Scudo Sports

Kilo vermek için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Tepki
7
Bisiklet
Salcano
Yaşım 17,boyum 172,kilo 74.4 Şuanki vücüd yapımdan çok rahatsızım.Göbeğim var.Günde düzenli olarak 15-20 km bisikel sürüyorum.Nasıl bir program izlemeliyim,nasıl bir diyet uygulamalıyım.Yardımlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Öncelikle gerçekten istemen gerekiyor.
Kafaya koyduktan sonra yapılmayacak birşey yok.

Düzenli uyku, düzenli beslenme, düzenli cardio ile istediğin kiloya kavuşabilirsin.
Ekmek olarak, çavdar ya da tahıllı ekmek seçmelisin.
Un, tuz, yağ, şeker kesinlikle kullanmaman gerekiyor.

Başka bir konuda da bahsetmiştim.
Günde 6 öğün yemen gerekiyor, 3 ana ve 3 ara öğün.
Öğün araları aşağı yukarı 2-3 saat olmalıdır.

Ana öğünlerde genelde sulu yemekler ve sebzeli yemekleri tercih etmelisin (Brokoli, taze fasülye, ıspanak, yeşil herşeyi yiyebilirsin )
Ara öğünlerde de meyve, yoğurt, biraz kuruyemiş gibi besinler tercih edebilirsin.

Günde 2-3 litre su içmenin de faydası olacaktır.

Cardio ya gelince ;
Sabahları dışarı çıkıp 20-30 dk koşabilirsin ya da düzgün tempolu 1 saatlik yürüyüş yapabilirsin.
Yürüyüşten sonra eve gelince ufak birkaç hareket ile yavaştan şekil alabilirsin (Şınav, mekik, lastik yardımıyla birkaç hareket)

Bu şekilde bir program yapabilirsen amacına ulaşabilirsin.

Arkadaşlarınla dışarı çıktığın zaman onlar hamburger yerken senin salata yemen gerekiyor.
Başlarda zor olur ama zamanla alışırsın.
Özellikle asitli, şekerli içeçekler içmemen çok iyi bir başlangıç olur.

Saygılar.

Nacizane deneyimlerimi aktarayım uyan birşeyler alsın. Kurban bayramında zirve yapıp diyete gircem dedim hangi aya tekabül ediyor hatırlamıyorum ama bayramın bitişinde diyete başladım. Geçen hafta itibariyle tartıldığımda 15kilo vermiş olduğuma sevindim. Diyetisyene gidebilirsiniz bu size sadece gaz verir sürekli diyetisyene gidip para vermek bence makul bir çözüm değil heleki az fazlası olan birisi için .ama baştaki o takip duygusu havaya girmek için iyi bir seçenektir. Zaten forumda herkes az buçuk spor yapıyor kendi halinde, buna katılabilecek az takviye ve yeme içme kontrolüdür çözüm. Ben Karatay diyet kitabını okudum. Kitap mı okunur dmemek lazım kadının anlattığı bir diyet değil aslında alışkanlık mevzuu. Bu yüzden kısa vadede kilo verip tekrar almak yerine uzun vadede sağlıklı kilo kaybı her zaman evladır. Ben önceden 1ayda 11kiloda verdim ama tekrar çok hızlı bir şekilde aldım. Karatayın özeti ,herşeyden yemeye izin var aslında ama kararınca diyor ve öğünler arasını 4-5saate çıkarın arada şekerli birşey yemeyin ve içmeyin diyor. kilo kaybı için bu kısmın güzel izahı kitapta var. Abimle beraber uyguluyoruz oda yaklaşık olarak benim kadar vermiştir. Bir göz gezdirin derim. Ben hala kendime diyet uyguluyorum ve emin olun nasıl bir iştahım varsa durmayı bırakın azalmadı bile .biraz kendinize bu konuda direnmeniz gerek. Belimdeki prob. Dolayısıyla bisiklete binemiyorum sürekli .bunuda elimden geldiğince yürüyerek telafi ediyorum. Okul-ev arası mesela. Rota size kalmış. Bazı alışkanlıklarımızı gözden geçirince aslında fazla tükettiğimiz çok şey var bu çıkıyor ortaya. Uzatıyorum k.bakmayın bende konuyu takip ederim diyeceği olan varsa mesajda atabilir kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Fatih Olgun
Benden önce Burak Açıl yazmış. Ara öğünden bahsediyor , uyguladım ama Karatay bunun faydası olmadığını iddia ediyor ve açıklıyor. Ara öğünler aç kalmamak için iyi bir yöntem ama farkında olmadan sürekli ve azar azar da olsa vücuda şeker giriyor. Ben öğün arası 5saati hiçbirşey yemeden geçirmeyi deneyin derim ,bu bana abur cubur masrafından kurtulmama da olanak sağladı ayrıca 5saat alışırsanız aç kalmadan rahat geçirebiliyorsunuz. İyi araştırın iyi okuyun inanın başlayın olur Allahın izniyle

• Beğen
Tepkiler: Celasin Telli
O kadar şekere vücudun ihtiyacı olur, ara öğün olmazsa 5 saat aç kalınırsa vücutta enerji kalmaz.
Aç kalmak çözüm değildir :)

@Burak Açıl
Yok hocam aç kalmıyorsunuz. En azından ben kendim için konuşayım normal bir insan gibi yemeye başlayınca buda yeterli oluyormuş aslında dedim. Emin olun kahvaltıyı iyi yapıp yeterli sıvı aldığınızda insana kafi geliyor

Bol su iç,daha fazla bisiklet sür,cardiyo yap,şekeri ve tuzu çok çok az kullan ya da kullanma,yemek yerken yiyecekleri çok çiğne,sabahları hızlı tempolu koş,yağlı şeyler sakın yeme,kilo vercem diye de eksik beslenme yapma.İyi günler.

Bundan 1,5-2 ay önce 105kg'dım. Şu anda 97kg'ım (boyum 1.98m).

Şu şekilde bir yol izledim;

Sabahları iş yerinde pratik olduğu için simit, poğaça gibi şeyler yiyordum.
Onları kesip sabahları 100gr yağsız beyaz peynir, 3-4 domates ve 1 salatalık, üzerine de keyfime göre bir meyve yemeye başladım.
Öğlen de aynı menüyü uyguladım. Akşamları eve ancak 6-6,30 arası gelebildiğim için en geç 8'e kadar çok ağır olmayacak şekilde yemek yemeye başladım.
Üşenmezsem kendim yemek yapıyorum, üşenirsem de ızgara yiyecekler veya lahmacun gibi çok ağır olmayan şeyler yemeye başladım.

Tatlı yemeyi kestim, abur cuburu kestim. Canım abur cubur çekerse kavrulmamış fındık yemeyi tercih ediyorum. Hem pek lezzetli, hem de sağlıklı.
Şeker zaten kullanmıyordum. Ekmek de çok yemem, hatta hiç yemem.

Antrenman olarak da. Haftada 2-3 gün işe bisikletle gidip geliyorum (gidiş geliş toplam 80km). Sabahları gitmeden önce hem bünyeyi hızlandırması, hem de enerji vermesi için bir fincan sade kahve içiyorum antrenmandan önce.
Hafta sonu, Cumartesi veya Pazar, 100+km tur yapmaya çalışıyorum kahvaltıdan önce.

Yalnız şunları da belirtmeliyim, Cumartesi ve Pazar çok sağlam kahvaltı yapıyorum :). Bildiğiniz keyif kahvaltısı. Simidiydi, kendi yaptığım böreğiydi, çeşit çeşit peyniri, sahanda yumurtasıydı falan :). Yaklaşık 30-45dk boyunca keyifli keyifli kahvaltı yapıyorum.
Ayrıca arada pizza da yedim, hamburger de yedim. Kendimi "kilo vermek zorundayım, o yüzden istediklerimi yememem lazım" diye kısıtlamadım :).
Buna rağmen 8 kilo verdim :).

• Beğen
Tepkiler: egenet
@Edip Dinçer

1.5-2 aydır ben de epey spor yapıyorum. Haftada 3 gün spor salonu, 7 günde toplam yaklaşık 150 km bisiklet, bir tanesi 100 civarı olmak üzere.
Ama en ufak bir diyet yapmadım. Fast food çok az yedim, genelde ev yemekleri yedim. Bol bol meyve, haftada 2-3 çikolata yedim. Ancak 3 kilo verebildim. Vücut şeklim değişti tabi ama kilo çok az değişti :)
Diyet de yapsaydım herhalde 2-3 kat daha fazla kilo verebilirdim.

Bisiklete nasıl bilindiği de çok önemli 10 km 1 saatte de gidilir gerçekten spor ile kilo verilecekse nabız saati alın

Şu anda 5 kilo vermiş bulunuyorum.Ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Arkadaşların da belirttiği gibi önce ekmeği, şekeri ve yağı azaltmak ve bunun yanında fazlaca su içmek gerekiyor. Bunun dışında günlük belli km nin altına düşmeyip pedallamak ve bunu düzenli yapmak zamanla baskülde kendisini gösterecektir. Ben 2 ay önce 98 kg dayanmıştım. Şu an 94 kiloyum ve bu farkı hissedebiliyorum. Bu çalışma ve diyeti daha ağır şekilde uygulayarak daha hızlı şekilde kilo verilebilir.

Size çok basit bir beslenme tavsiyesi vereyim. Intermittent fasting yöntemi, günde 2 öğün yiyin (kahvaltı yapmıyorum ben, zaten oldum olası sevmezdim uyanınca birşeyler yemeyi) ve paleo diyet (ya da Karatay diyeti) yapın. Bunu bisikletle birleştirerek 10 ayda 21-22 kg verdim ben (bu süreçte hiç aç kalmadım :) ). Hatta sizi çok zorlamıyorsa sabah aç karnına yağ yakma kalp hızında (daha tempolu değil) binin bisiklete. Öğlen ve akşam tıka basa yiyin (gene paleo diyete uyarak). Özellikle kahvaltı yapmamanın çok faydası oluyor, yeni araştırmalara göre sabah uyandıktan yarım-1 saat sonra vücutta pik yapan olan kortisol hormonu nedeniyle kahvaltı kilo aldırıyor (yıllardır düşünülenin aksine) :)
Daha fazla bilgi için şu siteleri inceleyebilirsiniz :
(link) (Intermittent fasting/aralıklı oruç hakkında bilgi-İngilizce)
(link) (Genel paleo beslenme sitesi)

2.5 ayda 10 kilo verdim. Akşam 7 den sonra hiçbirşey yemiyorum. ekmek 1 er dilim yiyorum.. (sofraya oturunca 1 kuzuyu yerim ama aç kalkıyorum... her yemeği yiyorum dediğim gibi ekmek hariç...zaten bir süre sonra bünye alışıyor...)...... çaylara 2 şeker yerine 1 tane atıyorum ve düzenli spor yapıyorum...

tabi kilo vermenin maddi sıkıntısı çok oldu bana... önceki giysiler xl idi şimdi hiç birisi olmuyor l ye düştüm....:D

• Beğen
Tepkiler: Remzi YOL
Geri