SEL PER
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 802
- İsim
- Selçuk
- Başlangıç
- 1949—50
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Türkiye'de bisiklete spor/gezi anlamında binenlerin sayısı,dar gelirleri oldukları için ya da dar gelirli bir ailenin çocukları oldukları için bisiklete binen insan sayısının %5'i kadardır bence..Yani Türkiye'de bisiklete binenlerin nerdeyse tamamı fakirdir..!Kasksız motosiklete binene ceza kese kese motosiklete binenler kask takmaya başladı kimse de bunu garip karşılamıyor artık. Bisiklet için de aynı yola başvurulsa iyi olur
Yol bisikletimde spd pedal ve ayakabisini kullanmiyorum. Yarin bugun polis durdurup ," Performansina zarar veriyor, ortalamani dusuruyorsun " diye eyyamcilik etmeseler iyidir
Türkiye'de bisiklete spor/gezi anlamında binenlerin sayısı,dar gelirleri oldukları için ya da dar gelirli bir ailenin çocukları oldukları için bisiklete binen insan sayısının %5'i kadardır bence..Yani Türkiye'de bisiklete binenlerin nerdeyse tamamı fakirdir..!
Motor,bisikletten farklı bir araç..Yakıtı var,plakası var,ehliyeti var ..vb
Fakirin zaten parası olsa,kendine motor alır,araba alır..Parası olmadığı için bisiklete binen insanlara,kask zorunluluğunu getirmek doğru değil..
Söyledikleriniz doğru olasada geçerli sebep değil biliyorsunuz değil mi? Bize normal olan başkasına lüks olduğu için; kuralların dışına çıkılması kaos doğurur.Yollarda karşılaştığım bisikletlilerin nerdeyse %80 i tintin giden ihtiyar amcalar, ne kaskı ne cezası diyecektim. Ancak benden çok daha güzel anlatmışsın. Ağzına sağlık.
Sevgili Osman,şunu belirtmem lazım..Size hitaben yazmıyorum,genel olarak yazıyorum..Söyledikleriniz doğru olasada geçerli sebep değil biliyorsunuz değil mi? Bize normal olan başkasına lüks olduğu için; kuralların dışına çıkılması kaos doğurur.
Dipnıt: ülke durumunu öne surmeyelım lütfen iyi kötü bı düzenimiz var sonuçta
işte tamda bu sebeplerden dolayı bu haldeyiz diyebiliriz o zaman. hiç bir kural, hiç bir kanun, mekanizma vs.. işlemesi gerektiği gibi işlemiyor. yozlaşmada buradan başlıyor. ben kira vergisinden kaçırıyorum diğeri şirketin gelirinden kaçırıyor bir başkası fabrikanın filtresinden diğeri ihaleden... herkes kendi çapında fırsatını bulunca çalıyor. bu döngüde maalesef kaosa doğru gider. dediğiniz gibi insanlar açız ölüyoruz demeye başlar isyanlar ayaklanmalar oluşur. hem devlet ve kurumları hem de vatandaşlar sorumlu bundan. En basit örneği vereyim, şahsı görüşüm demeyeyim de internette en çok eleştirilen konulardan birisi ve sık görülen bi yorum ; "açız diyenlerin çoğunun malum p. oy vermesi". Bu vaziyetten herkes sorumlu. Nasıl ki ülkenin bi kısmında terör olaylarının fazla olmasında insanlar şahısları(teröristleri) suçluyorsa devletinde o bölgede vatandaşlarını eğitememesi ve terörden koruyamaması bi kusurdur.Sevgili Osman,şunu belirtmem lazım..Size hitaben yazmıyorum,genel olarak yazıyorum..
Türkiye'yi Norveç gibi bir ülke sanma yanılgısına düşmemek lazım..Bu ülkenin ekonomisi,kültürü çok farklı..Bu ülkede haliyle kanunlar veya altyapı yapılırken,buna dikkat edilmek zorunda..''Ben yaptım oldu'' ile bu ülkede bir yere varılamaz..
Bizim başımızdaki kişiler,sürekli ''dış güçler şöyle,dış güçler böyle'' diyerek batıyı kötülerler ama mesela ''bisiklet yolu'' gibi bir konuyu,batıdan kopya edip,Türkiye'ye yerleştirmeye çalışırlar..YANLIŞ..Türkiye,batı toplumu değil ki,Türkiye'ye batıdaki böyle nüansları empoze edesiniz..!
Ya da kask konusu..Batıda şu şu ülkelerde kask zorunluluğu getirilmiş..Güzel ama bizene..Biz batıda değiliz ki..!
Şu an açın youtube'a bir bakın..Millet ''açız/ölüyoruz'' diye bağırıyor..Bu milletin içinde bisiklete binmek zorunda olanlara,devlet şu anda ''200 liralık bir kask almazsanız,size ceza keserim'' mi diyecek?!
Vatandaşın bisikleti 200 lira etmez ama devlet bu vatandaşa,200 liralık kask takma zorunluluğu mu getirecek?!
Bu devlet yapar ama..Yarın böyle bir şey yapsalar şaşırmam..
Demek istediğim yasa/kanun/kararname neyse artık,bu düzenlemeler toplumun ekonomisine/kültürüne/konjonktürüne göre yapılmalı..Türkiye'de bu yapıl(a)mıyor..işte tamda bu sebeplerden dolayı bu haldeyiz diyebiliriz o zaman. hiç bir kural, hiç bir kanun, mekanizma vs.. işlemesi gerektiği gibi işlemiyor. yozlaşmada buradan başlıyor. ben kira vergisinden kaçırıyorum diğeri şirketin gelirinden kaçırıyor bir başkası fabrikanın filtresinden diğeri ihaleden... herkes kendi çapında fırsatını bulunca çalıyor. bu döngüde maalesef kaosa doğru gider. dediğiniz gibi insanlar açız ölüyoruz demeye başlar isyanlar ayaklanmalar oluşur. hem devlet ve kurumları hem de vatandaşlar sorumlu bundan. En basit örneği vereyim, şahsı görüşüm demeyeyim de internette en çok eleştirilen konulardan birisi ve sık görülen bi yorum ; "açız diyenlerin çoğunun malum p. oy vermesi". Bu vaziyetten herkes sorumlu. Nasıl ki ülkenin bi kısmında terör olaylarının fazla olmasında insanlar şahısları(teröristleri) suçluyorsa devletinde o bölgede vatandaşlarını eğitememesi ve terörden koruyamaması bi kusurdur.
yazdıklarım tartışmaya açık şeyler ama başka türlü anlatmam zordu anlatmak istediklerimi.
haksızsın demiyorum. ama gelişmiş ülkelere bakarsak ve o ülkelerde çıkan haberlere şunları görürüz;Demek istediğim yasa/kanun/kararname neyse artık,bu düzenlemeler toplumun ekonomisine/kültürüne/konjonktürüne göre yapılmalı..Türkiye'de bu yapıl(a)mıyor..
-Ben yasa yaptım,bundan sonra her bisiklet sürenin kafasında kask olacak..
-Tamam da benim bisikleti satsam,kask alamam,nasıl olacak bu?
-Beni ilgilendirmiyor,ben yasa yaptım işte..
Her konuda bu böyle..Neyi yapamıyor bu insanlar?Bilimsel/rasyonel düşünemiyorlar,empati yapamıyorlar..
Yazdıklarımla örtüşen bir örnek vereyim..Kamyon şoförleri geçen gün eylem yaptılar..Devlet dijital takografya takmak istiyor ama kamyoncular buna karşı çıkıyorlar..Devlet aslında iyi bir şey yapmak istiyor ama Türkiye'deki insanları düşünerek yapmıyor bunu..Kamyoncular ''geçinemiyoruz,borç içindeyiz,sürekli direksiyon başında olmak zorundayız'' diyorlar,devlette ''sana alet takacağım,o alete göre kamyon süreceksin'' diyor..Devlet ''modernleşelim'' diyor,halkta ''ne modernleşmesi,açım ben'' diyor..!
Burada yanlış yapan kim?Devlet..Niye?Çünkü kamyoncuyu düşünmeden bir adım attı da ondan..Eylemler filan oldu,6 ay daha uzattılar meseleyi..
Sevgili Osman; bu söylediğimiz şeyi,devleti yönetenler iyi anlamalı işte..…...
adamlar bi çok konuda aşmışlar
doğru konumuza dönersek bisiklet açısından mantıklı bi hareketi yok devletinSevgili Osman; bu söylediğimiz şeyi,devleti yönetenler iyi anlamalı işte..
Biz Avrupalı değiliz,bunu kabullenmemiz lazım..Ben ''Avrupa örnek alınmasın'' da demiyorum..Sadece Avrupa veya bir başka yerden ''kopyala yapıştır'' ile bir yere varılamaz diyorum..
Bisiklet yolu bu konuda önemli..Kopyala yapıştır yaptılar ama olmadı,ol(a)maz..
Söyledikleriniz doğru olasada geçerli sebep değil biliyorsunuz değil mi? Bize normal olan başkasına lüks olduğu için; kuralların dışına çıkılması kaos doğurur.
Dipnıt: ülke durumunu öne surmeyelım lütfen iyi kötü bı düzenimiz var sonuçta

Üst limit 45 en fazla 52 değil !!Malesef var bi arkadaş paylaşmıştı üst limit 52 miş 60 civarı geçtiği için ceza kesmeye çalışmış sonra bu kez uyarıyorum sadece deyip göndermiş ...![]()