Scudo Sports

Kim demiş yol Bisikleti naziktir diye :D

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Tepki
887
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Evet gerçekten kim demiş full karbon kadro ve maşalı bir Bisikletin dayanıksız olduğunu :D Bu link içersinde iki tane video var arkadaşlar, adamlar yol Bisikletiyle akrobasi yapıyor, ama mtb kadrolar çatlılıyor bu forumda da birçok yerde de mtb kadrosunu dağıtan adamlar var, akrobasi için yapılan Bisikletlere bir şey demiyorum zaten, anlamadım doğrusu :D

İyi seyirler;

(link)

Scudo
Çok güzel paylaşım olmuş.Özellikle yol bisikletine karşı önyargılı olanlar için Ancak videodaki gibi dura ace komponentlerim olsaydı,kaldırımdan dahi inmezdim gibime geliyor.Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum.Ben de şöyle bir katkıda bulunayım.Sabırla sonuna kadar izlenmesi tavsiye olunur.

bu videoyu daha önce seyretmiştim ve çalınan şehir bisikletimin ardından yol bisikleti satın alma husuundaki tereddütlerimi yenmeme yardımcı olmuştu..benim makina carraro dambiez sl 18 ..175 km boyunca 3 kez lastiğim patladı evet sonuncusunda arka lastiğin havası epeyce azdı kabul ediyorum fakat belki de bunda üzerindeki gelen cst lastiklerinde inkar edilmez bir payı var halbuki istesinde lastik olarak scwalbe lugano lastikler gösteriliyor fakat 2011 modellere cst lastik konulmuş ve bu durumu açıklığa kavuşturmak için accal grupu aradığımda karşımda beni başından savmaya çabalayan bir bayanla muhatap olmanın yani karşındaki kişi yardımcı olmak yerine kemküm ederek senin sabrının bardağını taşırmaya çalışıyorsa...bunun üzerine belki bir faydası olur düşüncesiyle birkaç gün önce accale bir eposta gönderdim fakat cevap vermeye tenezzül dahi etmediler oysa o postada meramımı net bir şekilde anlatmak için yani bir moronun bile anlayabileceği kadar net bir dille lanet olsun bunun için 20 dakikamı ayrırmadım mı?

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Bisikletiniz kaç model 1,accal nedir? Accell,Bianchi'nin türkiye temsilcisi olan firma mı?

deneyimli yolcular, hazır yol bisikletinin dayanıklılığına dair böyle bir başlıkla karşılaşmışken sormak zorundayım :bir yol bisikleti ile arazide gönül rahatlığı ile gezebilmek için nelere dikkat etmek gerekir ?Cevap verme nezaketini gösteren her forumdaşa teşekkür eder bol pedallı sağlıklı günler dilerim

2011 model ve evet yazarken bir klavye sürçmesi olmuş doğrusu accel

@Derya Keçeci

Paylaştığınız video ilk mesajdaki linkteki sayfanın en altındaki video. Çok güzel gerçekten.

Biliyorum sevgili doğa.Sadece direk açılması amacıyla youtube den linkledim.(Katkı amaçlı)
Şöyle açıklayayım.İlk önce caps farklı olduğu için farklı bir video sandım,izleyince aynı olduğunu anladım.Silecektim ki,direk izlenebileceği için daha iyi olacağını düşündüğümden mevzuyu uzatmadım ancak şu an uzatıyorum:) Kapattım:)

Bu hareketlerle bir defada kırılır diyen yok zaten ; ama bunu defalarca bir mtb kadrosuyla,bir de yol kadrosuyla yapsalar yol bisikletinin kadrosu kırılabilir.Hem yol bisikletleri daha sağlam olsa dağ bisikletçileri,XC yarışlarını yol bisikletleriyle yaparlardı,cyclocross lar bile mtb'lerden sağlam olamaz. Bu sadece benim göürüşüm,tartışma yaratmak değil amacım.:)

Anlatılmak istenen yol bisikletinin dağ bikleti kadar sağlam olduğu değil. Yol bisikletlerinin çok kolay kırıldığı ile ilgili algılamanın hatalı olduğu diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Anladım...Ama dağ bisikletlerinin bile çatladığı akrobasi hareketlerini yol bisikletlerinin sapasağlam çıkabildiği söylenmiş,ben de buna ilişkin olarak böyle söyledim ve bence bir yol bisikleti,dağ bisikletine göre asla sağlam olamaz görüşünü savundum yoksa elbette video'da yol bisikletleriyle dağ bisikletlerinin karşılaştırılmadığını anladım :)

@Derya Keçeci

Rica ederim Derya Bey ne uzatması. Sizin gösterdiğiniz sabır ve anlayış bu ekranlarda nadir görülen cinsten :)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@Mutlu Onur ÖZDEMİR

En başında Yol Bisikletlerinin xc de yarışmak için gerekli kadro geometrisine sahip olmaması sayılabilir. Bir de Caner Ünsal kardeşimin dediği gibi amaç öyle söylendiği kadar kırılgan olmadıklarıdır, tam tersine uygun ortamda sizi ömür boyu üstünüzde taşımak için biçilmiş kaftan olmalarıdır. Birde o kadar sağlam olmaları gereksizdir olurlarsa o kadar hafif olamazlar çünkü sağlamlık genelde borularda ki çapın büyüklüğü ve ortama uygun kadro geometrisiyle yakından ilgili. :) Sonuçta ben yol bisikletimi alıpta hayatta araziye dalmam arazi olurum çünkü, en başta da kıyamam. :)

• Beğen
Tepkiler: velespitto
yol bisikleti ile araziye girmeye çalışmak bir kova dolusu benzine kibrit yakıp içine atmak gibi birşeydir bence denemeyin
adı üstünde yol bisikleti dağ bisikleti isimlerinden de belli olduğu gibi alanları farklı hadi canım ne olacak ben yaparım diyen bir arkadaşımı araziden toplamıştım taşlık araziden inerken düşmüş ve epey yara almıştı hala takılırım ara sıra hadi yolu al gel arazi yapalım diye sonra bana bipppppppli bir cümle ile karşılık verir :)))

Yol bisikleti araziye girmek için değildir. Buna herkesin katılıyor olması gerek.

Fakat 10cm kaldırımdan inmek için durup bisikletten inmek de gerekmez. Yol bisikleti ile o kaldırımdan usturuplu bir şekilde atlanır, en ufak bir şey de olmaz.

Bazı arkadaşlar var, şu ufak kasislerden geçerken bile çok yavaşlıyorlar. Atla geç, niye temponu bozuyorsun ki?

Geri