Scudo Sports

Kırklareli

Scudo
@gatila

abi e-mail adresin ne sana ulaşamıyorum işçi alıyormus yunsa bana yardımcı ol cvp lütfen

Merhabalar ben k.eli - babaeski ilç.esinden uğur. benim elimde şu an bisan fokker ile eski bir beldeyama newage var. ikiside işe yaramaz ama şimdilik onlarla idare etmem gerekiyor... sizce bisan fokker mı daha verimli olur uzun yolda yoksa beldeyama newage mi ? beldeyama olan çamurluklu ve daha ağır ama asfaltta çok daha rahat ve az yoruyor. Rokker ise sert selesi ve sağından solundan çıkan gacırt gucurt seleriyle başımı ağrıtıyor.... siz olsanız hangisini bakıma alırdınız. dediğim gibi şimdilik sadece iki alternatifim var ikisinden birini sağlamlaştırıp bi süre yola devam etmem gerekiyor. teşekkürler...

Babaeski de bir bisiklet kulübü açmak gerek ... en azından bölgedeki bisikletçileri bu kulüp altında toplayıp etkinlik düzenleyebiliriz... gidilebilecek çok yer var...

(link)
bu bisan fokker netten görsellerden buldum bendeki değil ama hemen hemen aynı rengi hariç...

(link)
buda newage bendeki çamurluğu arkalığı olan modeli. dinamosu ve ışığı halen çalışıyor. 11 yıllık...vitesleri shimano dişlileri ve zinciri pas tutmuş ama tıkır tıkır çalışıyor. Bisan Fokker 2 yıllık olmasına daha az ve daha nazik kullanılmış olmasına ragmen daha berbat durumda. bunlardan birini ben tamir ettirmeyi düşünüyorum. ikisi arasında karar kılamadım bir türlü...

Ben olsam NewAge'i toplardim. En azindan amortisör görünümlü yaylari yok, bosuna agirlik tasimamis olursun. Gezilerde, uzun yollarda seni hem yormaz, hem de yaylanarak verimliligini düsürmez.

Fakat, iki bisiklet de celik kadrolu. O nedenle paslanma riskleri var, Beldeyama eger 11 yildir yatiyorsa cürümeler baslamis olabilir, onlari iyi gözden gecirmelisin. Ayrica iyi görünseler bile ic-dis lastikleri degistirmen gerekir. 11 sene de onlar coktan özelliklerini yitirmistir.

Son olarak, Beldeyama'nin Bisan'dan hafif oldugunu düsünüyorum, sen "Bisan daha hafif" demissin ancak arkalik dedigin bagaji falan bir söküp, iki bisikletin de ciplak halini bir karsilastirmani öneririm.

aslında newage de kullanılabilir durumda ama lastiklerin değişmesi gerek ve bir çok tarafında palanmalar oluşmuş. Ve masrafı daha fazla göründüğü için şimdilik tercihim bisandan yana ama zamanla newageyi toplayabilir yada daha iyi bir bisiklet alabilirim... Şimdilik kararım daha az masrafı olduğu için bisan fokkerdan yana...

@faith999

Açalım tabi... ama babaeski de kaç kişi var ki bisiklet sporuyla ilgilenen motosiklet desek dolar taşar ama bisiklet olunca babaeskide pek fazla bulunmaz yinede bu konu üzerinde durmakta yarar var. gerçekten gidilebilecek çok yer var...???

Bakalım forumda kaç tane Babaeski ve civar köylerden bisikletçi var... Ben Katranca Köyünde ikamet ediyorum mesela...

bence de newage'i topla çünkü o beldeyamalar diğer bisikletlere göre hafifti diye hatırlıyorum(bende de beldeyama active vardı). bisan fokker çift amortisörlüğü olduğu için sana yollarda eziyet etmekten başka hiç bi işe yaramaz. bana kalırsa iki bisikletin en güzel parçalarını bi araya getir beldeyamaya tak, sonra para durumun müsait oldukça yenilerini alıp bisikleti adam edersin..

@HaliliOzturk

aynen benimde kafam karıştı ... ikiside gerçekten işe yaramaz ama şimdi yanisini toplayacak yada satın alacak kadar bütçeyi zorlayamam. ve bugün emektarla bir antrenman turu yapınca fikirlerimi tekrar gözden geçirmem gerektiğini anladım... çamurlukları çelik onları söküp plastik almayı düşünüyorum. fokker 2 yıllık berbat derken yani vitesleri frenleri dişlileri bitmek üzere oda ayrı bi masraf. yani gövde sağlam... neyse fotolarını koysam daha iyi olacak...

Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğafları kömürlükte çektiğim için netliği iyi değil ama bir yorum için yeterli sanırım...

• Beğen
Tepkiler: Umut AL
@Anıl Kuşaksız

Fokker kardeşimle ortak kullnıyorum o yoksa şimdiye kadar parçalardım onu:) ama diğeri 11 yıllık eski bisikletim. sanırım biraz elimi cebime atmam gerekecek onu sağlam etmek için ama başka alternatifim yok şu an...:) ikisininde Fotoğrafını çekip ekledim.. Birde siz bakın daha iyi anlarsınız...

Geri