Scudo Sports

Kilitli pedal ile kaç kere düştünüz ? :)

Kaç kere düştünüz ?

• Toplam katılım
    115

Revolutions

Aktif Üye
Tepki
138
Evet arkadaşlar daha destur Bismillah kilitli pedal maceramın 500 metresinde kendi isteğimle bomboş parkta durmaya çalışırken kilidi açtığım ayağıma değil diğerine doğru yüklenince kendimi laps diye buldum :ssrtcbya:Bknz:Şekil 1A

Ancak gördüm ve araştırdım ki gencinden yaşlısına bu meret ile düşmeyen neredeyse yokmuş.Peki siz kaç kere düştünüz ? Bende daha kaç kere düşmeyi beklemeliyim ?Bu anket sonucunda ben ve benim gibi bu işe yeni girenler en azından bunu anlayabilir diye düşünüyorum :(

Şekil 1A:

Scudo
Ben de bugun dustum. Spd de oldugum aklima gelmedi, ayagimi cikarmaya hic tesebbus bile etmedim (ise gidis gelis icin platform kullaniyorum). Sabahin koruydu zaten, beynim pek calismiyordu daha. Ne oldugunu fark ettigimde yere yapismak uzereydim zaten. Neyse sabah erken oldugu icin kimse gormedi. :)
Kucuk bir yarayla atlattik.

Yaranin resmi,

894FE59C-CA21-492D-AB6D-0B85BBB08B1D.jpeg

Hep aklında olduğu sürece zor düşersin. Kilit pedal taktığını unutmamak için ara sıra ayaklarını hafifçe sağ-sol yaparsan aklından çıkmaz :) Şahsen ben böyle alıştırdım kendimi.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Spd ülkemize ilk geldiğinde 2, 5 sene evvel 1 toplam 3 kez. Tövbe bir daha kullanmam.

Bisikletten inerken bir ayağım pedaldan çıktı diğer ayağım ise çıkmayınca hafif düşer gibi olmuştum. Sonrasında daha dikkatli olmaya başlayınca böyle bir derdim kalmadı.

@vetohan Bende sol tarafıma düştüm dizim aynı sizin gibi :) Ancak nasıl başardıysam sağ bacağım felaket halde ,fotosunu telefona geçince atacağım. Tek aklıma gelen suluğun metal kafesine takıldığı. 10 cm den daha büyük bir yarık var biraz zorlasam dikiş gerektir. Millet takla atıyor böyle yaralanmıyor valla. İlk sefer için baya hızlı girdim konuya ben :islik:

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe ve Veto8
Dururken düşmekten korkmuyorum da, ani ve beklenmedik bir durumda refleks olarak ayağı pedaldan çok hızlı kurtarmak gerekiyor, bu beni korkutuyor. Tabi bu esnada hem fren yapıyor oluyoruz, hem bisikleti sağa sola yatırıyor veya döndürüyor oluyoruz belki de, yani o anda SPD aklıma gelir umarım :( Bir de aniden duran arabalar tehlike oluşturuyor SPD varken. Arabaya çarpmamak için frene asılıyorsunuz ama bir yandan da ayağı SPD'den çıkarmak gerekiyor. SPD dert o_O

Hiç düşmedim. Defalarca 7 basamakli merdiven çıkmışlığım, çıkamamışlığım dahi var. Düşmenin yanından bile geçmedim. Shimano click'r <3

• Beğen
Tepkiler: Genco. ve A.l.t...
Yol bisikletinde SPD kullanımında
-Eğer bisikleti ulaşım amaçlı olarak kullanıyor isem;Günün kaygılarından ,derdinden, tasasından dikkatim biraz daha dağınık oluyor,sürüş güvenliğinde olumsuzluklar daha fazla oluşabileceği gibi spd kullanımında da dikkatsizlikler (düşme ,Spd'yi unutma gibi)artıyor.
-Eğer bisikleti performans ve hobi amaçlı olarak kullanıyor isem;Hem duyularım ,hem algılarım daha açık oluyor bunun sayesinde de hem sürüş güvenliğim artıyor hem de Spd ile sorun yaşama ihtimalim büyük ölçüde ortadan kalkıyor.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
İstanbul trafiğinde kesinlikle spd kullanılmaz. Belki sabah antremanları ya da trafiksiz uzun yolda kullanılabilir ama işlek saatlerde büyük problem. Minibüscüler, taksiler, insanlar... Daha geçen gün caddebostan sahil bisiklet yolunca küçücük çocuk çıktı önüme, ailesi bırakmış, çocuk da girmiş yola, nasıl durduğumu bilmiyorum. Fren sonrası ayaklarımla da sürtünme yarattım anca durdum. Spd olsa ne olurdu bilemiyorum.

@darkdream

Kamuya açık park ve sahil yollarında (bisiklet yolu ile birleşik yürüyüş yolu) max bisiklet hızı 10 km.dir maalesef. Şehir içi ise 25- 30 km.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@KuzuBoyz Zaten bu sebeple kullanmaya pek gerek yok. Düz yolda 10-15 km/sa için spd'nin pek espirisi yok. Aero-kadrolu bisiklet, spd pedal, aero giyim yapıyorsun. Sonra caddebostan bisiklet yolunda sürüyorsun filan... Anca bahsettiğim gibi az trafikli saatlerde taşıt yolunda gideceksin, işte o zaman spd ve diğerleri fark yaratır. 30-35 km/sa hızını çok rahat korursun. Özellikle de eğimli yollarda bütün gücü pedalla zincire aktarıp, güçten tasarruf edersin.

Click ‘r pedal ile düşmek imkansız. Hem içe hem dışa çevirerek kolayca çıkıyor. Ben hiç düşmedim.

3. ve son düşüşümü spd taktıktan yıllar sonra ve iyice spd'ye alışmışken geçen aylarda becerdim. Apartmanın bodrumunda bisikleti sildim yağladım, dur şu pedalları da biraz sıkayım dedim. Sıktıktan sonra dar bodrumun kolonları arasında keskin dönüş açılarıyla bir deneme sürüşü yaptım. İçinden de ulen dar yerde deneme şunu derken ayağımı yere koymam gerekti vee pedalı fazla sıktığımı fark etmemle yeri öpmem bir oldu. Hasılı aklınızda sadece spd olsa da düşebiliyorsunuz şekil A.

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
Bir cumartesi sabahı fırının önünde sıra bekleyen insanların solundan yavaşça geçeyim derken sevimli bir köpeğin kuyruk sallayarak önüme çıkması vefrenlemem ile sola doğru komik bir şekilde düştüm
Tabi insanlar garip gözlerle bana bakıyor bütün karizma gitti bir kaç kişide ayağıma kilitli olan bisikleti kaldırmaya çalışıyor bu arada allahtan geç olmadan spd yi farkettilerde bide bacaktan olmadık

Kusura bakılmasın ama bu kilitli pedal ajitasyonu artık pek tat vermiyor gibi...

spd korkusu, spd fobisi, spd tecrübem, vs, vs...

Bunlarla ilgili onlarca konu açılmış ve her şey söylenmiş zaten. İlk kez spd/kilitli pedal alacak veya kullanacak kişiler için yeterince açıklama var. Benim hemen bir çırpıda ulaştığım başlıklar;

ilk spd pedal tecrübem
SPD Pedal Düşme sorunu :)
SPD Pedal Teknikleri Hakkında
SPD Korkusu
Bozuk Arazi Koşullarında ( Doğada ) SPD Pedal Kullanma Tekniklerini Nasıl, Nereden Öğrenebilirim ?
spd fobisi yardım

Ayrıca buna benzer konular, ilk kez kilitli pedal kullanacak kişiler üzerinde ağır bir baskı oluşturuyor kanaatindeyim. Evet, bu tür pedallar ilk kez kullanacaklar için (hatta deneyimli kullanıcılar için de) bir risk oluşturuyor olabilir ancak alışması ve verdiği performans hissinin yanında bu risk son derece tolere edilebilir bir düzeydedir. İlk kez kayak yapanların düşmesi ne kadar normal ve/veya kayakların ayakkabılardan kurtulması ne kadar rahat ise, kilitli pedalla aynı durumun yaşanması da o kadar normaldir. Çok da şey etmeyin yani :)

Kısaca bu mesele üzerine pek de eklenecek bir şey kalmamış...

Naçizane...

Taktığım ilk gün 2 kere düştüm. Bir daha da düşmedim. Zaten 2 kere düşünce dersini alıyorsun. :krktm: :D

@Serkan Mıstınoğlu

Ben de öyle düşünüyordum da geçen TDF2018'de Philippe abimizin uçuşunu görene kadar.

Yaklaşık 50km/s ile virajı alamayacağını anlayınca "mala geleceğine cana gelsin" (yanlış yazmadım. Bisiklet 40 bin € :)) dedi ve seri bir şekilde spd'den kurtuldu. Tabi biz bir Philippe değiliz ama eskiden beynimiz pedaldan yere koyarken düz bir hareket yaparken, spd ile çok kısa bir sürede bileği çevirme hareketi yapacaktır. Bu yüzden çok çekinecek bir durum olmadığını düşünüyorum.

Eğer trafikte aniden bir araç çarparsa o zaman spd etkisi ne olur tam bilmiyorum. Ama gene yol yarışçılarından örnek verirsek; 70,80 km/s ile birbirine giren yarışçıların spd yüzünden sakatlandığını duymadım. Genelde en kötü köprücük kemikleri kırılıyor.

Serkan bence o anda senin aklına gelmez, ama beynin o bilek hareketini otomatik yapar bence. :harika:

@asibol

Araç çarparsa kendi kendine çıkıyor. Bizzat deneyimledim. Ben ayrılıp ileriye uçtum, bisiklet çarpışma noktasına yakın bir yerde kaldı. Ayakkabımın teki bile çıkmış fark etmeden :D Neyse kötü bir deneyimdi :bsmagryr:

Kaldırımda su satan abinin yanında durup su aldım. Sol ayak kilitli duruyo, sağ ayak yerdeydi. Sonra birden köpekler havlamaya başlayınca panik mi yaptım nedir sol ayağımı çıkaramadım pedaldan ve soluma doğru yavaşça düşüverdim. Bisikletin gürültüsünden köpekler irkilip uzaklaşatı zaten, ben de kendi halime güldüm bi süre ne mal adamım diye.. :bsmagryr::bsmagryr::bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Kırmızı ışıkta durdum, yavaşça yana doğru devrildim. Çaresiz ve kimsesiz düşüşü. Arkamdaki araçtan inenler yanıma gelip abi iyi misin? Durduk yerde niye düştün tansiyonun mu düştü? Başın mı döndü? Abi ne olur bize bir şey söyle insan durup dururken bisikletten niye düşer? Abiiii :)

Geri