Scudo Sports

Kırmızı ışıkta durmayan bisikletliler dikkat

Scudo
Motorlu taşıtlarla arama mesafe koymak, egzoz solumamak ve kaza yapmamak için uygun gördüğümde kırmızıda geçerim. Bana ulaşımımı güvenli bir şekilde sağlayacağım yol yaptı mı bu devlet? Yapmadı. O zaman kırmızıda da geçerim, hız da yaparım. Kimse bana bir şey diyemez. Kask takıp takmamak da beni ilgilendirir.

can onur
hocam inşallah psikopat bi trafikçiye denk gelmezsiniz:koptum: yoksa liste uzun

@historiyst benim kimseye bağırdığım yok , bilgi yanlış ise forum üyeleri düzeltmek zorundadır forum kuralı !

Ne beraati ya eğer kırmızı ışıkta geçmişse ve kasksızsa vereceksin cezayı. Hakimin yerinde olsan muhatap bile olmam. Milletin işine gelince Avrupa'da şöyle Avrupa'da böyle kendine olunca Türk işine devam.

Tabii ki kurallara uymak daha doğrusu. Özellikle yakınlarımda birileri var ise, en çok ta minikler, çocuklar ya da gençler var ise göstere göstere duruyorum. İlla ki örnek olacağız. Ha, bomboş sokak, kırmızı yanıyor, gelen giden yok, risk içermeyen görüş alanı. Bir anda yaya oluveriyorum :D. Bisikletten inip elimle karşıya geçirip tekrar binip devam ediyorum.

Ne beraati ya eğer kırmızı ışıkta geçmişse ve kasksızsa vereceksin cezayı. Hakimin yerinde olsan muhatap bile olmam. Milletin işine gelince Avrupa'da şöyle Avrupa'da böyle kendine olunca Türk işine devam.
1.Kasksiz bisiklet surmek suç değil.
2.Kırmızida gecen suç isleyen her bisikletliye ceza yazilsin.

Yanliz olayin gectigi yer de (Kumluca) modifiyeli (basik) şahin, doganlarin ön camları dahil simsiyah dolastiğı. Şehir icinde duraklamanin bile yasak oldugu yerlede çift park yapıldigı. 13- 14 yasinda çocuklarin şehir icinde mobilet yaristirdigı. Polis kontrollerinin "isteyen gelmesin" der gibi kaçış noktaları olan yerlede yapildiğı bir ilçe oldugu icin polisin bir bisikletliye "cengaverlik" yapması benim tuhafıma gitti.

Son düzenleme:
Belli bir yasal düzenleme olacak.Bu düzenleme özelleştirilmiş yani spesifik düzenleme olacak.Ayrıca bu yasal düzenleme Avrupa ile entegre olması gerekli.Ayrıca bu yasal düzenlemelerin uygulanmasındada işleyişin doğru çalışması gerekiyor.Bisikleti ülke içinde bir ulaşım aracı olarak kültürel anlamda yer edindiği zaman zaten her şey eşgüdümlü işler.

Daha önce yazmıştık bu konuda. Evet ortada bir sıkıntı var. Dikkat etmek gerekiyor. Fakat cezanın uygulanmamasına sevindim. 420 lira çok para.

Furkan artık dikkatli ol. Ceza olarak ödemediğin o parayla git kask al. İşini yapan , memurla uğraşma. Kırmızı ışıkta sürüp kendi hayatını ve başkalarını riske atma. Durun hemen sinirlenmeyin bisikletçi lehine karar verilmiş buna sevindim. Furkanın yaptığı yanlış tabi. :harika:

Kırmızı ışığa gelince bende bakıyorum, gelen araç yoksa geçiyorum, fakat Çanakkale insanı genel olarak trafik özürlü. Lapseki'de merkezdeki kırmızı ışıkta geçtim, gelen mobileti görmüştüm, o gelir benden önce geçer bende arkasından geçerim dedim. Adam benim geldiğimi görünce tam yolumun üstünde durdu! Bildiğin yandan bodoslama üstüne gidiyorum durdu adam. Geçsene kardeşim ne duruyosun diye bağırdım, ışığa uy ışığa diyor. Kamyon üstüne gelirken de duruyor mu böyle merak ettim.
Araba kullanırken zaten 8 kat daha fazla sinir savaşı veriyorum. Sürücü okullarının ciddi eksikleri var Çanakkale'de (gerçi nerede yok ki?).

Fazla gereksiz. Burada yazıp çizen çoğu bisikletçinin kırmızı ışıkta durmadığını biliyoruz ve ben de durmuyorum. Tabi bu öyle kontrolsüz bir şekilde geçtiğim anlamına gelmiyor. İlk yavaşlarsın, yaya durumuna veya araç akışına göre yoluna devam edersin.

Geçen gün baktım araba yok yanımda polis aracı durmasına rağmen kırmızı ışıkta yoluma devam ettim. Arkadan polis megafonla bir şeyler söyledi ama o an bir feryat kaçtım :)

@Atasoy beni basık şahinle ilgilendirmez. Hayat görüşüm bu yönde. Evet kanunlaşması gerekli bu ayrı bir tartışma konusu. Bazı şeyleri katı olarak uygulamadan insanları eğitemezsin. İsviçre'de otobanda camdan ufak cisim atan kişi 1200 chf ceza yeyip ehliyetine el konuluyor. Bunu polisin görmesine gerek yok. Herkes fahri polis.

Neyse bence yanlış ve ben kırmızı ışıkta da duruyorum. Seleye oturunca kaskımı takıyorum. İyi akşamlar herkese.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Atasoy beni basık şahinle ilgilendirmez. Hayat görüşüm bu yönde. Evet kanunlaşması gerekli bu ayrı bir tartışma konusu. Bazı şeyleri katı olarak uygulamadan insanları eğitemezsin. İsviçre'de otobanda camdan ufak cisim atan kişi 1200 chf ceza yeyip ehliyetine el konuluyor. Bunu polisin görmesine gerek yok. Herkes fahri polis.

Neyse bence yanlış ve ben kırmızı ışıkta da duruyorum. Seleye oturunca kaskımı takıyorum. İyi akşamlar herkese.
Tamam

Avrupa standatları, kasksız zaten kesin cezayı diyemiyoruz maalesef. Bugün avrupada kasksız trafiğe çıkamazsınız çünkü kanunlarında trafikte bisiklet süreceklerin uyması gereken kurallar mevcut. Bizim kanunlarımızda böyle bir şey yok, bu yüzden ceza kesemezler. Bu demek değil ki kasksız emniyetsiz sürün kırmızıda geçin. Araçlar hangi kurala uyuyorsa bizde onlara uymalıyız, bu bizim emniyetimiz için. Kırmızı ışıkta geçtiğinizde diğer yollara dikkat etmezseniz sıkıntı. Birisi vardı kırmızıda geçersen ceza yersin dediklerinde "G...mde plaka mı var kaçarım" diyordu o geldi aklıma :D

50 cc mobiletli insanlar gibi övünmek olmasında. Geçen ışık noktalarında bekleyen polislerin yanından geçtim. Tabi ki araba ve yaya gelmiyorsa.. Kırmızı ışıkta durmak uzun iş spd çıkar tak depar at eski hızını kazan ortalama hız düşsün oohoo.. Allah var polislerimizde hoş görüyle karşılıyor bizleri..

Geri