Scudo Sports

Kipeo forma firması şikayet

@Blitzkrieg41
İşyerindeki bilgisayarımda aklıma geldi reklam yapıyor diye düşünenler olmasın diye paylaşmak istemedim

Ama zaten üstüme giyince reklam oluyor bizi bilen biliyor ptesi paylaşırım

• Beğen
Tepkiler: Blitzkrieg41
Scudo
@soneryen Çalışan kişi direk kendi dili ile cevap verdiğinden dolayı az çok nasıl bir yapıya sahip oldukları anlaşılıyor. Her şeyden öte bir firma olarak daha resmi bir dil kullanması lazım diye düşünüyorum. Büyük geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bu hatayı telafi ederler.
@EnesKlf07 Siz formanızı nereden yaptırdınız ? Yerli üretici kazansın yeni firmalar ortaya çıksın diye uğraştıkça verdikleri hizmetten ötürü insanı yabancı firmalara doğru kaydırıyorlar.

Şimdi ortada iki durum sözkonusu. Bir forma tasarımı yapan firma, yanlış tasarım yapmış. Ki firma burada herhangi bir sorgulamaya dahi girmemiş. Ancak ikinci sıkıntı şu ki siz firmayı ürünü tekrar yapmaya zorlamışsınız. Firmanın böyle bir zorunluluğu yok, zira bu sipariş üzerine yapılan bir tasarım. Hali hazırda satışta olan bir ürün, değil. Buradaki ısrarınız açıkçası, rahatsız edici.

Ancak ne olursa olsun firmanın tavrı, ciddiyeti falan fecaat.

@furkantrojka
Ne demek firmanın ürünü tekrar yapmaya zorunluluğu sizinkide iş değil. Niye tekrar yaptırmaya hakkım yok. Size sadece gülüyorum. Ben bu sebeple bir formaya üç forma ücreti ödüyorum ki istediğim tasarım olsun Sizin başınıza gelirse siz öyle yapın öyleyse. Evinizi boyatırken siz beyaz olsun isteyin. Eve geldiğinizde bütün ev kırmızı boyanmış olsun siz öyle oturun o evde tekrar boyatmaya hakkınız yok çünkü o raftan alınıp gönderilen ürün değil size özel yapılmış. Size sadece gülüyorum akşam akşam siz beni güldürdünüz allahta sizi güldürsün

Koptum yeminle. Allah ikinizi de daima güldürsün Furkan ve Soner arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Eroseros
Vallahi ben bilmem. :D anlam veremedim. Kopmanız mantıksız değil

Tüm yazışmalar zor ama okumak gerek. Okumadan yazmışta olabilir. Kimse sıfır ürün alırken tadilatlı ürğn istemez

@soneryen
Hocam para verdiniz diye, insanlar sizin için zorla çalışmak zorunda değil ki? Adam denemiş ve istediğiniz tasarımı ortaya koyamamış. Eğer teslim şartlarını içeren bir sözleşme yaptıysanız, bunu bilemem ancak yapmamış görünüyorsunuz. Bir çift forma için, üç forma fiyatı vermek de sizin seçiminiz. Adamlar size bu fiyatı sunmuş ve kabul etmişsiniz, formanının üretimini de gerçekleştirememişler.
Verdiğiniz örnek üzerinden açıklayayım, daha mantıklı haliyle, evi boyaması için anlaştığım usta duvarlara yanlış renkleri uygulayıp, sağa sola boya bulaştırırsa ve bunu yapamam diyorsa parasını ödemem ve başka boyacı çağırırım. Neden adamın yakasına yapışıp, sana para veriyorum yapmak zorundasın, diyeyim ki?
Ayrıca bahsettiğiniz hakka kanunen de sahip değilsiniz diye biliyorum, hatta söylediğiniz gibi rafta sergilenen bir ürün olsaydı satıcı bu malın satışından kanunen kaçınamaz, size satmak zorunda kalırdı.

@furkantrojka
Siz hiçbir şeyi okumamışsınız mesaj yazmışsınız. Yada okumuş anlamamışsınız. Kendiniz ne güzelde cevaplamışsınız. Adam denemiş istediğiniz tasarımı ortaya koyamamış demişsiniz. Zorla ürettirmeye çalıştığımı ima etmişsiniz. İyice okuyun bakalım konu öylemi olmuş. Gerçekten anlamamışsınız

Bir çift forma için, üç forma fiyatı vermek de sizin seçiminiz. Adamlar size bu fiyatı sunmuş ve kabul etmişsiniz, formanının üretimini de gerçekleştirememişler demişsiniz bana verip veriştirmişsiniz anlamadan. Yine hiç okumamışsınız burada da belli.

Adamlar dediğiniz firma formayı üretti ve gönderdi. Hiç üretemiyoruz dese neden zorlayayım. Zorla mı ürettireceğim. Ne alaka. Firma üretimi kabul etti tasarım onaylandı yapıldı. Siz yanlış detaya takılmışsınız. Üretildi geldi ve son teyitleştiğimize göre değil yanlış geldi. Soy adım yanlış, tayt yanlış, ön tasarımda hata var. Kabul edilebilir tolore edilebilir şeyler olsa ben sorun edecek bir insan değilim.

Boyacı örneğine dönersek.
evi boyaması için anlaştığım usta duvarlara yanlış renkleri uygulayıp, sağa sola boya bulaştırırsa ve bunu yapamam diyorsa parasını ödemem ve başka boyacı çağırırım. Neden adamın yakasına yapışıp, sana para veriyorum yapmak zorundasın, diyeyim ki? Demişsiniz Bak ne güzel kendinizde yazmışsınız. Aynı şey işte. Boyacı renkleri yanlış uygulayıp sağa sola boya bulaştırsa demişsiniz parasını ödemem demişsiniz siz benden daha kötüsünüz bide bana kızıyorsunuz o zaman benim durumum bununla aynı ve ben yarı parasını ödedim demek ki ben sizden daha iyiyim Bu dediğinizden farkı yok. Devamında demişsiniz ki başka boyacı çağırtmışsınız. Bende öyle yapacağım. Kendi yazdıklarınızla kendiniz çelişki içindesiniz halen beni suçluyorsunuz. Sizin verdiğiniz örnekleri anlatmaya çalıştıklarınızı ben yaşadım zaten ama siz benim kipeoya zorla forma ürettirmeye çalıltığımı sanmışsınız.

@soneryen
Yahu siz okumadığıma kilitlenmiş durumdasınız. Okudum işte, kaç sayfa yazı var ki zaten. Okuduklarım üzerinden soruyorum soruları, farkında değil misiniz? Siz yeni boyacı çağırmıyorsunuz. Aynı boyacıya o işi tekrar yaptırtmaya çalışıyorsunuz. Adamlarla belirli bir tasarım için anlaştınız, üretim yapıldı ve sonuçtan memnun kalmadınız, istediğinizi yapamadılar. Karşınızdaki kişi paranızı iade edeceğini ve işi yapamayacağını söylerken sürekli, ben iade ya da tadilat istemiyorum, formayı istiyorum diye diretiyorsunuz. Kendi maillerinizi, kendiniz okumamış olabilir misiniz?

@furkantrojka
Anladım sizi. Ancak ben Sürekli değil bir kere tadilat istemiyorum dedim oda şundan benim paraya değil formaya o an ihyiyacım var. Sök dik değil yeni düzgün doğru forma olsa kabul edilebilir. Tadilat olmasın para iadesinede gerek yok. Çünkü üretemeyecekleri bir forma değil sadece hatalar var. Özveri ile yapılsa hatalar olmazdı. Hata olduğunu mail ile bildirince Neden hemen gönder ürünü al paranı denildiği mantıksız. Bi ürün tasarlanmış vakit geçmiş sonuna gelmiş gönder ürünü al paranı mı olur. Şimdi o saatten sonra başka yere git tekrar tasarıma gir zor işler kaldı ki madem gönder ürünü al paranı. Gönderdim işte Sonra anlaştık para iadesi için gönderin dediler gönderdim. Bilgim dışında kendilerince söküp tadilat yapmışlar para iadesi yerine paranın kalan bakiyeyi gönder ürünü al dediler ürünede el koymuşlar gibi oldu. Neden ürünü teslim alınca para iade etmediler Paranın kalan yarısını ödemeden onuda göndermiyorlar öyle bir hal aldı. Bunlar hiç hoş şeyler değil.

Ben tekrar tekrar tavsiye etmiyorum. Herşey bir yana ürün kumaş tayt pad kalitesinden ayrıca tavsiye etmiyorum

Tasarım öncesi numune isteyin birde başka yerden mesela sora tekstilden numune isteyin yan yana bakın mesela

@soneryen
Eğer beklemek sizi zarara uğratacaksa bunun için sözleşme yapmanız gerekir. Maillerden görebildiğim kadarıyla bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışıyorsunuz. Bunları biliyor olmalısınız. Belki de şirket için tek formanın tekrar üretimini yapmak da onları zarara uğratıyor?
Zaten Kipeo da o noktadan sonra ipler kopuyor. Tavırlarının, hareketlerinin hiçbir açıklanabilirliği yok. Bir firmayı temsilen yazılan mailler olduğunun farkında değiller, büyük talihsizlik. Yarın bir gün bu tavırla karşılaşmamak için kendilerini doğrudan eleyecek bir çok insan var artık.

@furkantrojka
Sözleşme tasarımın gönderildiği mailde yazıyor renkler, fermuar şekli, tayt modeli. Eğer okey verilirse sözleşme imzalanmış kadar hukukta hükmü var. Bizde mail ile yazıştık teyitleştik. Mailler en az bir sözleşme kadar hukukta itibar görüyor. Artık olan oldu

@soneryen
O sözleşmeden bahsetmiyorum. Sipariş tarafınıza zamanında ulaştırılmadığı takdirde zararınızın karşılaşanacağına dair hükümler içeren bir sözleşmeden bahsediyorum. Yoksa forma üzerine yapılan yazışmalar sözleşme niteliğinde zaten.

• Beğen
Satıcı müşteriye seçenek sunar. Ya iade ya da ürünün temini. Müşteri burada iade değil ürün istiyor vermek zorundalar. 2013 senesinde hepsiburada ghost marka bisikletleri 3te biri fiyatına yanlışlıkla koymuştu ve sitede 1 gecede tüm bisiklet stokları tükendi. İade yapmak istediler kimse kabul etmedi ve paşa paşa herkes bisikletini aldı :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Samet Koç
Hocam bahsettiğiniz olay satışa sunulmuş ürünler için geçerlidir. Burada yapılan şeyse farklı bir iş anlaşması. Sitede bulunan bir ürünü satmış ve farklı göndermiş olsa, iade almak istiyor olsa eyvallah, haklısınız.

Kipeo markasını her zaman kalitesiz bulmuşumdur. Bir kişinin davranışından firmayı suçlu bulmak olmaz. Lakin bu durum firmanın kalitesiz ürünlerini değiştirmiyor.

Sinirler gerilmiş ve yıpranmışsınız.

• Beğen
@Mehmet Altuğ
Öyle ama Boşver ya bende kimsenin hakkı kalmasın. 400 lira beni zengin etmez fakirde etmez. Formayıda yollamışlar. Ama hiç içime sinmeyen bir iş oldu artık yapacak birşey yok

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@orcunek
:D çok alemsin dostum. Sesli güldüm akşam akşam. Bilmiyorum ki neden insan değilim dedi. O ara karşı karşıya olsak her halde beni döverdi.

Geri