Scudo Sports

Kilo - Bisiklet sıkıntısı?

Kayıt
12 Ağustos 2012
Mesaj
44
Tepki
8
Şehir
İstanbul Bayrampaşa
Öncelikle tüm abilerime kardeşlerime ve dostlara selamlar. :) Büyük bir sıkıntı olan kilodan bugünlerde daha çok rahatsız olmaya başladım. Yaş 16 olmasına rağmen arada bir kalp ağrıları olmaya başladı. Ee kilo 100 olunca sanırım vücutta tepki vermek istiyor. Gülsem mi ağlasam mı onu da bilmiyorum. :confused: Herneyse düşüncem bu Haziran sonlarına doğru para ayarlayıp şöyle iyi bir dağ bisikleti almak. Salcano NG650 Sedona 701 Yada Kron Xc250 felan. Fakat aklıma takılan yine birkaç soru var. Ben günde 1-2 saat bisiklet sürerek ve yediklerime dikkat ederek kesinlikle zayıflayacağıma eminim fakat bu kiloyla bu bisikletlerde sıkıntı yaratır mıyım :D ? 100 kiloyu taşımak kolay olmasa gerek.. Sizce endişelenmem normal mi ? Neler yapılabilir ? Bu bisikletler bana sorun çıkarır mı kilo konusunda ? Siz değerli arkadaşlarımdan , abilerimden değerli cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Hee bu arada boy 175 civarı kilo tekrardan söyleyeyim 100 KG. Yaş da 15.
 
Scudo
1.75 boya large kadro alın benim boy ile aynısınız 1.76 boyum kilo 70 yalnız 100 kilo çok fazla öncelikle hiç üşenmeyin bir diyatisyene gidin size neler yiyeceğinizi söyleyecek ,
100 kilo ile kısa zamanda asla zayıflayamazsınız bisiklet kullanarak,
ayrıca rampada 100 artı bisikletin ağırlığınıda çekeceksiniz sizin için çok zor olacak kısa mesafe yapın eğer bisiklet alacaksanız önce 30 km düz yolda bir sürüş yapın ..fakat diyatisyeni ihmal etmeyin diyatisyen size ne derse uygulayın ağız disiplini en önemli mevzudur ,,,,
 
@Kudret Kurtcebe


Abi öncelikle değerli mesajın için teşekkür ederim. Diyetisyen olayı ne bileyim uzak geliyor bana ama. Peki yani benim bu belirttiğim bisikleti kullanmamda bisikletlere herhangi bir zarar gelir mi ? Tabii ki aldığım gibi rampa çıkamam sürekli alıştıktan sonra olur sanırım. Fakat bisikletin felan zarar görmesini istemiyorum.
 
@PiskinKerem

diyatisyen olayı bence sana uzak olmasın kerem,
herkezin yapması gereken bi olay tabi uzman kişilere danışmak gerekecek..şimdi burada ben ne desem yalan olur kendi metabolizmama göre konuşurum ama senin metabolizman başka ..her metabolizmanın özellikleri farklı olabilir bi insan diğer insana yüz olarak asla benzemez ise metabolizmalarda öyle..bisiklete zarar gelme meselesine gelince 100 kiloluk bi arkadaşım var idi altında bisiklet yol idi 400 km ye soyundu ve zamana karşı hız yaptı antremanlı idi , ama bi türlü kilo veremedi her 100 kilolu olan aynı durumu yakalayabilirmi tabi sıkı disiplin ile çalışırsa bomba gibi olurda ama önemli olan kilodan atmak ..ağza disiplin ..400 km lik turda iki kez arka tekerin telleri attı bu da şunu gösterdi 100 kilo arka tekere ağırlık yaptı o nedenden ötürü tekerin telleri attı kilo 80 olsa idi o tekerin telleri atmayacak idi...100 kilolu ve antremanlı bir kişi sadece bisiklete eziyet çektirir kendisine bi şey olmaz..peki çözüm nedir kiloları atmak ve ağza fermur, abur cubura son festfood a son, aşırı şeker alımına son..
 
Peki bir soru daha, karbonhidrat alımı konusunda nasıl davranmaliyim? Şeker olayı belki yapılabilir yani almayacağım dediğimde almaya bilirim ama karbonhidrat mesela pilav felan hiç yenmemeli mi?
 
şimdi burada kendime göre konuşurum kerem..
eğerki diyatisyen bana uzak diyorsan geriye tek seçenek kalıyor deneme yanılma yapacaksın aynı benim gibi şimdi pilav ben yiyorum ama çok değil makarna olayı ise şöyle uzun tura gitmeden bir akşam öncesi tabi senin için değil bu durum ,3 tabak kıymalı makarnayı yiyorum ve yoğurtla ,yoğurt kemikler için iyi ayrıca hafta içi sabahtan kasaptan kemik alıyorum kemikleri kırdırıyorum ve suya atıyorum kaynatıyorum az mercimek birazda tereyağ koyuyorum kemik suyu içiyorum kemiklerin içinde haşlanmış kemik iliğinide yiyorum kemik suyu bize çok yararlı kemikleri besleyen ne var ise yiyeceğiz aşırı değil tabi şekere kontrol tuza kontrol katı yağa son asla yemeklerde ayçicek yağı mısır özüyağı soya yağı kullanmam hep zeytinyağ kullanırım bir de tereyağın hasını ..kızartmalar aşırı kızartılmayacak..sabahları lor peyniri veya tam yağlı peynir ile bir adet yumurta omlet yaparım ama senin tam yağlı peynir yemen belki sana dez avantaj olarak dönebilir bence dene baktın olmuyor kesersin tam yağlı peyniri...mercimek baklagiller yenecek tabi sebze ve meyvelerde bana en zararlı 3 beyazı kontrole aldım birincisi katı yağ sana ve margarin ikincisi tuz ve şeker bunlar benim tarafımdan hep kontrol edilir dışarda asla yemek yemem kendi yemeğimi kendim yaparım ...
 
Kerem kardeşim etme eyleme sen gel bir diyetisyene danış Kudret Abinin dediği gibi. Burda sana ne desek boş olur çünkü kimse uzmanı olmadan böyle konularda kesin konuşamaz. Onun için senin öncelikle bir diyetisyen hekime başvurman lazım ki o senin metabolizmanı analiz edip ona göre bir diyet programı versin. Aksi takdirde hem kendini hem de bisikletini zorlamak durumunda kalabilirsin. Sağlıcakla kal.
 
Kudret abi ve Ahmet abi değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sanirim tek çare diyetisyen gibi gözüküyor. Bari bisikleti alana kadar biraz kilo vereyim bisikleti alınca tam kilo veririm aynı anda diyetisyenin verdiği programı uygulayıp bisiklet sürünce faydası olacağını sanıyorum fazlasıyla. Elbet istedigime kavuşacağım. Hiç yoktan bisiklet alana kadar 90 civarına dussem yeter sanırım?
 
  • Beğen
Tepkiler: KARIZMATURK
kardeşim ben de 103 kiloydum şimdi 94, bisiklet taşımıyor mu? bisiklet taşıyor da arkadaşların yukarıda da dediği gibi bacaklar özellikle yokuşta hem vücudu hem de bisikleti çekerken acayip zorlanıyor. zaten bisikleti haziranda alıcam diyorsun sen şimdiden fazla kiloları azaltmaya bak tabii bir uzmanın yardımıyla. sonra bol bol binersin bisiklete.
 
  • Beğen
Tepkiler: KARIZMATURK ve gok
Mustafa abi değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Elimden gelenin en fazlasını yapacağım bisikleti alana kadar. Bir de bir randevu ayarlamaya çalışayım. :)
 
Diyetisyen evet gerekli fakat kilo vermeden bisiklete binilmez diye birşey aklınızda oluşmasın. Kaliteli bir jant+tekerlek seti her türlü sizi taşır. 60 kilo olupta lastik patlatan insanlar var. Ama sadece bisiklete bağlamamanız lazım kilo vermeyi. Bisiklet öncelikli olarak kardiyo ağırlıklı bir spordur. Kilo ondan sonra gelir. Çalışan kas sistemi gruplarına bakınca bel ve göbek bölgesi çok çalışmaz. Ben geçen sene 85-90 kilo civarındaydım. Şu anda 100 kiloya çok az kaldı masabaşı iş yüzünen. Yediklerime dikkat edip bisiklet+koşu yaparak 85 civarına düşmeyi planlıyorum. Diyetisyen tavsiyelerini uygulayamayan bir insanım. Şeker ve yağı tamamen kesmek, uykudan önce 4 saat boyunca birşey yememek ve akabinde yapılan spor rahatlıkla kilo verdirir. Ama arkadaşların dediği gibi kilo metabolizmaya göre değişen birşey. Birde ilk kullanmaya başladığınız zaman sakın çok zorlamayın kendinizi. Belli bir mesafe sürücem diye birşey düşünmeyin. Daha fazla alışınca 30-60 km arası mesafeleri düşünmeniz daha mantıklı.
 
  • Beğen
Tepkiler: KARIZMATURK
Kardeşim Merhabalar benim yaş 18 boy 180.kilo 88 kg :) geçen sene yine 90 kg idim.Ama yağ oranı daha fazlaydı,diyetisyene gitmekte fayda var işte.Anca yağları biraz kasa çevirdim o oldu.Bisiklet konusunda bırakma ne kadar hareket o kadar iyi,bisiklete kilo vericem diye binersen sıkar seni keyif almak için binersen daha çok motive olursun,hele ilk 3-5 kg verdikten sonra tam motive devam :)
 
@Cemre Can Süral

Aynen abi elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Eminim başarılı olacağım. Değerli yorumunuz için teşekkür. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemre Can Süral
Bisiklet taşır mı taşımaz mı konusuna gelelim . Ben de 100 kilo cıvarlarındayım . Ama şöyle genel olarak belırlı aralıklarla spor yaptıgım için bu kiloları pek gostermıyorum boyumda 1.78 cıvarı . Kullandıgım bısıklet kron xc 250 ama bunun bısıkletle alakası yok , yani ng 650 alsanda ya da sedona 701 alsan da seni taşır . Fakat şöyle bir sorun olur : akord ayarın sık bozulur , kilon fazla oldugu ıcın poponun seleye yaptıgı basınc fazla olur buna baglı hissizlik fazla olabılır vb ... Sana tavsiyem 1 ay ıcınde en azından 90 kiloya düş . Şimdi diyecekler 1 ayda 10 kilo cok saglıksız felan fılan bence alakası yok . sen zaten 100 kılosun ilk ay baya kılo verırsın . tecrube konusuyo burda :D Ama kilo vermede en önemli unsur beslenme . eğer dikkatli beslenmezsen istedigin kadar spor yap kilo alırsın aynı benım gibi . Bu zayıflama evresi içinde şekeri ve şekerli gıdaları hiç tuketme (çaya bile şeker atma , kek , kola ,pasta felan zaten uzak duracaksın ) , Aşırı yağlı yıyeceklerden uzak dur . Şeker ihtiyacını meyvelerden karşıla ama aşırıya kacma yine kilo alırsın , yaptıgın kardıyo boşa gider . Ekmeği hiç yeme , bazı arkadaslar sabah kahvaltısında 1 dılım yedıklerını soyluyorlar ama yani yesen nolacak doyacak mısın ? yoo onun yerıne cevız ye . Zaten bende finaller bittiginde yazın sıkı bir zayıflama programı oluşturacagım inş başarılı oluruz .
 
  • Beğen
Tepkiler: KARIZMATURK
Aynen abicim haklısın. Zaten şuanda amaç 90 a düşmek. Allah izin verirse bisikleti alana kadar düşeceğim. Bisikleti alınca da daha aşağı ölçüler nasipse. İnşallah becerebilirim. Bu arada kahvaltıda yarım dilim bile ekmek yemiyorum. O da kepek ekmeği. Biraz okulda kaciriyordum onu da bıraktım. Karnım agrisada yememeye calisiyorum. :)
 
@PiskinKerem
sen yinede dıyetsyene git ölçüm felan alsın , herhangı bır sorun varmı baksın sonra program yapar sana . Tanıdıklarım haftada 1-2 kilo arası verıyordu , dıyetısyen eşliğinde ve kıloları da 70-80 cıvarıydı .
 
Kerem kardeşim; benim de bir tespitim olacak ama sakın ola yanlış anlama sana zayıflamanın formülünü verecek bir deneyimim yok. Bu nedenle maddi imkanın elveriyorsa diyetisyen, olmadı sağlıklı beslenmeyle ilgili kitapları inceleyip bilinçlenmen, eğer bunlar seni motive ederse ne ala, bir disiplin çerçevesinde zayıflarsın (kiloya neden olan bir sağlık sorunun yoksa tabi). İnsanın sorunu neredeyse o konuda farkındalık kazanması en öncelikli konu bence, neden kilolu olduğunu ve buna nelerin etki ettiğini tespit etmelisin, pratik zayıflama kitaplarını asla önermem. Bana göre en iyi diyet farkında olmadan yapılan diyettir. Ben 75 kilodan 66 kiloya indim. Bu süre içinde bir çok şeyi yapmış olabilirim ama hiç birisi kalıcı olmadığından katkısı da olmadı. Kalıcı olan aşağıdakilerin faydası oldu:

- Su yerine kola içerdim; kesip attım. Böylece su içmeye başladım, sindirimdeki değişime şaştım diyebilirim.
- Sağlıksız hazır yiyecekleri çok rahat tüketirdim (hamburgerler, tatlılar, hamur işleri vb.), şu an gördüğümde rahatsızlık veriyor. Birinci tercihim baklagiller, sebzeler oldu.
- Ekmek yemeyi bıraktım; eskiden ekmeği neredeyse makarnanın yanında bile yiyebilirdim o derece bağımlıydım.
- En zorlarına gelirsem eğer: tuz-şeker-yağ. Neden zor? çünkü lezzetin kaynağı bunlar. Bunları çıkarınca hiç bir şeyin tadı yok. Araştırınca bunların bize neden lezzet verdiğini de anladım, tabi bu ayrı bir konu. Tuz ve şekeri yarı yarıya azalttım. Yağ ise elimde değil, hem evde hem de gittiğim her yerde yemekler yağlı. Kaçamıyorum. Bir dönem sıkı diyet yapıyordum; sağlıklı besleneceğim diye bir öğlen arası Beylikdüzü'nde yarım saat boyunca yiyecek bulamadım. Her yer kebapçı-hazır yiyeceklerle doluydu: yağlı-tuzlu yiyecekler anlatılır gibi değil. Yağı-tuzu-şekeri azaltınca damak tadı bir süre sonra tuzludan, şekerden hemen rahatsız oluyor.
- Bisikleti düzenli sürmeye başladım. Bu konuda da ilginç bir tespitim olacak; bisiklet sürmeden önce her hafta 6-7 km koşardım ve haftada bir halı saha maçı yapardım. Bu 10 yıl böyle sürdü. Ancak kilom 75'in altına düşmedi. Çünkü beslenme farkındalığım yoktu. Ciddi bir ameliyat sonrası futbolu ve koşuyu bıraktım ve düzenli bisiklet sürmeye başladım, bir de yediklerime dikkat ettim, kilo 66'ya düştü. 66 şu an fazla, boy hesabına göre benim 62 kiloda olmam gerekir. Ancak 63 kiloya indiğimde yüzüm çöktü, beni görenler rahatsız mısın, hasta mısın diye soruyorlardı. Buna rağmen göbek ve basenlerde halen yağ vardı. Sanırım bu kaslarla ilgili, kasların gelişmesi kiloyu arttırıyor. Yani benim sağlıklı kilom 64-65 civarı.
 
@Emre Sertkaya

Aynen abi haklısın , dediğim gibi ben bi uğrayayım diyetisyene.


@Bahadır Gürel

Abi verdiğin değerli bilgilerden dolayı çok minnettarım. Dediklerinin hepsini uygulamaya çalışıyorum. Diyetisyene gidince daha da olay netleşir sanırım. Ayrıca Dediğim gibi Haziran sonlarına doğru bisiklet alacağım. Günde kaç saatlik bir antreman bana fayda sağlar ? Gerçi sormak için daha erken ama...
 
Kardeş arkadaşlar gerekli cevapları yazmış ben sana yaşanmış bir örnek vereyim, Bizim bir arkadaş geçen sene ciddi söylüyorum senin gibi 100 kiloydu ve boyu da sana yakın ama arkadaş hergün okula yürüyerek gidip gelerek günde en az 5 km yol yürüyordu ve finess a yazıldı şimdi 85 civarı bir kilosu var bayağı zayıfladı ve kiloları kasa dönüştü. Yani okula servisle filan gidiyorsan hemen vazgeç. Ben daha okul hayatımda sevise binmedim. Üstüne para da verseler binmem. hep yürürüm okula, aslında bisikletle gideceğim de güvenli değil (sibopları sökme vs) Bak mesela ben lisans aldım mtb yarışlarına katılmak için şimdi ki bisikletimi en az 1 saat sürüyorum genelde yokuş çıkıyorum göbeğim vardı yemin ediyorum şimdi dümdüz oldu kas yapacağım yakında yani seninde bol bol yürümen de gerek diyetle beraber
 
  • Beğen
Tepkiler: KARIZMATURK
konu sorunun cevabından ziyazde faydalı öneriler ile dolmuş cevabı bir iki arkadaş vermiş bende tecrübemi paylaşayım bende yaklaşık 105 kiloyum ,senelerdir noname aluminyum kadro kullandım hiç bir sıkıntı olmadı ,ha bu demek değilki illada olmaz ama benim tecrübem bu ,yeni bir kadro topladım bende spora ağırlık vermeyi düşünüyorum bu arada alacaksanda sedona öneririm kadroları güzel oluyor
 
  • Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
Geri