Scudo Sports

Kilo ve yaş sorunu yol bisikleti sürmemi engeller mi?

Ağırlıklı şehir içi kullanım için yol bisikleti çok uygun seçim olmayabilir.
Şehir bisikleti bakmalısın.
Ayrıca 2.el al ki 2 -3 sene içinde boyun 170 - 180 cm olunca maddi zararın olmasın.
Boyun uzasın, kondisyonun artsın, kilo ver birazda para biriktir 15 -16 yaşlarında boyuna ve bütçene göre bir yol bisikleti öneririz..

Scudo
@Fatih Emir

şimdi fatih 80 kilo fazla,bu nedenle ailen ile bir diyetisyene başvurman lazım,şekerlerden tatlılardan uzak dur, önce düz yol çalış tabi akrabanla 80 kilo eğimde fazla,yol bisikletine zamanla uyum sağlarsın .ama ailenin ekonomik durumu iyi ise 14 yaşında ikinci bir yol alacaklar sana,çünki boyun uzayacak .

fatih bacak boyunu ölç bu önemli,

Yol Bisikleti - Road Bike

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 48 - 51 cm

senin boy,1.55-1.65 aralığında 51 kadro yol,ama bacak boyunda önemli.

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

senin boy 1.57 ise 51 cm yol kadrosu.....

Daha önce bisiklet sürmeyi öğrenmişsindir diye söylüyorum önce boyuna göre bisiklet seçmen gerek ben mtb ile başlamanı tavsiye ederim zaten kendini geliştirdikçe yol bisikletine yönelirsin ama direkt yol ile başlaman tehlikeli olabilir alışmak ve vucüdun uyum sağlaması açısından.

@epsilon91

1980 'de norveçte ,bergen kasabasında 12 yaşında bir çocuk yol kullanıyordu babası ile,aile teşvik edecek babada yol kullanacak ,bizde malesef babalar çocukları ile yol kullanmıyor ,ben raslamadım,ama fatihin akrabalarıda bisiklet kullanıyormuş, yardımcı olurlar,teşvik aile ve akrabalardan gelir ise fatih gelişir.

@Kudret Kurtcebe Yol ile başlaması çok şey değiştirmez ben daha yaşı küçük olduğu için korumacı yaklaşmaya çalıştım. Aileden, çevreden destek alırsa yol ile başlamasında hiçbir sakınca yok.

@epsilon91

tek sorun şu 12 ve 14 yaşında iki adet yol alınacak,tabi ekonomik durumlar bizi aşar,bilemeyiz,eğer ekonomik durum iyi değil ise önce 12-14 yaş arası mtb kullanır sonra yola geçerde ,tabi 14 yaşından sonra boy atacak ikinci bir yol gerekecek

@Kudret Kurtcebe Katılıyorum. Çoğu ailenin bu masrafa gireceğini zannetmiyorum haliyle kolay da değil. İmkana göre en iyi çözüm yolunu bulmak gerek.

Bir sure once Belderia marka bisikletinin parcalarini degistirmek isteyen bir genc arkadasimizin konusu vardi. Bu baslik nedense bana o konuyu hatirlatti.

@cazci Konya & Bisiklet :D
Evet güzel bir ikili gibi ama sıkıcı geldi birden bana. Düşünsenize rampa çıkmak yok heleki inmek yok. İnsan nasıl kendini geliştirecek. Rampa çıkmakta inmekte düz gitmekten daha zevkli ve gelişim açısından önemli.
Birden düşündüm düz yolda bisiklet sürmenin sıkıcılığını gelin Sivas a rampamızda var düz yolumuzda

@vetihsan kardeşim ben sizi Bursaya beklerim;).

İnşallah abicim ya. Biraz pedal basıp ordan da iskender e kayarız birlikte :D Özellikle sizin bir kale niz var (Yada aklımda öyle kalmış) bi kez çıktım hala hayal meyal aklımda. Oraya bisiklet ile çıkmak ve yorgunluk atıp sohbet etmek isterim. Acemi birliğim veteriner okulu gemlik idi. Biraz takıldım güzel memleket ve sıcak :D Biizmkiside tam yazlık memleket ama serin serin rüzgar yüzünüze çarpıyo öğlen saatinde bile :D Bende beklerim

93 Sivas 2 temmuz..Sevdiğim insanları cayır cayır yaktı yobazlar.Konuyu kirletip saptırmayayım ama hep aklımdadır bu vahşet.Şimdi elbette çok şey değişti,belki onuda fetöye bağlarlar.
Anadolunun tüm iyi kalpli insanlarına selam olsun.Umarım yolumuz oralara düşer.
Bursamızda ki o kaleyi sevgili forumdaş @Candan Biberci gezip forumda paylaşmıştı.Epeydir sesi çıkmıyor,yıllık izinde sanırım.

konu dışı ve sivasa mal olmuş ama sivaslının yapmadığı birşey feto ilede alakalı değil ama konuyu dağıtmayalım.

Evin burada 1.55 civarlarında bir kız vardı, gerçi üni öğrencisiydi yaş olarak sanırım 20 lerinde. Neyse kız kron xc150 mtb kullanıyordu. Sele borusu en alttayken uzun kalıyordu. Matara kafesi vidasından dolayı tam dibe kadar indiremiyordu. En son sohbetimizde sele borusunu kestirip o sorunuda çözeceğini söylemişti. Benimde kilo 130 ama boy 1.80 29 inc mtb kullanıyorum. İlk mtb 26 inc ti. Bisiklet saplanmış gibi durduğu için 29 aldım. Tavsiyem 26 inc bi mtb. Tabi tavsiyeden daha çok gidip kendin binerek test etmen daha içine sinecek sonuç verir. Mtb ile şehir içinde teker kalınlığından dolayı yolların sorunlarını daha iyi atlatırsın.

@SerkanH

avatardaki dostumu örnek aldım kendime,o bir misyon,60-70 'lerin efsane yarışçısı feridun tezbaşaran ,66 yaşında 60 kilo zamanında 56 ayna kol çevirmiş,76 'da ben çömezken feridun baba benden 6 yaş büyüktü,o mektepli ,o ,takımda yer aldı milli takımdada,ben alaydan kendimi yetiştirdim ,açıkça şunu gördüm ,10 km eğimli güzergahta 17 -18 eğimi ,sonda 300 metrede bodoslama sağdan 39-23 ile çıktı ,bu nasıl bir kombinazyon....o gün şaştım kaldım,avatarımda soldaki kepli feridun baba ,onu eğimde yakalayana helal olsun derim.

@Kudret Kurtcebe

Biliyorum Feridun abiyi. Dilerim bir gün biz de öyle oluruz. Bir gün ikinizle beraber pedallama şansı yakalarım. Hafif eğimlerde elbette (11/13 eğimlerde). :D

@Kudret Kurtcebe nin önerilerini dinlemelisin. Bu işin piri odur.
Mtb ile de başlasa yol ile de başlasan durum değişmeyecek. Büyüyeceksin ve türü ne olursa olsun bisiklet sana küçük gelmeye başlayacak.

Kilo olayını dert etme. Sürdükçe zayıflayacaksın zaten. Düzenli bir biçimde bisiklet sürmeye başlayıp da kilo vermeyen bir kimseyi ben tanımıyorum.

Küçük yaşta bisiklete başlayanlarda gördüğüm en önemli eksiklik ya da hata olarak aşırı özgüveni gösterebilirim. Sürüş teknikleri ile ilgili eğitim almadan yüksek hızlara çıkmaya çalışmamalısın. Yani ben uçarım giderim diyerek sürme.

Sonuç olarak bisiklete mutlaka başlamalısın. Bir zaman sonra bisikletin seni ne kadar geliştirdiğini yaşayarak göreceksin ve çok şaşıracaksın.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Emir
büyüklerim çok saolun bana yardım ettiniz bide bir kaç kişi demiş hani mtb ile başla ve öğren diye bisiklet sürmeye yeni başlamıyorum 1 2 senedir mtb türü bisikletler kullanıyorum ve mtb lerin rahatlığına aşırı alışmak istemiyorum çünkü amacım yol bisikleti ondan dolayı yol bisikletine geçiyorum inşallahda yaz sonunda geçeceğim tekrar çok saolun.Birde @Kudret Kurtcebe abi seninle iletişimde olmayı isterim diğer büyüklerimdende çok teşekkür ederim ama sen daha çok yardım ettin gibi senle iletişimde kalmak isterim abi.

@Fatih Emir

fatih özelden mesaj atarsın ,kafana bir şey takılırsa sorarsın.

Geri