Scudo Sports

Kilo verme günlüğüm, kilo nasıl verilir uygulamalı gösterim

Scudo
Bir aydır işe bisikletle gidip geliyorum. Günde ortalama 30 km yol yapıyorum. Öncesinde aracımla gidip geliyordum. Bisiklete binmenin kilomu azaltacağını düşünüyordum ama yanılmışım. Kilom aynı. Sanırım beslenme mevzusunu ciddi anlamda incelemeye almalıyım.

@Muhammet Ertop
Kilonuzun değişmemesi hiçbir şeyin değişmediği anlamına gelmez.
Yağ oranınız düşmüş, aynı oranla kas oranınız yükselmiş olabilir.
Tartı ve rakamlara fazla takılmamak lazım.

@isosel Nasıl çözeceğiz şu tatlı işini yaa. Bende de reaktif hipoglisemi var, tatlı baş düşmanım ama bayılıyorum tatlıya. Şerbetlisinden sütlüsüne :p irade falan gösteremiyorum. Glisemik indeksi düşük tatlı yok mu dünyada yahu :islik:

@Muhammet Ertop hocam çok zor ama, beyaz ekmeği, beyaz pirinci, şekerli her şeyi hayatınızdan çıkarın. kepekli ekmeği de öğün başına 2 dilim olarak yemeniz lazım. bunu yapabildiğiniz zaman, yattığınız yerden bile kilo verebilirsiniz.

@Abdülkadir Ergin
işin zor yanı ben tatlıyı glisemik indeksi yüksekli de seviyorum tamamen psikolojik. Eski ben 1 kg tulumba tatlısı yerdim, 4-5 duruma göre antep sarma yerdim, 12-15 arası dilim baklavayı rahatlıkla yerdim off şimdi denk gelirse 5 dilimde bırakıyorum :acpsnr: hocam var öyle tatlılar da araştırmak lazım tabi :uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Haziran ayının 11 inde memlekete dönerken 95 kilo 105 göğüs 105 göbek 107 kalça ölçülerine sahiptim. Bu hale gelmek üniversitede düzensiz beslenme ve geçen sene başıma gelen bir ev kazasi sonrasi bir ay hareket etmeden yemek yemem sonucu oldu.

20 hazirandan bu yana her gün akşamları 15 km bisiklet sürüp çok az beslendim ve 1 ayda 5 kilo verdim. Sınavlara hazirlandigim için son üç haftadır adam akıllı yemek yiyip sporu aynı seviyede tutarak gene 5 kilo verdim. Şu an 85 kiloda 101 göğüs 95 bel 103 kalça ölçüsüne geldim ve ne olduysa dengeli beslendigim 3 haftada oldu. Dengeli beslenerek her şeyi başarabiliriz.

Sabah sağlam bir kahvaltı yaparak aksama kadar ders çalışıp akşam 1 saat spor sonrası çorba salata ve yoğurt yiyerek kendimi çok daha mutlu hissediyorum bu şekilde ağırlık kaybetmesem de incelmesem de umrumda değil. Kosabiliyorum tıpkı eskiden olduğu gibi. Daha sağlıklı kararlar alabiliyorum.

Benim için eskiden doymak "yiyemeyecek hale gelinceye kadar yemek yiyip nefes alamadan sigara içip uyumakti. Şimdi ise yemekten sonra uykum gelmiyor çünkü şeker un hayatımdan neredeyse çıktı.

Hepimize bol şans arkadaslar. Pedaliniza taş değmesin.

• Beğen
@isosel tatlı bizim atasporu. ben de bazen tatlı kürü yapardım. sabah tatlı, araöğün tatlı öğlen tatlı 5 çayı tatlı diye ama herşeyin bir sonu var elbet.

Yalnız şu var, hastalığım ilk teşhis konulduğunda endoktrin doktoru anlattı vaziyetimi, bu kafayla da gidersen 10 yıla kalmaz şeker hastası olursun diye açık açık söyledi, beni aldı bir korku.. O korkuyla bir kaç ay ekmeği full kestim, yediğim içtiğim her şeyde glisemik indekse dikkat ettim. Yiyecek kısıtından dolayı eziklik psikolojisini dikkate almazsak o dönem o kadar rahattım ki hem sindirim rahatlığı, hem de açlık nöbetleri anlamında. Sürekliliği sağlayabilsem gerçekten kuş gibi rahatlıyorum ama gel de iradeye anlat bunu. Prof. Dr. Metin Özata'nın güzel ince kitapları var, glisemik indeks diyeti hakkında. Tam anlamıyla uygulayamasak da tavsiye ederim, yaklaşımı güzel.

• Beğen
Bir arkadaşım bir büyük tepsi baklava yedi, yaklaşık 2 saatte, (bu ev baklavası dediklerinden kocaman bir tepsi) 3 sene önce şimdi baklavayı ağzına sürmüyor. Abartmıyorum baklava desek midesi bulanıyor. Sanırım çivi çiviyi söker gibi birşey oldu :D

1 ekim 2019 itibariyla son durum nedir??

Ölmüş ???

zayıflamak için bisiklet sürenler yolda atıştırmak için yanımıza ne alıyorsunuz?

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Tahin pekmez
Koska-Süper-İkili-1.jpg

Zayıflama amaçlı bisiklete başladım.
Günde ortalama 1800 kalori alıyorum. Eti sebzesi bakliyatı dönüşümlü olarak herşeyi yiyorum. mutlaka meyve yiyorum.
Canım çekerse çikolata da yiyorum sadece biraz kısıyorum miktarları. hergün mutlaka az kuruyemiş ve kabak çekirdeği de yiyorum.
23,08 tarihinde bisikleti aldım, dağ bisikleti de var ama o kilo verdirmiyor yenilemekle doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
İlk hafta 4 kilo biranda gitti. ödem vs olayları zaten normal bir rakam bu.
Toplam 5 hafta oldu 570 km yol yaptım.
Günde 20 km kadar sürmeye çalışıyorum kilo boy nabız hesapları yapan programlar 20 km de 1000-1050 kalori yaktığımı söylüyor. 25 km ye çıkınca 1250-1300 gibi çıkıyor.
bisikleti aldığım gün 124,8 tartıldım.
bugun itibari ile 117,4 kg ağırlıktayım.
İlk hafta giden ödem su tutma vs artık ne deniyorsa 4 kg. onu saymazsak haftada 1 kg düzenli veriyorum.

Geri