bu demek değil ki kasksız emniyetsiz sürün kırmızıda geçin. Araçlar hangi kurala uyuyorsa bizde onlara uymalıyız, bu bizim emniyetimiz için. Kırmızı ışıkta geçtiğinizde diğer yollara dikkat etmezseniz sıkıntı. Birisi vardı kırmızıda geçersen ceza yersin dediklerinde "G...mde plaka mı var kaçarım" diyordu o geldi aklıma :D
Butun avrupa da yok malesef. Bu işler kanunla olmaz zaten şahsi bilinç gerekir. Ben ispanya modelini uyguluyorum.ULKELER_KASK.jpg

Butun avrupa da yok malesef. Bu işler kanunla olmaz zaten şahsi bilinç gerekir. Ben ispanya modelini uyguluyorum.233145 dosyayı görüntüle

Çok mantıklı. Havalar sıcak ve yokuşlar çok terletiyor. Yokuşu çıkana kadar kaskı çıkarabilmek çok rahatlatıcı olacaktır. Zaten neredeyse yürüme hızına yakın oluyorsun. İlk düzlüğe çıkıldığında takılmalı. Takmak istememin sebebi serseri mayın gibi sürücülerden kaynaklı kafayı kaldırım kenarına bir yere çarpma korkusu. Ayrıca biraz hız aldığımda, yine düşme tehlikesinde kafayı korumak.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Avrupa standatları, kasksız zaten kesin cezayı diyemiyoruz maalesef. Bugün avrupada kasksız trafiğe çıkamazsınız çünkü kanunlarında trafikte bisiklet süreceklerin uyması gereken kurallar mevcut. Bizim kanunlarımızda böyle bir şey yok, bu yüzden ceza kesemezler. Bu demek değil ki kasksız emniyetsiz sürün kırmızıda geçin. Araçlar hangi kurala uyuyorsa bizde onlara uymalıyız, bu bizim emniyetimiz için. Kırmızı ışıkta geçtiğinizde diğer yollara dikkat etmezseniz sıkıntı. Birisi vardı kırmızıda geçersen ceza yersin dediklerinde "G...mde plaka mı var kaçarım" diyordu o geldi aklıma :D

Merhaba,

Avupa'da tam olarak nerede kaksiz trafige cikamazsiniz? Bunu okuduklariniza gore soyluyorsaniz bizimle de link paylasabilir misiniz? Tercrubelerinize gore soyluyorsaniz nerede, ne kadar bisiklet kullandiniz Avrupa'da?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@suyunsesi Arkadan çarpacak bir araçta ilk temas yeriniz kafanızla size çarpan aracın kaportası ya da camı olacaktır. Hatta yokuş çıkarken hızınız daha az olacağından çarpanın etkisi daha fazla hissedilecektir. Aynı yönde hareket eden 80 km / saat hızla giden araç - 30 km / saat ile giden bisikletli hızı araç size 50 km / saat ile çarpış gibi olur. Yokuş çıkarken hızınız 10 km / saat oldu diyelim size çarpan araç etkisi 70 km / saat olacaktır.
@umutcelik Hollanda, İngiltere, Fransa, İtalya bunlar Avrupa ülkesi değil ki. 😂 😂 😂

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@suyunsesi Arkadan çarpacak bir araçta ilk temas yeriniz kafanızla size çarpan aracın kaportası ya da camı olacaktır. Hatta yokuş çıkarken hızınız daha az olacağından çarpanın etkisi daha fazla hissedilecektir. Aynı yönde hareket eden 80 km / saat hızla giden araç - 30 km / saat ile giden bisikletli hızı araç size 50 km / saat ile çarpış gibi olur. Yokuş çıkarken hızınız 10 km / saat oldu diyelim size çarpan araç etkisi 70 km / saat olacaktır.
@umutcelik Hollanda, İngiltere, Fransa, İtalya bunlar Avrupa ülkesi değil ki. 😂 😂 😂

Benim bildigim AB icerisinde bir tek Malta'da mecburi. Usenmedim link de buldum.

(link)

Kurallar bunlar iyi guzel ama kimse de "kask kullanmayin sakin haa" demiyor. Insan kendisini ne kadar guvene alirsa o kadar iyi.

Ne kadar güvenlik o kadar iyi tabi. Ancak, abartı sıcaklarda yokuş eziyet abi. Aşırı sıcağa maruz kalan kafamız kendini korumak için öyle bir terliyor ki, kaskı çıkarıp bir teri kontrol ediniz. Kaskın içi de vıcık vıcık oluyor. Tamam kaza riski hep var. Arkadan çarpmalar tamam ama kask olsa da, olmasa da o hızda çarpan normal bir aracı geçtim, bir de arkadan kamyon çarpmasını düşünelim. Hatta kamyon ezmesi diyelim :naslyni:. O zaman kask mask hak getire. Yine de ne demişler: "Takma kafana, kasktan başka" :D...
O zaman biz en iyisi ortaçağ şovalye zırh giysilerinden giyelim :ssrtcbya:. Ama onda da büyük bir sıkıntı var. Adamlar çoğu zaman zırhı çıkarmaya üşendiklerinden, hacetlerini zırhın içine ediyorlardı. Böğğk :booo: tamam hiç güzel ve alakalı bir benzetme olmadı :ckkmk:. Şimdi düşünüyorum yokuşta durup bir soluklanmak, kaskı çıkarıp birkaç yudum su içmek, teri silmek, sonra devam etmek... Bak şimdi canım çekti ama şu an çalışıyorum :(. Akşam olsa da eve doğru sürsem. Bisiklet zevk işi, bunu işkenceye çevirmeyelim derim :kyfmyrn:.

Güzel ülkemdede kask takmak bir mecburiyet olsa keşke,bu kadar cahil cüheda kişinin ehliyet sahibi olup araç kullandığı yollarda şart! Adam gözümün içine baka baka yan sokaktan önüme fırlıyor,ilerde ışıkta yakalıyorum,görmüyormusun benim geldiğimi birader niye yola çıkıyorsun diyorum,ben arabayım sen bisikletsin kardeşim sen düşün diyor,kural tanımıyor ve sen dikkat edeceksin diyor! şimdi gelde bu adama,bisikletinde kara yolunda yol alma hakkı olan bir vasıta olduğunu anlat.

Geçiş dikkatli olmalı.Kimse bu durumdan zarar görmemeli.....

Güzel ülkemdede kask takmak bir mecburiyet olsa keşke,bu kadar cahil cüheda kişinin ehliyet sahibi olup araç kullandığı yollarda şart! Adam gözümün içine baka baka yan sokaktan önüme fırlıyor,ilerde ışıkta yakalıyorum,görmüyormusun benim geldiğimi birader niye yola çıkıyorsun diyorum,ben arabayım sen bisikletsin kardeşim sen düşün diyor,kural tanımıyor ve sen dikkat edeceksin diyor! şimdi gelde bu adama,bisikletinde kara yolunda yol alma hakkı olan bir vasıta olduğunu anlat.
O mal şöyle düşünüyor : bana çarpsa o ölür bana bir şey olmaz...

Süper Dede
Kesinlikle öyle düşünüyor,benim tek korunağım kask o bunu biliyor ve en ufak bir temasta yerle bir olurum,bu gibi modellerin kafa yapılarını değiştiremeyeceğimize göre kendimizi kollayacağız abi başka çaresi yok.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri