Scudo Sports

Kırılmış bisikletler

@Ekrem Özarslan
Öbürü daha beter...
Kafayı direğe vuranın altındaki:( Maaşallah üstünden geçmiş adamcağızın ama napsın...
 
Scudo
soke eden görüntüler.... resmen "bisiklet kirildi" kivaminda...:D
 
@hakano
CR1 Team bisikletini kazasız günlerde kullanmanı dilerim..
O bisikletin karbonu çok sağlamdır merak etme. Hem hafif ,hem sağlam hem de esnemez kadro yapmak zordur. O kadro da bu yüzden bu kadar pahalıdır..Almanyada bir test merkezinde bir kazada derin şekilde çizilmiş CR1 kadroyu stres testine sokmuşlar.. Kadrodaki çizik (çatlak) milim ilerlememiş..Benim bir ara kullandığım Scale 20'den (2006) biliyorum; kadroya çarpan koca koca taşlar bile zerre çizik yapamamışlardı yüzeyde..(Bunu test yapan mühendisler de yazıyordu) Ancak çok büyük darbelerde çizik oluyor..

Milyon dolarlık Formula arabalarının nerdeyse her yeri karbondandır unutmayın..
Arkadaşlar, tanınmış firmaların karbonlarından korkmayın.Ama şiddetli bir darbe sonucu her malzeme kırılır, yamulur..
Kazasız günlere..
 
http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/01-13.jpg
http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/02-14.jpg
http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/03-14.jpg
http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/04-13.jpg
http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/05-10.jpg
http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/06-6.jpg
 
cana geleceğine mala gelsin diyelim.. İnşallah bu kazalarda büyük hasarlar ve ölümler olmamamıştır. Zira 70 e çıkan bi mtb nin 80 90 km ye çıkan bi yol bisikletinin motorsikletten arabadan bi farkı kalmıyor :(
 
@gürsel

Bu yoruma katılıyorum. Şunu da unutmayalım. Düşüp te kırılmayan ve aynı bisikletle devam eden onlarca sporcu görüntüsünü de anımsayalım.

Cervelo:Kullandığım marka olduğundan dolayı değil ve mutlaka uygun şartlarda (açı,güç) bu bisiklette kırılır. Ama Bülent arkadaşımızın fotolarında aslında tipik iki Cervelo kırığı var. Yani "eskiden" kullanılan Wolf ön çatal kırıkları. Bir gün geldi Gerard&Phil in de canına "tak" dedi. Ve tüm Wolf çatalları geri çağırdılar. 3T ile değiştirdiler. Şu anda (2008 den bu yana)Cervelo 3T Funda ve Funda Pro çatallarını kullanıyor.

Sağlıklı sürüşler dilerim.
 
Hiçbir bisikletseverin başına böyle kazaların gelmemesi dileğiyle, bol pedallamalar...
 
O fs Turner a ne çarpmış öyle ya :D
 
bunlarda benim onceden izledigim videolar sadece cannondale nin 3 kadrosu var. adamlar kadrolari cekiclerle mengenelerle parcaliyolar. sadece carbon degil carbon dan sonra aluyimyum kadroyuda cekicliyo ve aradaki farkli bir nevi gosteriyo. karbona cekicle cur bisey olmaz. cok vurursan kirilir. aluye cekicle vur yamulur ama kirilmaz. ozellikle ikici videoya dikkat edin.
(link)
(link)
 
Bu videoda karbonun ne kadar esnek bir malzeme olduğunu görebilirsiniz. Daha önce forumda paylaşılmıştı yanlış hatırlamıyorsam ama fotolardan sonra bir çok arkadaş carbon malzemelere korkarak bakmaya başlamış galiba :) Sonuçta bunların hepsi kaza sonucu oluşan şeyler.Tabiki hafiflik her zaman iyi değildir bunuda belirteyim. Video eklemiştim ama benden önce konuya yazan arkadaş gerekli eklemeleri yapmış :)
 
evet bende forumda gormustum videoyu ama forumda tekrar bulamadim boyle bi konu acilmis koyiyim dedim.
 
Fotoğraflar etkileyici, ekleyen arkadaşa teşekkürler. Şu aralar alaşım veya titanyum bisiklet kullanan profosyonel sporcu nerdeyse yok gibi, %100 oranla karbon kadrolar tercih ediliyor.. Bunun iki basit nedeni var; ilki esnemezlik. Sporcunun altındaki malzeme her pedal bastığında esneyerek atıyorum gücünün %1-2 sini bile çalsa bu dezavantaj yaratacaktır. Son zamanlarda her ne kadar alaşım ve titanyum işçiliği gelişse de malesef en iyi örnekleri bile iyi bir karbon kadro kadar esnemezlik sunamıyor. Titanyum üretiminde esnemezlik olarak bildiğim son nokta Van Nicholas'ın yeni hydraforming Ti. kadroları.. Sürüş olarak karbon kadroları andırdığı söyleniyor ama bu bile çok uzun boylu değil.. 2nci neden ise hafiflik tabi, bununla ilgili fazla yazıp çizmeye gerek yok..

Peki karbon malezmenin dezavantajı yok mu ? var tabi.. Bence en büyük eksisi ani darbeler sonunda iptal olmasından daha ziyade bir anda kırılması.. Bir kaza geçirdiniz diyelim, hangi bisikleti kullanırsanız kullanın az veya çok hasar görecektir. Aluminyum eğilip bükülecek karbon ise çizilecek veya kırılacak.. Açıkcası altımdaki malzemenin üzerindeyken ikiye ayrılması düşüncesi bana pek cazip gelmiyor :) En azından eğilsin ama gideceğim yere kadar kötürsün sonrası Allah kerim :) Çizik bir karbon kadro ise markası ne olursa olsun benim için güven kaybı demektir ve buna binmeye korkarım ama darbe sonucu bir tarafı hafif göçmüş bir aluminyum kadroya çoğumuz yine de güvenebiliriz değil mi.

Gülü seven dikenine katlanır diye bir tabir vardır. Bisikletlerinize gözünüz gibi bakıyorsanız ve ufak bir kaza sonucunda o çok değerli karbon kadronuzu çöpe atma bonkörlüğünüz varsa karbon kadro alınır tabi.. Saniyelerle yarışmıyorum ayrıca bu işe verecek çok param da yok derseniz fazla düşünmenize hiç gerek yok. Canavar gibi alaşım bisikletler var piyasada.
 
Bence aslında tam öyle değil gibi Güney, zira karbon liflerden örüldüğü için kırılsa bile kopmama ihtimali daha fazla kanımca, lifler bir nevi inşaatın demirleri gibi, çizilen karbonların bir anda ayrılması görüşü bence şehir efsanesi, alular kaynak yerlerinde ısıl işlem gördükleri için daha güvensiz, nasıl olduysa yanıp lifleri çıkmış bir Scale karbon kadro görmüştüm lifler adeta çelik halatı andırıyordu çok sağlamdı. Binlerce liften iplikten örülmüş bir kadro bana daha sağlam geliyor, tabii karbon tozu press malzemeleri kastetmiyorum, gerçek lifli karbon donanımlar.Karbonların ilk dönemlerinde termo plastik malzemeler vardı, kırılma efsaneleri o zamanlardan kalma diye düşünüyorum.
 
o kadar marka içinde 1 tane cervelo yok vay be ben cannondale kulnacısıydım 1 zamanlar cogunlukde hep cannondale
 
Geri