Scudo Sports

Kilitli pedal ve SPD

Ben de çok niyetlendim SPD pedala. En uygun ayakkabıyla (M-072 hoşuma gitti) M-324 200 küsür milyona çıkıyor. Çok para. Bir de bazılarında falanca pedalla uyumlu filan diye yazıyor. Ama benim beğendiğim ayakkabıda M-324'le uyumlu demiyor. Halil'den detay bekliyorum.

Bir de kullanıcı kitlesinde 'hobi kullanıcısı' filan görüyorum ki, 200 kağıt pahalı bir hobi (!) 10 taksit bulana kadar erteledim gibi.

Scudo
şimdi ayakkabıların uyumluluklar taban yapılarına bağlı..yani eğer tabanı çok dişli krampon tarzında bir aykkabı alırsanız hak vermeniz gerekirki geniş bir platform yüzeyine sahip yadakilit kısmı büyük olan bir pedal alırsanız pedal bu taban dişlerine uymayabilir ve kullanamayabilirsiniz...

Ayrıca bisiklet hobi olarak değil genel olarak iyi malzeme kullandığınızda bile pahalı bir spor yani...Ayrıca iyi malzeme kullanmanın zararını görmez aksine faydasını görürsünüz...Yani kullanıcı kitleleri ayakkabının kumaş kalitesini ve taban kalitesini etkiler ...Hobiler pahalıdır ama zevk alamassanız hobi olmuş sayılmaz değil mi???

Çok kabaca bir tabir olacak ancak, bir ayakkabı için Shimano'nun bir pedalı ile uyumlu diyorsa o ayakkabı Shimano'nun tüm pedallarına uyuyor. Çok sorun çıkmıyor. Zaten arazi ayakkabısı alırsanız, bir tarafı düz, bir tarafı SPD olan bir pedal da tercih etmezsiniz diye düşünüyorum :).
Tabi burada bir ayrım var, o da MTB için olan SPD pedallar ve yol bisikletleri için olan SPD pedallar. Aralarındaki sistem tamamen farklıdır. Ayakkabı ve pedal seçiminizde buna dikkat edin yeterli olur sanıyorum.

Yanıtlara bir daha göz atarsanız, benim şu soruyu yineleyişime hak vereceksiniz:

- Almak istediğim pedal kesinlikle tek taraflı kilitli: M-324 shimano ya da wellgo'nun ona benzeyen pedalı (178 gr sanırım daha iyi)
- Bu pedal için hangi ayakkabıyı almalıyım çok pahalı olmayan? M-072 olmaz mı?

Bazen detaylara dalmak, ana konudan uzaklaşmaya neden oluyor gerçekten. Derim ki; Doğru ayakkabı, doğru pedal(lar).
Ancak Wellgo'nun ağırlığından emin olun derim.

Halil, gıcıklığına yapıyom sanma ama hala hangi ayakkabı hangi pedal sorunuma bir el atmış değilsin. Politikacı gibi: Doğru ayakkabı, doğru pedal! Slogan kokan yaklaşımlar bunlar )))

:) Yok Temel, samimiyetin inanıyorum, ama sen de benim samimiyetime inan lütfen :). Şu ayakkabı şu pedal nasıl diyebilirim ki? Ayakkabı bu denemen ve de rahat etmen lazım. Seçtiğin pedallar anlaşıldığı üzere senin kullanım tarzına uygun, ama bana sorarsan çift yüzlü SPD al derim, ne de olsa alıştıktan sonra bir daha bırakmak istemeyeceksin. Tek yüzlü SPD pedallarla da belki hiç alışamayacaksın. Tembellik edeceksin... Pedalların her ikisinin de tasarımı ve kullanımı hoş. Gerek Wellgo, gerek M324 seni uzun süre götürecek pedallar.
Ayakkabıyı zaten imkanın varsa denemeden alma... :)

bugün daha spd m 520 kullanmaya başladım.3 kere düştüm.
günde 3kere normalmi? yoksa spd benim işim değilmi?:eek: :p

saygılar....

Ben iki bisikletim arasındaki SPD ayarını farklı yapmışım, biri daha hafif, diğeri daha sert. Az kalsın bugün ben de düşüyordum. Takılma İsmail detaylara, yakında öğrenirsin hiç düşmemeyi :).

teşekkürle halil
sayı bugün 1.5a düştü.
duvar olmasaydı 2 olacaktı.

Haha :D. Demek ki ben düştüğümde sen duvara tutundun :D. Bugün bir yaya kırmızıda geçip geçmemekte kararsız kaldı, ben frenledim arka kayarken o da dondu kaldı :(. Haliyle ben durdum ama ayaklarım hala pedaldaydı. Sonuç SPD:1 - Ben:0 :D

Geçmiş olsun Halil. Yayaya çarpmadığına göre sorun yok. Biz zaten alışığız düşüp kalkmaya.
İsmail gid gide olacak bu SPD işi. Hadi hayırlı düşmeler. :D :D
Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: ismailofli
Afedersiniz konuyla hiç alakası yok ama bir şey soracağım.Bu ' temelkaratas ' isimli arkadaşın nickinde banlandı diye bir ibare var belliki bir dönem uzaklaştırılmış.Ama şuan mesaj yazıp yollayabildiğine göre bu ''ceza''sıda bitmiş oluyor.Sormak yada söylemek istediğim hala daha neden bu şekilde banlandı ibaresi duruyor.Yani algılayamadığım özel bir durum varsa şimdiden özür dilerim site yönetiminden ama öte yandanda bu biraz yanlış ve ayıp birşey değilmi?Yönetici yahut moderatör arkadaşlara soruyorum bu soruyu.Bana şu batıda uygulanan katranlı pamuk cezalarını anımsattı hani halkın içinde dolaştırır gibi.

Sevgili Temel,sende rica edicem yanlış anlama asla küçük düşürüp negatif bir durum yansıtmak niyetinde değilim.Dediğim gibi biraz ters geldi bana.

TemelKarataş forum kurallarına aykırı hareket ettiği için yönetimin ortak kararı ile banlandı. Mesajları, konularun bütünlüğünün bozulmaması için halen duruyor. Ancak artık o isimle mesaj yazması mümkün değil. Gördüğünüz mesajları da banlanmadan önce yazdığı mesajlarıdır.

28.06.2006 itibariyle yazılmış mesajları.Bu yüzden sormuştum.Tahmin etmemiştim evvelsi gün banlandığını.Teşekkür ederim açıklama için.

bugün teknik bi durumda deniyeyim dedim ilk defa...demekki daha alışmamış olacam ki düşerken bisiklette üzerimden geldi. yere düştüğümde bisikletle yer değiştirmiştik,yani bu sefer o bana binmişti:p ama yinede spd olaya biraz daha heyecan katıyor
saygılar...

bu kilitli pedalın resmini benim msn adresime gönderirmisiniz ne olur (alp_689@hotmail.com)

Geri