Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Fikret Öztürk

Daimi Üye
Tepki
539
İsim
Fikret
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
İlk defa kilitli pedal ve ayakkabı almayı düşünüyorum. Aşağıdaki modeller sizce nasıl.Pedalın bir tarafı kilitli diğer tarafı normal kullanım için. Tavsiye edebileceğiniz başka ürünler var mı? Bisikletim Trek 7.3FX hem uzun turlarda hemde günlük gezilerde kullanmayı düşünüyorum

EXUSTAR 802 ayakkabı ile ve EXUSTAR E-PM 812 çift taraflı kilitli pedal
Fiyatı ;150,160 TL civarı.

• Beğen
Tepkiler: ocanakci
Scudo
(link)

bu üründe fena indirim yapılmış bir bakın isterseniz. ayrıca sahibinden . com da egg beater marka kilitli pedallar 100 lira ben alırsam bu ikiliyi almayı düşünüyorum.

• Beğen
Merhaba,
Kısa bir süre önce Shimano M540 pedal + Mavic Alpine ayakkabı aldım. 19 mayıs'ta Yalova-Termal civarında test etme fırsatım oldu. Pedalın kilit mekanizması çok iyi. Ayakkabı da yürüme konusunda (zaten tur için almıştım) çok iyi. SPD'nin bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim.

Bu ikiliyi tavsiye derim.

Kaçkar'da 63 $ + 85 €

Kazasız ve keyifli turlar.

five

• Beğen
@five

"Mavic Alpine" ayakkabının da tipini beğendim hatta seçeneklerimin arasındaydı ama Ankara'da satan bir yer bulamadım. Görüp deneyerek almak istemiştim. Normalde bir numara büyük almak gerekiyor sanırım. (Bikeandoutdoor da fiyatı 150 TL miş)

• Beğen
1. si şahsen çift taraflı pedal önermiyorum. Alışma sürecinden sonra kesinlikle normal kısmını kullanmayacaksın, ayağından kilitli ayakkabını çıkartmayacaksın.

2. si de Nursel Sidi demiş. Kesin olarak kalitesine vs. diyecek söz yok Sidi' nin. Fakat 1,5 senedir Sidi kullanıyorum, tecrübelerimle söylemem gerekirse Sidi' nin ayakkabıları rahatsız oluyor biraz, özellikle tabanları hiç yumuşak değil. Hele ki uzun yol yolcusu olunca bunu daha iyi anlıyorsunuz. :in: Bu sebeple de halen Sidi' nin dezavantajlarına sahip bir binici olarak Mavic, Exustar ya da bulabilirseniz Shimano' nun bir kaç modelini tavsiye ederim. ;)

• Beğen
@Fikret Öztürk

Evet o ayakkabıyı şiddetle önerebilirim ;) Gri ve siyah seçenekleri mevcut ve 80 euro fiyatı var İstanbul Bsiiklet' te. Ama şuanda stoklarında sadece tek bir ayakkabı kaldı o da 44 numara gri renkli bilginiz olsun ;)

• Beğen
m540 aldım gayet güzel pedal. Bende ne olur ne olmaz diye platform aldım ancak pek ihtiyaç yok yinede çift taraflı yerine spd + platform tavsiye ederim lazım olursa kullanırsınız.
Ayakkabı olarak krampon tipinde scott mtb pro kullanıyorum oldukça güzel ancak günlük kullanıma malesef uygun değil. Eğer bütçeniz için uygunsa scott mtb all mountain çok tavsiye edilen bi ayakkabı hem kullanım hem dayanıklılık olarak.

• Beğen
arkadaşlar yazı başlığı ve katılımlar için çok teşekkür ederim. sayenizde spd pedala geçmiş bulundum.mükemmel bi şey. Shimano M520 pedal +Shimano MT42 aldım. 50 km'lik ilk sürüşümde çok memnum kaldım. şimdi insanların nasıl 300-500 km gittiklerini anlayabiliyorum.çok sağolun.

• Beğen
Tepkiler: Agamemnon ve five
@Agamemnon

teşekkür ederim. parkur bisikletti sanırım. ata bisikletten sonraki. motiste falan da mevcut. 180tl civarı idi. fakat gidersen son bir tane mavic kalmıştı.43 numara 160 tl'ye onu kaçırma derim.

• Beğen
Tepkiler: Agamemnon
@RECEP ÇALIŞKAN

ege bölgesi konu başlığına bakın isterseniz. izmir'den pedal kardeşi bulmak inanın hiç zor olmayacaktır.iyi pedallamalar.

@Nursel Azaklı
bende 3-4 yıldır spd ayakkabı kullanıyorum ..sidi blaze aldım... çok saglam ayakkabılar..tavsiye ederim..

@ozan çanakçı

spor 42 normalde 41 giyen birisine bu spd ayakkabı için hangi numaradan almak gerekli acaba?

ayrıca

CRC de aynı urun cok dha ucuza ustelik her numaradanda var bence oradanda alabilirsniz

Btwin road 300 kullanan tavsiye eden var mı ?

Arkadaşlar yeni başlıyacağım için , çift taraflı yani tek tarafı düz olan spd pedal ve ona uygun ayakkabı almak istiyorum...
Tavsiye edebileceğiniz kaliteli pedallar nelerdir??

@Adrenalin26Yerinizde olsam direk yol pedali ve kali alırım ben uzun zamandır yol bisikletimi de normal spd ile kullanıyorum
Daha hiç düşmedim

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@mertgulkokan
Önümde zaman var bakalım ,bisiklet olayı bitti,şimdi bir pedal seçmeliyim

Geri